€ 31,39 bij Proshop.nl

Shelly Wave 2PM Review

9 december 2023, laatste update op 9 december 2023, 4.894 views Rapporteer

Ben je opzoek naar een no-nonsens zwave schakelaar die niet te duur is, dan kom je automatisch uit bij Shelly. Shelly heeft al een behoorlijke staat van dienst en is nu de samenwerking aangegaan met qubino die al vele jaren ervaring heeft met z-wave schakelaars

Pluspunten

• Goedkoper dan concurrentie
  • Eenvoudige installatie
  • Meerdere voltages mogelijk
  • Stroommeting

Minpunten

• Mis flexibele montage draden vanaf schakelaar naar Shelly
  • Mis dim functie
  • Blauwe draad vereist

Tijdens blackfriday bij Shelly zelf een paar van deze net uitgebrachte zwave modules gekocht. Heb in mijn huis nu vooral fibaro modules, maar vind die wel erg aan de prijzige kant. Toen ik las over de samenwerking tussen Shelly en qubino was ik meteen nieuwsschierig. De firmware zit al op versie 11. Dat betekent dat ze denk ik op de qubino hardware verder zijn gegaan en deze gerebrand hebben. Prima. Installatie was eenvoudig. Wel jammer dat de blauwe nul draad vereist is. Ik had daar al rekening meegehouden, maar veel schakelaars in Nederland hebben die draad niet standaard. Verder heeft fibaro een dimfunctie die ik stiekem wel een beetje mis bij de Shelly. Maar ik wist dit van te voren. Heb nu de Shelly’s voornamelijk in ruimtes geplaatst waar een dim functie niet nodig is zoals in de schuur, wc etc. Plus punten zijn dat de Shelly meerdere voltages aankan. Overigens heb ik die niet getest. Verder ondersteunt de schakelaar stroommetingen.

Het toevoegen van de schakelaar heb ik in home assistant gedaan. Dit kun je doen met een qr code, maar ik heb gekozen voor het inschakelen door de wisselschakelaar 3 keer snel aan en uit te doen. Het toevoegen was toen snel gedaan. Dit is overigens handiger dan de fibaro waar je met een resert knop het eea moet instellen.

Heb jij ook een Shelly Wave 2PM?