Keychron Q8 QMK Knob (Barebone) Zwart Review
3 december 2023, laatste update op 3 december 2023, 209 views
Rapporteer
Product gekocht
De Keychron Q8 is een voortreffelijk toetsenbord dat mijn pols- en vingerklachten aanzienlijk heeft verminderd, met zelf aangeschafte switches en double-shot PBT keycaps (vandaar barebone).
Pluspunten
- Premium class
- Ergonomisch
- Prima Stock stabilizers
De Keychron Q8 is een voortreffelijk product. Persoonlijk heb ik deze aangeschaft vanwege aanhoudende pols- en vingerklachten die ik ondervond bij het gebruik van een standaard ANSI-layout mechanisch toetsenbord.
Sinds ik ben overgestapt naar de Keychron, heb ik opgemerkt dat de belasting op mijn handen aanzienlijk is verminderd. Dit is natuurlijk zeer welkom, vooral gezien mijn werk achter de computer.
Wat betreft de standaard stabilisatoren, heb ik deze tot op heden niet vervangen, aangezien ze redelijk goed functioneren met wat smering. De switches zijn echter vervangen door de 'Gateron (black) Oil Kings' (een naam die opvallend sensueel klinkt). Om te voorkomen dat de toetsen snel slijten, maak ik gebruik van double-shot PBT-keycaps.
Momenteel overweeg ik een upgrade naar een brass backplate voor een nog beter geluidservaring en esthetisch resultaat.