Gigabyte GC-WBAX200 Review

14 november 2023, laatste update op 14 november 2023, 186 views Rapporteer
Product gekocht 0

Fijne netwerkkaart, makkelijk in te bouwen, handige externe antenne (met een wat korte kabel). Zelf heb ik nog wat geavanceerde netwerkkaart instellingen aangepast om de volle snelheid te halen.

Pluspunten

• Makkelijk in te bouwen
  • Externe antenne
  • Bluetooth al extra

Minpunten

• Korte kabel wifi

Helaas is de computer verhuisd naar een plek waar ik niet netjes een netwerkkabel heen kan leggen, dus na het lezen van de reviews deze kaart aangeschaft. Inbouwen was simpel. Ik had nog een interne USB aansluiting op het moederbord vrij en er is een kabeltje bijgeleverd.

Drivers worden niet meegeleverd, dus even via een ander apparaat downloaden. Je kan de drivers van de Intel website, of Gigabyte website pakken, zijn beide het zelfde.

De externe antenne kan handig zijn om misschien net wat beter bereik te krijgen, maar het kabeltje er van is erg kort. Met een pc onder het bureau, kan de antenne net op het bureau staan.

Mijn AP staat op 2.4 en 5Ghz ingesteld (ivm oudere apparaten in het netwerk). Ik merkte dat ik niet direct goede snelheden haalde met de netwerkkaart. Ik had max 100Mps up/down. Nadat ik in de geavanceerde instellingen van de netwerkkaart de 'voorkeursband' heb veranderd naar 5Ghz, haal ik gewoon de maximaal beschikbare snelheid. Ook heb ik de optie 'De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen' uitgezet.

Heb jij ook een Gigabyte GC-WBAX200?