€ 54,95 bij 123led.nl

Govee Neon LED Strip Light 3M Review

11 november 2023, laatste update op 11 november 2023, 1.561 views Rapporteer

Zeer tevreden, uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Kleuren zijn mooi, de keuze is reuze, en eenmaal aan de Govee is in no time je hele huis addressable RGB. Aanrader!

Pluspunten

• Goede bouwkwaliteit
  • Super mooie kleuren
  • Fijne en intuitieve app

Minpunten

• Weinig webshops stocken Govee

Heel eerlijk; toen ik voor het eerst Govee producten voorbij zag komen dacht ik dat het de zoveelste Amazon/BOL drop-ship Hue bootleg was. De doos lijkt er iig nogal op, en RGB producten met amper reviews op Tweakers en een nogal generic merknaam beloven meestal niet zo veel goeds. O boy was I wrong! Om die reden toch maar besloten een review te schrijven.

In de stevige, mooie beprinte doos vinden we op een degelijke manier ingepakt de LED strip, verlengkabel, voeding, velcro loops en de kunststof muurbevestigingsdelen met zowel (echte) 3M dubbelzijdige plakkers en schroeven. De afwerking van alles is heel nice, niks op aan te merken en boven verwachting voor iets wat de helft kost van een vergelijkbaar Philips product.

De LED strip maakt gebruik van RGBIC wat inhoudt dat dezelfde diode ook echt wit licht kan maken. Dit zorgt er voor dat het volledige kleurspectrum te kiezen is, en de app laat dat ook toe. De app zelf is overzichtelijk, lijkt een beetje op Corsair iCue of iets soortgelijks, en laat je bizar veel dingen programmeren. Onderstaand een nogal matige sfeer impressie van een tijdelijk opgehangen strip.

De LED strip is opgedeeld in segmenten die los aan te sturen zijn, dus je kunt helemaal los gaan met het programmeren of kiezen uit 1 van de presets. Groen-wit-groen Rotterdam representen? Geen probleem. Rainbow puke? Govee got you. Paars/roze vapourwave wavey patroon? Eitje. Je laatste instelling wordt gesaved, zelfs als de stroom er af gaat, dus dat is ook ideaal.

De app is blijkbaar te koppelen met allerlei smart home applicaties, dus je kunt deze en andere Govee RGBIC producten integreren in je smart home oplossingen. Zelf nog niet mee gespeeld, dus kan over de werking van dat deel weinig zeggen.

Op dit moment is het aanbod op Nederlandse webshops zeer beperkt, maar je kunt direct bij het Europese Govee warehouse kopen via hun website. Ik kocht deze strip rond kerst 2022, toen was er 50% off op alles, en op het moment van schrijven van deze review (11-11-2023) is er een pre-BF sale van 30% gaande dus sla je slag! 😁

Heb jij ook een Govee Neon LED Strip Light 3M?

Wat is jouw ervaring met de klemmetjes? Houden deze de strip goed op z'n plek? En wat als je een andere vorm wilt? Trek je dan de verf van de muur?
Hi! De klemmetjes houden goed, echter laat het 3M tape na verloop van tijd los op plekken waar veel spanning op staat. Dit is bij mij nu na ongeveer een jaar gebeurt in de 90 graden boven hoeken. Je krijgt schroeven en wandpluggen er bij, die overweeg ik te gebruiken nu.
Werkt de ledstrip ook met de hue app? (zigbee protocol?) Ik kan het zosnel niet terug vinden. Dat zou hem echt top maken.