Heel eerlijk; toen ik voor het eerst Govee producten voorbij zag komen dacht ik dat het de zoveelste Amazon/BOL drop-ship Hue bootleg was. De doos lijkt er iig nogal op, en RGB producten met amper reviews op Tweakers en een nogal generic merknaam beloven meestal niet zo veel goeds. O boy was I wrong! Om die reden toch maar besloten een review te schrijven.
In de stevige, mooie beprinte doos vinden we op een degelijke manier ingepakt de LED strip, verlengkabel, voeding, velcro loops en de kunststof muurbevestigingsdelen met zowel (echte) 3M dubbelzijdige plakkers en schroeven. De afwerking van alles is heel nice, niks op aan te merken en boven verwachting voor iets wat de helft kost van een vergelijkbaar Philips product.
De LED strip maakt gebruik van RGBIC wat inhoudt dat dezelfde diode ook echt wit licht kan maken. Dit zorgt er voor dat het volledige kleurspectrum te kiezen is, en de app laat dat ook toe. De app zelf is overzichtelijk, lijkt een beetje op Corsair iCue of iets soortgelijks, en laat je bizar veel dingen programmeren. Onderstaand een nogal matige sfeer impressie van een tijdelijk opgehangen strip.
De LED strip is opgedeeld in segmenten die los aan te sturen zijn, dus je kunt helemaal los gaan met het programmeren of kiezen uit 1 van de presets. Groen-wit-groen Rotterdam representen? Geen probleem. Rainbow puke? Govee got you. Paars/roze vapourwave wavey patroon? Eitje. Je laatste instelling wordt gesaved, zelfs als de stroom er af gaat, dus dat is ook ideaal.
De app is blijkbaar te koppelen met allerlei smart home applicaties, dus je kunt deze en andere Govee RGBIC producten integreren in je smart home oplossingen. Zelf nog niet mee gespeeld, dus kan over de werking van dat deel weinig zeggen.
Op dit moment is het aanbod op Nederlandse webshops zeer beperkt, maar je kunt direct bij het Europese Govee warehouse kopen via hun website. Ik kocht deze strip rond kerst 2022, toen was er 50% off op alles, en op het moment van schrijven van deze review (11-11-2023) is er een pre-BF sale van 30% gaande dus sla je slag! 😁