Dit netwerkkaartje is voor zijn prijs een goede. alleen een kant tekening met windows 7: ik heb dit kaartje gekocht ivm problemen met de oude netgear wifi kaart waarvoor er geen werkende windows 7 drivers waren. met een beetje goede hoop dus deze gekocht want als de merken het al niet kunnen... en deze was toch een stukje goedkoper. na het installeren liep ik tegen hetzelfde probleem aan als met de netgear: de meegeleverde drivers functioneren niet onder windows 7 32 bit de icidu website biedt geen oplossing. tijdens mijn speurtocht zelfs de fabrikant van de chipset benaderd en een driver gekregen, deze werkte niet. na wat gepuzzel met de verschillende drivers uiteindelijk de hele handel maar gekopieerd naar de catroot van windows,...
mail van icidu:i am using the 300N Wireless PCI Adapter NI-707523 now for a few months, but since day 1 it is not running ok. i have loads of driver problems. see productreview: ICIDU Wireless PCI-Card 300N review door fvdberg it has worked but i am not able to get it working again, i know that it is not a hardware issue, but driver related. is there hope to get it working or is the best advice you guys can give me just to order a card with a different chipset? as the Atheros chipset is the issue
Antwoord aan Icidu:Dank u voor uw e-mail.
Vervelend om te vernemen dat u een probleem ondervindt met de ICIDU 300N PCI kaart.
Verschillende ICIDU producten maken gebruik van een Atheros chipset, zonder bekende problemen.
Wij zouden u adviseren om de volgende stappen te volgen.
Download u de laatste drivers voor Windows 7 via onderstaande link:
In het apparaatbeheer klikt u de draadloze kaart met de r.muisknop aan en kiest u voor installatie ongedaan maken.
Zet u ook een vinkje bij het vakje om alle stuurprogramma's te verwijderen.
Hierna kijkt u in de lijst bij programma's en onderdelen of hier nog iets in staat vermeld van de draadloze kaart.
In dat geval raden wij u aan om dit te verwijderen.
Schakelt u hierna de computer uit en plaatst u de 300N Wireless kaart in een ander beschikbaar PCI slot.
Na het herstarten van Windows zal de ICIDU kaart herkend worden.
De installatie van de driver die u heeft opgeslagen kan gedaan worden via het apparaatbeheer.
Graag vernemen wij of dit gelukt is.
Dit heb ik al meermaals geprobeerd. Ook met de door u ter beschikking gestelde driver,deze functioneert echter ook niet.
Althans hij functioneert wel, maar de kaart ziet geen enkel accesspoint.