2. Gebruikersreviews

Hagibis U100 Ultra Review

1 oktober 2023, laatste update op 1 oktober 2023, 397 views Rapporteer

Ik snap het doel niet van dit product. Ok, het is een docking station, maar na een tijdje gebruikt te hebben, is de marketing van Hagibis een stuk enthousiaster geweest met het opstellen van de reclame, dan dat de werkelijkheid aangeeft. Geen van de snelheden worden gehaald. Het M.2 slot wordt heel snel warm, waardoor de snelheid snel teruggeschroefd wordt. 2,5 GBit/s wordt bij lange na niet gehaald (eerder 200 MBit/s) Ook het feit dat er geen voeding bij zit, zorgt ervoor dat dit product niet aan te bevelen is. Dan zijn er op het eerste gezicht leuke lampjes, maar daar ga je je al snel aan storen, nee irriteren. Als je er nog bij optelt dat de customer support van Hagibis ronduit onbeschoft is, kan ik dit product alleen maar afraden.

Pluspunten

• Degelijke bouw
  • Goede USB kabels
  • Aan uit knop

Minpunten

• Ingebouwde M.2 slot zorgt niet voor voldoende koeling
  • Doorvoersnelheid laag
  • Lampjes kunnen niet uit
  • Onduidelijke knopjes/aansluitingen

1 van 5 sterren (Waardeloos)
In eerste instantie was ik vol enthousiasme, maar dat enthousiasme verdween snel. Allereerst, de leverancier Hagibis op AliExpress lijkt niet te begrijpen wat klantenservice inhoudt. De USB-kabels ontbraken in de verpakking, en ik moest bewijs leveren dat ze niet waren meegeleverd, zelfs foto's waren niet voldoende. Na veel gedoe en onbeschofte e-mails kreeg ik uiteindelijk de kabels toegestuurd, maar het was een vervelende ervaring.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het docking station zelf wel degelijk is gebouwd. Het voelt stevig aan en is gemaakt van aluminium. De USB-kabels die ik uiteindelijk ontving, waren van goede kwaliteit, maar ik kan niet met zekerheid zeggen of ze bij het product hoorden of dat ze een ander merk hebben nagestuurd. Een klein voordeel was de aan/uit-knop, die ik op prijs stelde.

Het ingebouwde M.2-slot is een leuke toevoeging, waarmee je gegevens snel kunt overzetten via het docking station. Het bevestigen van de M.2 met de bijgeleverde rubberen plugjes was echter onhandig en lastig. De thermische pasta op de geribbelde zijkant bleek niet effectief te zijn, want na slechts 10 seconden bij volle belasting schakelde de M.2 terug, waardoor de doorvoersnelheid beperkt bleef tot 115 Mbit/s. Dit is nog steeds snel, maar vergelijkbaar met een verouderde externe harde schijf.

Ik heb verschillende tests uitgevoerd om te controleren of de verwachte doorvoersnelheid van 2,5 GBit/s werd gehaald, maar de resultaten waren teleurstellend en ver onder de verwachte snelheid.

Dan zijn er nog de lampjes die reageren op het gedetecteerde geluid. In het begin leuk, maar al snel erg irritant. Hoewel je de kleur kunt aanpassen, kun je ze niet volledig uitzetten. Wanneer er ook nog gegevens heen en weer worden gestuurd, wordt het een ware disco, wat erg vervelend is. Misschien had ik hier eerder over moeten nadenken, maar op zijn minst had ik een optie verwacht om ze volledig uit te schakelen.

Het is verwarrend dat niet elke USB-aansluiting hetzelfde doel dient, en de knoppen zijn ook verwarrend. Wat doet de "mode/power" knop precies? Het indrukken ervan lijkt geen verschil te maken, en de handleiding is erg cryptisch.

Kortom, dit is een product dat je beter kunt vermijden. Ik heb er spijt van dat ik het heb gekocht. Kijk liever naar andere opties, zoals aangeraden wordt in de Tweakers-review. Echt rommel, waar de bewuste webwinkel ook om bekend staat. Wees gewaarschuwd!

Heb jij ook een Hagibis U100 Ultra?

Bedankt voor deze review. De Tweakers USB-C dockingstation roundup is erg lovend over dit product. Ben blij om toch ook andere stemmen hierover te horen.