€ 44,95 bij bol Plaza

Rapoo Blade 9700M, Qwerty US, Zwart Review

15 september 2023, laatste update op 26 maart 2024, 399 views Rapporteer

Fijne set, vooral voor de gebruiker van meerdere apparaten (prive and zakelijke laptop bvb) en al helemaal als je zowel Windows als Mac gebruikt.

Pluspunten

• meerdere BT verbindingen mogelijk (schakelbaar)
  • ook 2.4 Ghz Dongle bijgeleverd
  • zowel Mac als PC labels
  • Prettig typen
  • Toetsenbord oplaadbaar via USB-C
  • Rekenmachine sneltoets
  • De muis klikt en glijdt fijn.
  • Numeriek deel op toetsenbord

Minpunten

• waarom 2x bt op muis en 3x op toetsenbord?
  • Muis heeft toggle voor verbinding ipv losse knoppen zoals toetsenbord
  • USB C - USB A kabel bij toetsenbord ik had liever USB C-USB C gezien.
  • Muis gevoedt via AA batterij, jammer dat dat niet een NiMH cell kon zijn met geintegreerde USB lader.
  • Muis had een tikkeltje groter gemogen
  • Helaas geen extra skates voor de muis bijgeleverd

Fijn setje.

Het toetsenbord kan met 3 BT apparaten verbonden worden of via de dongle. De muis echter kan met 2 BT apparaten verbonden worden of met de dongle. Waarom niet beide 3 BT apparaten?

Switchen gaat bij het toetsenbord via Fn 1, Fn 2, Fn3 of Fn 4. Bij de muis met een BT knop aan de onderkant. Daar was iets van een indicator, meeswitchen met het toetsenbord of gewoon een knop per apparaat wel fijn geweest.

Het toetsenbord heeft zowel Windows als Mac labels op de toetsen (dus als en command, option en windowstoets, ctrl en control.

Er zit een dedicated rekenmachine sneltoets op het toetsenbord, dat is de enige sneltoets die ik echt graag wil hebben.

Het toetsenbord en de muis zien er mooi uit op mijn bureau; het oog wil tenslotte ook wat.

De muis had een slagje groter mogen zijn en het nummerieke deel van het toetsenbord had iets verder naar rechts gemogen. Ik mis dedicated home, pgup, pgdw, end toetsen. Dat is in textverwerkers toch wel fijn. Het toetsenbord was dan 30% groter geworden, maar dat had ik wel fijn gevonden. Ook de cursors hadden daar mooi onder gekund in plaats van onder de shift toets. Toch een ergonomische misser voor de kantoortijgers onder ons.

Het toetsenbord heeft een accu welke middels bijgeleverde USB C kabel opgeladen kan worden. Deze moet op een USB A poort op de laptop. Jammer dat dat niet USB C is. Jammer ook dat de cel neit eenvoudig vervangbaar is door de gebruiker.

De muis daarentegen heeft een AA alkaline batterij. Deze gaan na verloop van tijd bijna altijd "lekken" Wat mij betreft moet daar dus een NiMH cel in, ik moet nog proberen of die de lagere spanning (1.2V ipv 1.5V een beetje trekt). Was mooi geweest als het daarvoor ontwikkeld was, en als er dan ook een laadcercuit in de muis zou zitten om die cell op te laden. Helaas.

Wat ook wel jammer is, is dat er geen extra skates voor de muis bijgeleverd werden

Maar voor €70 is dit wel een erg fijn setje denk ik. Daarom 4 sterren.
Was het toetsenbord iets ruimer opgezet en waren de BT kanalen op muis en toetsenbord iets duidelijker (op welk kanaal zit ik nu?) dan denk ik dat ik 5 sterren had gegeven.

Ik heb verder geen software geinstalleerd, niet op mijn zakelijke windowslaptop en ook niet op mijn prive mac.

Heb jij ook een Rapoo Blade 9700M, Qwerty US, Zwart?

Hi,

Kan je aangeven wat je van de bouwkwaliteit vindt? En hoe zijn de toetsaanslagen?
Ik vind de brouwkwaliteit prima. Maar een Magic Keyboard van Apple voelt wel iets beter, delen sluiten beter op elkaar aan. Het chassis voelt wel goed stijf aan. Hoet toetsenbord is grotendeels van zwart geanodiseerd aluminium. Helaas daardoor inmiddels ook een “zilverkleurige krasje”.

Ik houdt wel van chiclet toetsenborden (zit ook in mijn MacBook, en HP laptop). De gelijkenis met zowel het HP (zakelijk) als MacBook (privé) toetsenbord was een van de redenen waarom ik dit setje in mijn thuiswerkplek wilde hebben.

[Reactie gewijzigd door klonic op 23 juli 2024 02:48]

Duidelijk verhaal. Dankjewel voor de snelle reacite 👍🏻