€ 121,99 bij NBB.com
  3. Willen (3.404) Hebben (944)

Lexar NM790 (zonder heatsink) 2TB Review

8 september 2023, laatste update op 9 september 2023, 917 views Rapporteer

Onlangs deze drive aangeschaft, reden van aanschaf uiteraard meer ruimte voor mijn games.
Wat mij opviel bij deze drive waren de lees en schrijf snelheden i.c.m. de scherpe prijs..
werkelijk nergens kan je een goedkopere variant krijgen die met deze snelheden komen en dat is toch wel lekker.

Volgens de fabrikant Lexar zijn hun drives goed getest en kunnen tot wel 70 graden hun lees en schrijf snelheden behouden.
Oorspronkelijk had ik totaal geen minpunten maar na uren testen bleek dat deze drive behoorlijk warm kan worden, 76 graden in mijn geval.
Afijn zelfs in extreme hitte gevallen blijft deze drive dus doen wat ie moet doen!
ik heb geen performance dips kunnen voelen tijdens het testen terwijl de drive zo warm was.

Kortom, zoek je nog een goede Gen4 drive die zowel snel, goedkoop als warm word voor in de winter, zoek dan niet verder! :)

Pluspunten

• Erg snel
  • Scherp geprijsd
  • A-Merk
  • 3d v-nand (TLC)
  • 5 jaar garantie

Minpunten

• Geen

Ik heb nog eens de alu koelplaat en koeling pads van mijn Asrock h670m-itx/ax board bekeken omdat ik de temps toch niet vertrouwde.
De koeling pads bleken niet voldoende contact te maken met de Lexar drive om voldoende te koelen.
als oplossing gebruik ik nu een dubbele pad om de drive te koelen.
Nu blijven de temps netjes onder de 66 graden.
ik denk dat dit komt omdat de originele koel pads oorspronkelijk bestemd zijn waren voor gen3 drives die iets hoger zijn in vergelijking met een Gen4 drive die dunner is.

Heb jij ook een Lexar NM790 (zonder heatsink) 2TB?

Bedankt voor de review. Jammer dat dram cache mist, maar wellicht voor de meeste toepassingen niet nodig. De controller en flash is van Maxio, dat is dan niet echt a-merk, maar de garantie van 5 jaar helpt enorm mee.
Ben wel benieuwd hoe hij zich zou houden onder een alu plaat als bijvoorbeeld Gigabyte gebruikt onder de videokaart.