Fractal Design Core 1000 USB 3.0 Review
6 september 2023, laatste update op 6 september 2023, 185 views
Rapporteer
Product gekocht
Makkelijke case voor redelijk weinig geld, zonder poespas.
Pluspunten
- Prima bouwkwaliteit
- Vrij goedkoop
- Geen moeite gehad met inbouwen
- Strak uiterlijk
Minpunten
- Niet bijzonder compact voor een SFF
- Cablemanagement
- Koelmogelijkheden
- Geluidsdemping
Voor een klant heb ik in deze case een SFF-PC gebouwd.
Mijn eerste indruk van de case was dat deze groter was dan ik had verwacht. Hij scheelt qua formaat niet veel met mijn eerste game-PC ooit, een standaard ATX case. Dat is erg jammer.
Het ontwerp is wel strak, hij ziet er goed uit. Matzwart metaal met geluidsdempend textiel, perfect voor een zakelijke klant.
Daarmee is ook de bouwkwaliteit dik in orde, het is een stevig doosje met weinig plastic. Bij het inbouwen kwam ik geen gekke fratsen tegen. De voeding zit bovenin, en ondanks dat je niet echt een plek hebt om losse kabels van niet modulaire voedingen echt te verstoppen, kon ik deze in de ruimte voor een (in mijn geval dus afwezige) CD of DVD drive wegwerken.
Wat me wel opviel is dat er niet echt plek is voor een exhaust fan, tenzij je hier een 80mm inbouwt (en dat wil je niet). De bovenkant is ook helemaal dicht. Daarmee zijn de koelmogelijkheden enigszins matig.
Ook is de case niet bijzonder stil te noemen. De processorkoeler is goed te horen (maar niet irritant) en de case is ook niet bijzonder stofdicht.