n eerste instantie op zoek gegaan naar een oplossing voor lampen en energie bediening op afstand. Twee zaken vond ik doorslaggevend: 1. het moet overal werken (dus niet alleen als je verbinding hebt met het lokale wifi netwerk, maar ook als je aan de andere kant van de wereld bent) en 2. Privacy!
Als je kijkt naar Chinese producten als Woox en TP-Link staat er in de kleine lettertjes dat de fabrikant meekijkt op je netwerk, netwerk/login gegevens opslaat, uitleest welke apparaten aan de slimme stekker en het netwerk verbonden zijn, en deze data naar eigen inzicht gebruiken of doorsturen naar "derden".
Voor mij is dat een NO-GO! Geen spionage in mijn huis!
Bij Hombli zat ik met beide punten goed! Je leest nog wel eens dat slimme producten werken "waar je maar bent", maar uiteindelijk blijken ze alleen te werken als je verbinding hebt met het netwerk waar ze op zitten en dus alleen in en om het huis.
Met deze stekkers niet! De apparaten en app verbinden met de Hombli (cloud) servers en werken dus echt overal ter wereld. Een handeling of scenario in de app stuurt een signaal naar Hombli, en zij sturen dat door naar het betreffende apparaat.
In de privacy voorwaarden van Hombli staat dat de apparaat-gegevens via je app account (id) anoniem gekoppeld worden. Verder wordt niks bijgehouden. En als je je account wist, wis je meteen alle data, gewoon simpel, duidelijk, transparant. Privacy is een speerpunt voor Hombli.
Groot pluspunt dat ik pas bij installeren merkte is dat je zelf scenario's kan configureren voor apparaten. Op basis van tijd, locatie, weer, kan je zelf instellen wanneer wat moet gebeuren met je apparaten. Ook zijn scenario's en condities te combineren!
Een minpunt dat ik ervaren is dat je op verschillende manieren apparaten kan groeperen en onderbrengen in de app. Gewoon als apparaat, als apparaat-groep, maar ook als huis of familie (om vervolgens te kunnen delen met andere familieleden die de app ook hebben).
Bij die laatste optie kwam ik er achter dat als je een huis of familie verwijdert in de app, ook de bijbehorende apparaten en scenario's worden verwijderd.
Super balen als je net klaar bent en toch besluit de familie optie niet te willen gebruiken; dan kan je weer opnieuw beginnen

Ik heb dit gemeld bij de klantenservice via de app en er werd meteen op gereageerd en zetten het op de backlog voor de volgende app update
Gekocht samen met:
Hombli Smart Plug met energiemeter (Zwart, 16A) review door XL2000