€ 194,90 bij ALTERNATE.nl

Steelseries Apex Pro TKL (2023), Qwerty US Review

22 augustus 2023, laatste update op 22 augustus 2023, 152 views Rapporteer
Product geleend 0

Het toetsenbord kost misschien wat, maar dan héb je ook wat. Ik denk dat elke gamer enthousiast wordt bij het "aanvoelen" van de snelheid van de gekantelde toetsen op dit gamers toetsenbord. Mijn zoons en ik genieten er in ieder geval al een aantal weken met volle gamers teugen van! Je ontvangt het toetsenbord in een mooie duurzame verpakking, die al meteen uitnodigend werkt. Vervolgens is het een kwestie van inpluggen en starten maar. Zelf had ik het nog wel gaaf en gemakkelijk gevonden als het toetsenbord draadloos zou werken, maar het zij zo. De lampjes springen meteen aan en geven direct die spannende sfeer die je bij je shooter, RPG of racer wilt. Vervolgens blijkt er veel in te stellen, waardoor je het gamen echt een persoonlijke ervaring maakt. Van gevoeligheid tot welke kleur de lampjes krijgen. En het OLED schermpje ondersteunt die instellingen voor extra gemak. Mooi!

Pluspunten

• Snelle aanslagen, gekantelde toetsen
  • Te personaliseren: ervaring op maat
  • Prachtig op je gaming desk

Minpunten

• Geen numeriek toetsenbord
  • Niet BlueTooth, maar bedraad

Het OLED schermpje geeft je daarnaast de mogelijkheid om iets over je performance te weten te komen. Altijd leuk meegenomen! Met een toetsenbord als dit (en ook voor de prijs die je ervoor betaald hebt) ga je natuurlijk je best doen om er het maximale uit te halen. Spelen dus met alle opties zoals het op maat instellen van de toetsen en de macro's Wat je nog wel mist is het numerieke toetsenbord. Uit de informatie bij het toetsenbord blijkt het weglaten daarvan een bewuste keuze (in verband met ruimtebesparing) maar ik als iemand die echt graag alles uit de experience haalt, mis hem toch wel: op de momenten dat ik er gebruik van wil maken, moet zo'n numeriek toetsenbord er gewoon zijn. Het is echter het enige nadeeltje. Verder is dit toetsenbord gewoonweg ideaal voor iedere gamer. Je brengt er gemakkelijk uren mee door in je gaming room. Daar is het toetsenbord qua ergonomie ook op ingericht, onder meer met het kussen ter ondersteuning van je polsen. Mij / ons heeft het toetsenbord in ieder geval meer dan voldoende overtuigd. Absoluut een aanbeveling dus!

Heb jij ook een Steelseries Apex Pro TKL (2023), Qwerty US?

"Zelf had ik het nog wel gaaf en gemakkelijk gevonden als het toetsenbord draadloos zou werken, maar het zij zo."

Er is ook een wireless versie te koop maar ik las dat het moeilijk uit de slaapstand komt.

Doet het de naam ''s Werelds snelste toetsenbord " trouwens eer aan? Merk je er hier in de praktijk iets van ?