€ 385,31 bij Proshop.nl

Athom Homey Pro (Early 2023) Review

13 augustus 2023, laatste update op 23 januari 2025, 207 views Rapporteer
Product gekocht 0

Na een aantal jaren met een RPI ivm homebridge te hebben gewerkt was het tijd voor een upgrade. Met name de backups van HomeKit zijn een drama. Automatiseringen en scènes zijn zo na de knoppen wanneer je met de RPI updates of aanpassingen maakt. Inmiddels meerdere keren alles opnieuw moeten instellen en dat is precies waar de Homey pro voor heb gekocht. Automatiseringen en scènes betrouwbaar maken.

Enocean apparaten
Ik heb thuis veel Enocean apparaten gekoppeld met de RPI en doormidden van Mqtt-topics kan de Homey die bedienen. Het was even een uitdaging, maar met wat hulp gelukt. Grootste nadeel dat MQTTAnalyzer niet standaard onderdeel uitmaakt van de Homey, maar dmv een app van derden. Op zich niets mis mee, maar daardoor is Athom wel erg afhankelijk van derden.

Pluspunten

• Eenvoudige basis installatie

Minpunten

• SDK2 apps niet compatible (best veel)
  • Sommige installaties van apps zijn niet intuïtief

3 van 5 sterren (Voldoende)
Voor wie is de Homey geschikt?
Volgens mij moet je zeker feeling hebben met computers, een beetje affiniteit hebben met programmeren wil je de Homey goed kunnen gebruiken. In alle andere gevallen zou ik altijd voor een specifieke omgeving gaan zoals Fibaro, maar goed dan moeten alle apparaten daar ook van zijn.

Geheugen en opslag
Voor mij nog wel voldoende, maar het blijft beperkt. Het vergroten van de opslag ga ik zelf niet aan, althans voorlopig niet. Wel jammer dat voor deze prijs het zo beperkt is.

Homey met netwerk adapter
Ik heb de adapter gekoppeld, maar ik krijg die niet werkend. Geen idee waardoor, want zelfs de netwerk indicatie lampjes doen het prima.

Heb jij ook een Athom Homey Pro (Early 2023)?