€ 385,31 bij Proshop.nl

Athom Homey Pro (Early 2023) Review

7 augustus 2023, laatste update op 7 augustus 2023, 2.272 views Rapporteer

Als fervent liefhebber van slimme apparaten en geautomatiseerde oplossingen was ik erg benieuwd naar de Homey Pro 2023, en ik moet zeggen dat deze smart home hub mijn verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen. Met zijn geavanceerde functies, naadloze integratie en intuïtieve bediening heeft de Homey Pro 2023 mijn huis getransformeerd in een goed geoliede machine van connectiviteit en automatisering.

Pluspunten

• Advanced Flows
  • Design
  • Integraties

Minpunten

• Prijs

Ontwerp en Bouwkwaliteit:
Het eerste dat opvalt aan de Homey Pro 2023 is het strakke en eigentijdse ontwerp. De compacte behuizing past perfect in elke kamer, zonder te veel aandacht te trekken. De bouwkwaliteit is solide en voelt duurzaam aan, wat vertrouwen geeft in de lange levensduur van het apparaat.
Installatie en Setup:
De installatie en setup van de Homey Pro 2023 verliepen vlot en probleemloos. Dankzij de duidelijke instructies en de intuïtieve app was ik in staat om mijn bestaande slimme apparaten snel en gemakkelijk te koppelen aan de hub. De mogelijkheid om verschillende protocollen en merken te ondersteunen is echt indrukwekkend en maakt het eenvoudig om een diverse reeks apparaten te beheren.
Functies en Prestaties:
De Homey Pro 2023 gaat nog een stap verder met zijn geavanceerde flows, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om complexe en nauwkeurig afgestemde automatiseringen te creëren. Met de Advanced Flows-functionaliteit kunnen gebruikers diepgaande scenario's ontwikkelen die reageren op een reeks triggers en voorwaarden, waardoor een hoog niveau van aanpasbaarheid en controle wordt geboden. Of het nu gaat om het synchroniseren van verschillende apparaten op specifieke tijden of het activeren van acties op basis van diverse sensoren, de Homey Pro 2023 biedt de tools om deze complexe automatiseringen te beheren met verrassende eenvoud. De mogelijkheid om te experimenteren met en te fine-tunen naar persoonlijke voorkeuren maakt de hub een waardevolle partner in het creëren van een op maat gemaakte, slimme woonomgeving.
Gebruikerservaring:
Het gebruiksgemak van de Homey Pro 2023 is een van zijn grootste troeven. De app is intuïtief en overzichtelijk, waardoor het eenvoudig is om apparaten te beheren, automatiseringen in te stellen en de status van het huis te controleren. De mogelijkheid om alles vanuit één centrale hub te beheren, zonder te hoeven schakelen tussen verschillende apps, maakt de algehele gebruikerservaring uiterst prettig. Of je nu een technologische beginner bent of een doorgewinterde slimme huisgebruiker, de Homey Pro 2023 biedt een soepele en plezierige interactie die de complexiteit van de technologie moeiteloos verdoezelt.
Conclusie:
Met zijn indrukwekkende combinatie van geavanceerde flows, eenvoudige installatie en naadloze integratie, bewijst de Homey Pro 2023 zich als een topkeuze voor wie op zoek is naar een smart home hub. De mogelijkheid om zowel basisfuncties als complexe automatiseringen te beheren, gecombineerd met zijn strakke ontwerp en gebruiksgemak, maken de Homey Pro 2023 tot een onmisbare aanwinst voor elk slim huishouden. Voor degenen die streven naar een hoog niveau van aanpasbaarheid en controle over hun slimme woning, kan ik de Homey Pro 2023 ten zeerste aanbevelen.

Heb jij ook een Athom Homey Pro (Early 2023)?

Kan alles beamen! Ik vind inmiddels (ben de 40 voorbij) mijn tijd veel maar dan ook veel waardevoller dan wat dan ook.
Waar ik in het verleden met liefde meerdere avonden en nachten aan het bugfixen was om een klusproject werkend te krijgen en die euforie te voelen, wil ik nu iets dat gewoon werkt. :z

Ik weet dat een alternatief als home assistant wellicht voor velen een betere optie is omdat je met voldoende tijd en wilskracht heel veel werkend kan krijgen voor weinig kosten maar nu is juist Homey voor mij veruit de beste optie.

Ja hij is in absolute termen duur, maar ik denk dat Homey de gebruiker de optimale balans tussen een volwaardige appstore en simpele (flows), complexere (advanced flows) en geavanceerde opties (scripts) bied.

Met de Homey is het als spelen met lego, binnen een paar dagen had ik F1 notificaties, afval notificaties, aanwezigheid detectie, aansturing van warmtepompen, laadpaal, zonnepanelen, thuisaccus allemaal met elkaar verbonden en werkend.

Ik weet dat het me zoveel tijd heeft gescheeld tov honeassistant dat ik eigenlijk durf te stellen dat het enige minpunt dat jij meld in je review, voor mij persoonlijk, geen minpunt is. Sterker nog, ik vind het zeer goed besteed geld voor wat je krijgt :)

Wens je nog veel plezier met je Homey!
Inderdaad, voor mij geldt hetzelfde.
Zo duur is Homey trouwens niet vind ik. Als je dezelfde connectiviteit met je r Raspberry Pi wilt ben je al snel veel euro's verder. (Als ik zo even shop zit ik al boven de 300 euro)
Inderdaad! Ik heb hier ook naar gekeken maar kwam erg in de buurt van de prijs van Homey. De advanced flows gaf voor mij de doorslag.
Dus waarom is prijs dan een minpunt?

Iets anders, is het ook als nas te gebruiken?
Omdat het alsnog een hoop geld is in één keer. De Homey Bridge is een heel stuk goedkoper bijvoorbeeld.

Met als NAS instellen heb ik geen ervaring.
Met de onlangs geïntroduceerde portforwardfunctie
Ehe waar vind ik die?
Je reageert op een andere review hier. Je refereert naar de review van Tweakers zelf.
Stom van me. Bedankt
Snap niet hoe ik dat nou weer voor elkaar kreeg
Werkt de Homey Pro Early 2023 ook met klikaanklikuit en met Somfy zonwering?
Groeten, Coyote
Klik aan Klik uit geloof ik wel (niet zelf getest maar ergens gelezen). Somfy weet ik niet. Via hun website die je beschikbare apps