€ 385,31 bij Proshop.nl

Athom Homey Pro (Early 2023) Review

3 augustus 2023, laatste update op 3 augustus 2023, 2.765 views Rapporteer

Ik heb de Homey pro Early 2023 gekocht om van alle verschillende apps af te komen en alles te kunnen instellen en regelen via 1 systeem. Ik heb veel automatiserings producten welke via Tuya werken, maar ondanks dat er 3 verschillende apps van Tuya in de app shop staan: Tuya, Tuya cloud,en Tuya zigbee, krijg ik het niet voor elkaar om apparaten toe te voegen: alleen maar foutmeldingen. Filmpjes laten je niet het gehele proces zien, dus dat werkt niet. Zaken melden bij Homey werkt ook niet. Ik doe het ding weer in de doos en wacht een half jaar, zodat ze de tijd hebben om zaken op orde te stellen.Ik ga niet programmeren; daarvoor heb ik de kennis niet. Ik wil gewoon dat mijn apparaten zonder problemen worden herkend door Homey pro en dat is NU niet het geval helaas.

Pluspunten

• compact gebouwd
  • veel standaarden ondersteund

Minpunten

• tuya apps werken niet goed
  • tot nu toe niet gelukt om een apparaat toe te voegen
  • niet gelukt om ondersteuning van homey te krijgen

2 van 5 sterren (Slecht)
Apparaat uitgepakt, quickstart gids gelezen en aangesloten op de usb voeding. Op mijn android telefoon de app geïnstalleerd en account aangemaakt. Ondertussen was de homey pro bezig met opstarten, en bleef aan de gang. Contact maken met de app..... ho maar, dus, resetten, 8 seconden met de paperclip in een gaatje aan de onderkant prikken en vasthouden....... Uiteindelijk gelukt en de app stond in contact met de homey pro. Software update binnen gehaald, opnieuw opgestart en aan de gang. Tot hier toe alles vrij vlot, maar nu...... Hoe nu verder?
Zoeken naar apparaten: Gevonden, Google chromecast, en een muziekprovider, en zichzelf.
geen tuya schakelaar welke ik zojuist had gereset en een verzoek tot paren afgaf. Wat nu: Dan maar de Tuya app gaan installeren en in de appshop stonden er 3 nog wel. Alle 3 door een community lid gemaakt.
Lang verhaal kort: Ik kreeg de tuya schakelaar met geen van de 3 apps gepaard. Alleen maar foutmeldingen, of niets. Verder blijkt uit de mogelijkheden dat er slechts een paar keuzes van toe te voegen apparaten in deze apps zitten waardoor meer dan 75 % van de tuya producten niet eens aangemeld KUNNEN worden. Iedereen mag zeggen wat hij/zij/het hiervan vindt, maar ik vind dit gewoon puur slecht. Op dit moment kan ik echt niets met dit apparaat. Ik kom technische kennis te kort om een en ander te programmeren, en dat wil ik ook niet. Ik wil gewoon alle apparaten, sensoren en dergelijke gewoon kunnen aansluiten op de Homey pro, en in mijn geval dus met Tuya werkt dat gewoon niet. Ik heb het merk Sonoff maar niet geprobeerd, om te voorkomen dat ik op dit ogenblik nog meer tijd verspil aan iets dat niet werkt.
Dan: Hoe in contact te komen met Homey om mijn problemen met hun merk te bespreken en tot een goede oplossing te komen!
Is mij niet gelukt. Je wordt doorgestuurd naar een pagina van github, waar je in, voor mij onbegrijpelijke taal wat ziet waar ik dus niets aan heb, laat staan dat ik een bericht kan achterlaten over mijn problemen met de tuya app. Puur slecht!!
Conclusie voor mij dus: Ik laat de Homey Pro eerst maar eens een half jaar in de doos liggen, en volg dit onderwerp via Tweakers voordat ik me weer moet gaan ergeren aan een apparaat wat ik niet aan de gang krijg, en dat niet doet wat ik hiervan verwacht: een centaal punt zijn voor mijn thuisautomatisering, met mijn apparaten dus. Heeft iemand ideëen en kan wat voor mij en anderen hierin betekenen, laat het alsjeblieft weten, misschien kan ik dan verder hiermee. Al vast hartelijk bedankt

Heb jij ook een Athom Homey Pro (Early 2023)?

Vindt deze review toch waardevol, heb eigenlijk dezelfde ervaring met de nieuwe Homey Pro 2023. Heb al heel lang een van de eerste homey's die duidelijk beperkingen had. Zigbee op Homey meer dan zo'n 30 apparaten was de koek op. Met goeie hoop een nieuwe pro 2023 gekocht, maar dit is zeker niet beter wat zigbee betreft. Zowel tuya en Xiaomi geven problemen met de nieuwe Homey. Installeren moeilijk en vaak als het lukt zie je niet alle mogelijkheden van de verschillende apparaten.En je wilt zeker geen Cloud app draaien, heb je altijd internet nodig en je blijft afhankelijk van de cloud provider van het betreffende apparaat. Stopt die provider of het merk stopt dan is je apparaat waardeloos.
Dus mijn inziens is een Cloud app zeker geen permanente oplossing.
Helaas moet ik zeggen dat home assistant een veel betere oplossing is op het moment.
80 zigbee apparaten zonder problemen in een netwerk. Vraagt meer van de gebruiker maar heeft veel meer mogelijkheden. Veel meer apparaten worden ondersteund, zonder specifieke app. En veel how to's te vinden op internet. En veel meer inzichten door middel van grafieken etc.
Conclusie voor mij is dat Homey nog veel werk moet verzetten om het niveau te halen van Home Assistant. Zigbee op de nieuwe Homey 2023 vind ik echt onder de maat. Slecht bereik en te weinig apparaten in een netwerk.
Bedankt voor dit stukje, ik ben dus toch niet de enige
Maar is de procedure om Tuya apparaten in HA te krijgen niet exact hetzelfde als voor Homey? Ik heb ook Tuya in HA maar dat is ook geen 2 keer klikken en klaar, dat ligt aan Tuya. Ook ben ik nog steeds afhankelijk van de Tuya cloud, ook een probleem van Tuya.
Exact wat ik ook wilde horen.

[Reactie gewijzigd door 19JM81 op 22 juli 2024 15:27]

Yep, mijn ervaring ook. Als HASSIO'er van het eerste uur wilde ik toch eens kijken of Homey, met al zijn standaarden en op zich mooi vormgegeven app, meerwaarde kon bieden. Helaas niet. Apps werken niet of lastig, veel zaken die ik in een paar minuten in Home Assistant zet waren lastig in Homey te krijgen of niet beschikbaar (Zonneplan, Zigbee) en het gebrek aan een dashboard helpt ook niet. Laten we maar niet beginnen over het gedrocht van een Energie dashboard, wat als een zonnetje werkt in hass.

Zaken die nog niet de alpha status mogen hebben wel releasen of niet over het hele ecosysteem rereleased hebben (Insights in app of Energie in web). En dat allemaal tegen een prijs van 399, na toch ruim 5 jaar ontwikkelingstijd. Ik heb m teruggestuurd, Homey heeft nog een lange weg te gaan helaas.
Jammer dat je zo slecht door alles heen komt.

@stefanwitkamp wil jij eens kijken of jij deze gebruiker verder kan helpen met het in gebruik nemen van de Homey Pro of dat jij kan aangeven hoe hij het beste contact kan opnemen.

Ps. ik denk dat je beter een forumtopic had kunnen aanmaken, als deze review. Het beschrijft namelijk maar deels het gebruiksgemak, de rest is meer een vraag om hulp

[Reactie gewijzigd door sjtienuh op 22 juli 2024 15:27]

Bedankt voor de tag! Hieronder wat uitleg gegeven, ik hoop dat @jgfharderwijk eruit komt :)
Een forumtopic aanmaken om hulp te krijgen voor een apparaat van €400 wat niet out of the box werkt?

Dat is wel een hele trieste suggestie in mijn ogen.

Het is een beknopte beschrijving van de ervaring. Als de verkooptekst "Bediening voor elk apparaat" roept, mag je (zeker als niet-tweaker) verwachten dat het werkt voor elk apparaat zonder door een hoepel te springen.
Hoe is dat een trieste suggestie? Het idee is toch dat hij de reviewer uiteindelijk een werkend product heeft? Er staat nergens dat ELK apparaat met Homey werkt, maar dat elke apparaat dat met Homey werkt vanaf 1 plek te besturen is. Ik zie nergens staan dat Tuya (eigenlijk het enige waar het hier om gaat) ondersteund wordt.

Dat allemaal buiten beschouwing gelaten, ik begrijp dat dit hun ervaring is, maar aan een review als deze heb ik niks. Ik heb geen idee waarom het niet werkt en of het wel zou moeten werken. Ligt het probleem aan Homey, aan de Tuya apparaten of aan de gebruiker? Het zegt vooralsnog niks over de kwaliteit van dit product.
Letterlijke tekst van coolblue site
"Met de Homey Pro beheer je alle smart home apparaten in je woning vanaf één plek"
Letterlijke tekst van Alternate site
"Bediening voor elk apparaat"

Er staat dus OVERDUIDELIJK dat het zou moeten werken met ELK apparaat.

En zoals de schrijver aangeeft, hij is geen high tech techneut. Dus hoe moet hij nou weten waarom het niet werkt. Dat jij daarom vind dat je er niks mee kan, maakt de review niet minder valide.

Juist voor mensen die minder technisch zijn, moet dit apparaat handig zijn (in tegenstelling tot bv. Home assistant, waar je zelf het nodige moet prutsen). Het is dus een hele valide review als het niet out of the box werkt.
Als je bij de koop van iets van enkele honderden euro's afgaat op 1 zinnetje in de advertentie dan zul je vaker van een koude kermis thuiskomen. Ik dacht dat we hier wat meer mochten verwachten van gebruikers.
Daarbij, en hier lijkt je gewoon aan voorbij te gaan, Tuya werkt gewoon met Homey. Dat de reviewer het niet voor elkaar krijgt omdat je hier iets meer handelingen voor uit moet voeren dan bijvoorbeeld een Aqara sensor is niet iets wat je Homey kwalijk kunt nemen. Als je dan toch enkel op de advertentie af wilt gaan, daar staat nergens in dat "alle smarthome apparaten op dezelfde eenvoudige manier gekoppeld kunnen worden". Dat zou ook totale waanzin zijn, want iedere fabrikant heeft weer zijn eigen manier van werken.
Je hoeft er niet voor te kunnen programmeren, je dient er wat instructies voor te volgen.

Kijk, als er nou daadwerkelijk een fout in de Homey blijkt te zitten waardoor Tuya apparaten niet werken is dat een ander verhaal. Maar uit niets in deze review blijkt dat. Er wordt geen enkele moeite gedaan aan te geven wat er niet werkt en welke stappen gevolgd zijn, maar er wordt wel de schuld aan de Homey gegeven. Vandaar mijn opmerking, aan deze review van het Homey product zelf hebben we niks.
Dit klinkt heel erg als een tevreden Homey Pro eigenaar, die iedereen die niet tevreden is de maat neemt.
Dan mag je verwachten dat het gewoon werkt.
Als ik een nieuwe auto koop, wil ik niet eerst onder de motorkap kruipen om het ding aan de praat te krijgen. Helemaal als ik geen verstand heb van auto's

Nogmaals, het gaat er hier niet om of het werkt ja of nee, het gaat om de ervaring van de koper. Dat jouw ervaring anders is, maakt de ervaring van de koper nog steeds valide.
Ik heb geen Homey, ik draai alles in HA. Ik ben echter wel geïnteresseerd in een Homey, vandaar dat ik reviews lees.
Je negeert mijn gehele betoog hierboven en komt daarnaast met een kromme vergelijking voor wat betreft de auto, want die auto is nergens van afhankelijk. Als jij een auto koopt waarbij staat "kan alle caravans trekken tot een gewicht van 3500kg" en jij komt aanzetten met een caravan waar je zelf de dissel nog op moet monteren, is dat dan een probleem van de auto?

Het gaat hier niet om "de ervaring" van de koper, het gaat om de stelling die hij doet dat 'Tuya niet werkt met Homey en ze dit maar op orde moeten krijgen'. Ik heb Tuya apparaten in Home Assistant en dat werkt prima, maar de initiele configuratie vergt net even iets meer dan 2 keer op 'Volgende' klikken. Met 10 minuten heb je het echter voor elkaar, en er komt geen enkel programmeerwerk bij kijken. Voor zover ik kan zien is de procedure exact hetzelfde voor de Homey.
Volgens mij is de definitie van een review het verwoorden van de ervaring van de koper. Lees nog eens mijn initiele post. Ik reageerde op de suggestie om een forumtopic te openen.

En de auto analogie is zeker valide. Als ik een nieuwe auto koop en hij start niet, dan zal een monteur het ongetwijfeld kunnen fixen. Maar ik wil geen monteur moeten inschakelen, ik wil dat mijn nieuwe (dure) auto gewoon start. Dus is het een grafervaring.
Het wil er bij jou dus duidelijk niet in dat er eigenlijk geen probleem is, maar dat de reviewer gewoon geen zin heeft een aantal stappen door te lopen waarna het gewoon werkt, en liever het apparaat de schuld geeft, omdat hij (onterechte) verwachtingen had dat alles zonder enige moeite direct zou werken.

In dit geval start de auto en werkt die perfect, maar kan hij de caravan niet trekken omdat er aan de kant van de caravan nog wat moet gebeuren.
Het is duidelijk dat je de initiele post niet gelezen hebt.

Het advies geven om een monteur in te schakelen als mijn nieuwe auto niet wil starten is het probleem.

Ik wil geen hulp inschakelen, ik wil dat de auto gewoon start.
En de auto start. Jij moet jouw caravan in orde maken. Als jij niet weet hoe je die caravan in orde maakt om aan jouw werkende auto te koppelen, zul je hulp in moeten schakelen en niet de auto de schuld geven. Geen idee hoe vaak ik dit nog moet herhalen. Daarbij komt de suggestie van een forumtopic aanmaken van een gebruiker die behulpzaam wil zijn.
Jij ziet de auto als Homey volgens mij, vandaar dat je de caravan erbij haalt als extern te koppelen apparaat. Dan snap ik dat je de Homey aanzetten als auto starten ziet.

Ik zie de auto als een (duur) apparaat waar ik dingen van mag verwachten als ie nieuw is. Voor mij is het starten van de auto hetzelfde als het koppelen van apparaten. Daar is het ding voor bedoeld en moet het zonder veel technische kennis kunnen.

Laat ik het anders verwoorden. Ik wil geen nieuwe auto kopen waar ik eerst zelf nog de wielen op moet zetten voor ik ermee kan rijden. Daar betaal ik geen fors bedrag voor.
Dan moet je geen auto kopen waar je de wielen nog op moet zetten. Onderzoek doen voordat je wat koopt, niet achteraf klagen als blijkt dat het te hoog gegrepen is voor je. Als je Tuya spul koopt en het blijkt dat hier een paar stappen voor nodig zijn om dit met een oplossing als HA of Homey te koppelen en je wilt dat niet doen, dan is Tuya de verkeerde aankoop geweest, niet Homey.
Lees jij eerst de handleiding van een auto helemaal door voordat je m koopt?

Ik zou geen onderzoek moeten doen als ik een apparaat van 400 euro koop. Die moet het gewoon doen.
Of duidelijk melden wat niet werkt.
Dat is dan jouw gebrek, maar dan moet je achteraf ook niet klagen als het iets te ingewikkeld is voor je. Een simpele zoekopdracht voor homey + tuya brengt je rechtstreeks naar de Homey App voor Tuya. Daar staat tevens een link naar instructies. Als, zoals bij de reviewer, Tuya erg belangrijk is voor je, had je dat best even mogen lezen. Dan was ie wellicht al tot de conclusie gekomen dat het boven z'n pet ging.
Maar ik kan je 1 ding verzekeren; welk smarthome platform je ook kiest, dit zijn de instructies die je dient te volgen. Dat is omdat Tuya dat zo gemaakt heeft.

Als ik een auto koop en mijn allerbelangrijkste eis is dat ik een caravan moet kunnen trekken, dan zorg ik er inderdaad voor dat eerst zoveel mogelijk te weten kom over het trekken van een caravan met die auto. Dan hoef ik echt niet alles te lezen over de motor, het infotainment systeem en de stoelen, maar wel alles over het aankoppelen van een caravan. Maar als ik erachter kom dat de auto alles caravans trekt, maar ik voor mijn specifieke caravan allerlei dingen uit moet vogelen die ik niet snap, dan koop ik die auto niet. Of ik had natuurlijk een fatsoenlijke caravan moeten kopen die wel eenvoudig te koppelen is.

Want, nogmaals: Het werkt gewoon!

[Reactie gewijzigd door The Realone op 22 juli 2024 15:27]

Het boeit niet hoe jij het zou doen, dat beschrijf je maar in je eigen caravan review.

Het gaat erom hoe de reviewer het ervaart. En daar blijf je maar aan voorbij gaan. Hij had dit en dat kunnen doen. Als het geadverteerd wordt als een out of the box ervaring, dan verwacht je die. Punt.

En als dat niet zo is, dan schrijf je een review dat je het niet ervaren hebt als een out of the box ervaring.

En als men dan de suggestie doet om een forumtopic aan te maken, dan bevestig je eigenlijk dat het dus geen out of the box product is.
Jij vraagt toch aan mij of ik de hele handleiding van aan auto zou lezen of niet dan? En hij mag dit best vinden, maar als je daar een review van maakt kun je daar gewoon terecht commentaar op verwachten, want dit heeft weinig met een Tweaker-waardige review te maken. Laat dit dan lekker achter op Coolbue of Bol.com.
Jij verzint er ineens bij dat het 'out-of-the-box' zou moeten werken, hoe kom je daar nou bij? Dat staat werkelijk nergens. Hij heeft toch zeker Tuya gekocht of niet dan? Hij heeft zelf een product gekocht wat lastiger intergreerd met smarthome platformen, maar met iets meer stappen gewoon eenvoudig alsnog te maken is? Als een paar simpele stappen volgen al teveel voor je is, had je geen Tuya moeten kopen.
Ah, dus jij bent diegene die:
A. bepaalt dat alle reviews hier 'Tweaker-waardig' moeten zijn
B. bepaalt wat wel of niet een 'Tweaker-waardige' review is.

Nogmaals, van de coolblue website
Met de Homey Pro beheer je alle smart home apparaten in je woning vanaf één plek. Je verbindt gemakkelijk apparaten als een geluidssysteem, robotstofzuiger of slimme thermostaat aan de Homey Pro.
Als je dat leest en de eerste reactie is "je moet een forum topic openen", dan verbindt je dus helemaal niet gemakkelijk apparaten.

Eigenlijk wel triest dat jij, als iemand die kennis en ervaring heeft met smarthome, de reviewer afzeikt ipv hem te helpen.
Nee, dat ben ik niet. Ik ben wel degene die bepaald of ik daarop reageer, aangezien de review openbaar is en er een reactiemogelijkheid is. Maargoed, dat ik niet review kansloos vind is 1 ding, maar doe jezelf een een plezier kijk naar de rating van andere Tweakers. 30 geven een -1, nog eens 30 geven 0, niemand positief. Ben ik dan het probleem, of zit er misschien een kern van waarheid in?

Eigenlijk wel triest dat jij "argumenten" blijft herhalen die ik al lang onderuit gehaald heb enkel omdat je denkt het laatste woord te moeten hebben.
De reviewer heeft al hulp aangeboden gekregen maar wenst hier duidelijk geen gebruik van te maken. Sowieso is duidelijk geworden dat de reviewer er totaal geen moeite voor wil doen.
Als jij vind dat je argumenten 'onderuit' kunt halen door te zeggen dat je vind van niet, dan is het lang geleden dat ik zo'n sterke debater ben tegengekomen.

Laat me de quotes van de webwinkels zien waar in staat "Werkt mel alle apparaten, maar Tuya is wat moeilijker"

Als je dat laat zien, dan heb je een argument. Nu heb je slechts een mening. En zonder die quote mag jij het laatste woord hebben, maar weet dat je het tegendeel niet hebt aangetoond.
Het wordt een beetje genant voor je. Ik hoef niks te quoten van webwinkels. Ik heb al op enorm veel manieren aangegeven waarom deze persoon zichzelf in de voet heeft geschoten. Als hij en jij van het type zijn "ik kijk alleen naar 1 reclameslogan en daar baseer ik mijn dure aankoop op", zonder ook maar een grammetje moeite te doen zelf wat uit te zoeken (vooraf OF achteraf) en daarmee jezelf wilt verlossen van alle eigen verantwoordelijkheid, dan is het inderdaad een vrij kansloze discussie. Dan wens ik je nog heel veel sterkte in deze wereld, want dan ga je het nog moeilijk krijgen.

Owja, en tussen deze en mijn vorige reactie zijn er nog 2x -1 en 2x 0 als reviewwaardering bij gekomen. Maar inderdaad, het is slechts "mijn mening". :+
Eens met je reactie. Ik heb wel een Homey Pro 2023 en heb ook problemen met de Tuya cloud. MAAR ik gebruik vele andere apparaten die wel prima werken. De Homey Pro wegzetten als een apparaat dat niet werkt is veel te kort door de bocht. Echter er zijn wel degelijk verbeter punten. Veel oudere apps worden niet meer ondersteund en de regie over de spp ontwikkeling van Athom vind ik beperkt. Toch ben ik blij met mijn Homey en verwacht de komende maanden veel nieuwe functionaliteit, apps en “goodies” die de werking van de Homey Pro nog weer beter maken.
Dit meen je toch niet. Zoiets heet marketing….
Maar even los van alle opmerkingen, 160 devices zo ver problemen in homey. HomeKit is geweldig, maar te weinig ondersteuning en te weinig devices. Homey vult het gat zo goed mogelijk…

[Reactie gewijzigd door hansmac123 op 22 juli 2024 15:27]

Dit meen je toch niet. Zoiets heet marketing….
Dat noem ik misleiding.

Als je een smart tv koopt die adverteert met "Kan met alle streamingsapps omgaan" en je komt er thuis achter dat Netflix niet werkt, is het dan marketing?
Het is misleiding als er staat "werkt met alle streamingapps, allemaal even makkelijk met 1 druk op de knop te configureren". Daar zie je ze nooit mee adverteren, net als dat Athom dat niet doet met Homey.
HET-WERKT-NAMELIJK-GEWOON
Hahaha

Mijn beschrijving van misleiding ombouwen tot jouw beschrijving, maakt mijn beschrijving niet minder misleiding. Voelt als een wanhopige poging om toch gelijk te krijgen.

Enne, heb je de review van vandaag gelezen? En de commentaren?

Wederom, als je vind dat ik gelijk hebt, mag jij het laatste woord ;) En als je niks zegt, heb ik ook gelijk
Ik verbouw jouw beschrijving zodat je het daadwerkelijk misleiding kunt noemen, je hebt echt moeite met begrijpend lezen merk ik.

Ik heb de review gelezen ja, zie je ook het verschil met deze? Met die review kan ik tenminste wat, her beschrijft de sterke en mindere punten en schildert het apparaat niet af als prutswerk welke niet zou doen wat het zou moeten doen.

Heb je ook al eens de beoordeling van deze review gelezen? Iemand heeft, naast jou, 1 positieve beoordeling gegeven. Alle andere zijn het blijkbaar met mij eens dat dit een waardeloze review is.
Een smart TV verkoopt zichzelf niet, dat doet een winkel - die zou je kunnen beschuldigen van misleiding. Maar wij zijn toch Tweakers? Die laten zich niet misleiden door de reclame van een winkel, toch?!

Maar goed - de misleiding wordt gedaan door de Winkel en niet door de fabrikant van Homey.
De review is van weinig waarde op deze site, we zijn toch tweakers? We checken specs toch bij de fabrikant en gaan niet af op verkooppraatjes..... (die overigens niet zijn gedaan door Athom).

Maar ga vooral ook deze reviews schrijven op de Alternate of Coolblue websites of KiesKeurig.nl - zit daar niet de doelgroep voor deze "review"?

Ik ben het ook niet eens met je opmerking over niet technisch zijn! Voor Homey moet je wel degelijk technisch zijn anders haal je de €400 er echt niet uit. Voor HA moet je eerder een hobbyist/techneut zijn met echt wel wat meer diepgang dan gewoon "technisch" zijn.

Mensen die minder technisch zijn moeten gewoon 5 apps en hubs installeren, dan werkt alles perfect - misschien zelfs Hue erbij voor minimale integratie en dat is het dan. Zijn ze ook nog goedkoper uit!
Hoi @jgfharderwijk. Heb je al contact opgenomen via https://homey.app/support?

Overigens is het zo dat Tuya specifiek erg lastig is. Dit is inderdaad afhankelijk van community apps die af en toe wat lastig zijn (zelf programmeren hoeft echter zeker niet), omdat Tuya hun APIs niet beschikbaar maakt aan externe systemen zoals Homey. Balen wij ook van.

Als je op dit moment producten hebt gekoppeld via de Tuya app op je telefoon zou je denk ik Tuya Cloud moeten hebben als integratie: https://homey.app/nl-nl/app/com.tuya.cloud/Tuya-cloud/ . Zoals al aangegeven werkt deze niet op de meest makkelijke manier, omdat de community developer die deze app gemaakt heeft door wat hoepels heen moet springen die Tuya opgeworpen heeft, waaronder het verkrijgen van een API key via Tuya. Je kunt meer informatie vinden, ook over de installatie, via het forum topic hierover: https://community.homey.app/t/app-pro-tuya-cloud/21313

Ik hoop dat het hiermee lukt, en dat enkel de Tuya-integratie niet de reden is dat Homey Pro in de kast gaat. Ik kan je eerlijk zeggen: Tuya is ook wel echt de lastigste partij / integratie die we tot nu toe zijn tegen gekomen tussen de 1000+ merken en systemen waar we mee werken. ;)
Sorry mensen, het is allemaal leuk en aardig, ik ben op de Tuya cloud pagina's geweest heb een nieuw api aan mijn orginele tuya (dus niet die van Homey) gekoppeld, maar het is voor mij abra cadabra en na meer dan een uur ben ik nog geen klap opgeschoten. Het werkt niet. Je kunt zeggen wat je wilt, maar als je een product op de markt zet zul je ervoor moetenm zorgen da ook ik er feilloos mee om moet kunnen gaan. Al ligt Tuya dwars, dan nog pasklare oplossingen aanbieden en je niet verschuilen achter dit soort smoesjes.
Ik zit ermee dat ik 400 euro heb uitgegeven voor iets wat ik niet kan gebruiken omdat ik eerst een ingenieur van 200 per uur er bij moet halen om het zaakje werkend te krijgen. Ik zet mijn voet er liever op.....
Schippersmeen 195, 3844cp Harderwijk
Ai wat maakt, maak dan iets goeds op z'n twens gezegd.
Ak dit vanteveuren harre wetten ha'kket ding nooit kocht.

[Reactie gewijzigd door jgfharderwijk op 22 juli 2024 15:27]

Had je dan niet beter van tevoren uit kunnen zoeken of de Homey wel geschikt is voor jou en compatibel met de apparaten die jij wilt aansturen, ipv de Homey hiervan de schuld te geven?
Ipv hem te slopen zou je hem ook naar mij mogen sturen 8)7
Hi @jgfharderwijk. Bedoel je dan dat beter alle integraties vanuit de community die niet erg eenvoudig in gebruik zijn verwijderd zouden moeten worden?

In principe zijn hiervoor al de aanduidingen 'Officieel' en 'Community' natuurlijk. Van iets vanuit de community kan de fabrikant geen garanties stellen. Voor officiele apps kunnen natuurlijk wel richtlijnen bestaan.

Aan de andere kant zijn er namelijk ook mensen die graag hebben dat iets wat lastiger in te stellen is, dan dat het helemaal niet werkt. Ik snap daarom denk ik even niet wat in dit geval wel een goede oplossing zou zijn. Er wordt immers al aangegeven dat Tuya niet officieel ondersteund is, maar vanuit een community-oplossing wel.
Ik kan moeilijk alle systemen gaan napluizen of ze worden ondersteund. Tuya is geen onbekende op het gebied van thuis automatisering. Homey had ook duidelijk kunnen zeggen dat ze tuya niet ondersteunen en 1000 anderen wel; of tewijl flauwe kul. Ik verwacht dat ik als niet programmeur met dit product kan werken en het werkend krijg zonder me in allerlei bochten te moeten wringen. Als je een auto koopt hoef je toch eerst ook geen motor erin te gaan zetten om überhaupt er mee te kunnen rijden? Het is de maker's zorg om een product goed aan te bieden, wat werkt, dus ook met tuya. Verder kan ik het me niet voorstellen dat het de bedoeling is om zelf van allerlei programmeringen te moeten uitvoeren om de zaak werkend te krijgen. De tuya app zelf is ook niet moeilijk te begrijpen en die krijg ik wel werkend met alle hardware. Dus wie mij kan helpen, dus echt helpen, kan langs komen en me dus echt helpen. Je bent welkom. Met vriendelijke groet,
Johan
Hallo Johan,

In de techniek is het niet altijd dat iets werkt out of the box. Zoals je ook leest bij Stefan krijg je tips om het een en ander werkende te krijgen, maar hier doe je niks mee. Je valt alleen maar aan over het niet functioneren van Tuya support. Dat dit niet aan de Homey zijde licht, maar aan het gesloten systeem kan men niks aan doen. Zoals je leest is er geprobeerd om API's te krijgen.
Bij deze kan ik meedelen dat ik de Homey Pro vanwege incompatibility met mijn gebruikte systeem thuis, te weten Tuya, terug heb gestuurd naar de leverancier, dus koop maar een andere. Ik heb geprobeerd in mijn "review" en de daaropvolgende commentaren duidelijk te maken wat er nog schort aan Homey Pro, en de daaruit voortvloeiende ergernis bij mij.
Valt me op dat helaas, buiten de echte hulp verwijzingen om, welke ik btw uitgeprobeerd heb, ook aasgieren op me hebben geloerd. Helaas verkoop ik het apparaat dus niet.
In de nabije toekomst houd ik de Homey integratie met Tuya in de gaten en als de fabrikant dit voldoende heeft kunnen oplossen zodat ik als gewone gebruiker het apparaat kan installeren en gebruiken, dan pas zal ik het overwegen om weer tot aankoop over te gaan. Hierbij houdt ik nog een andere optie voor mijzelf open: AVM router met smarthome en matter ondersteuning. Ook hier is het niet zeker of ik er wat mee kan (Tuya) maar ik ben gewaarschuwd.
Iedereen dank die heeft meegedacht en geprobeerd heeft mij te helpen. Afkatten kan altijd en daar zit niemand op te wachten. Ik hoop dat anderen meer geluk hebben met Homey pro. Voor degenen die van mening waren dat de recentie niet goed was: Dit waren mijn bevindingen en niet die van u.
Je review krijgt commentaar omdat je enorm in de slachtofferrol kruipt en wel meerdere keren aangeeft dat het voor jou niet werkt, maar nergens de moeite doet aan te geven wat er precies niet werkt en welke instructies je gevolgd hebt, maar ook zeker welke je niet wenst te volgen.
Jouw stelling is dat de Homey niet werkt met Tuya en daar brand je het product op af, terwijl de combinatie wel degelijk werkt, als je de juiste stappen volgt.

De kans is groot dat we je niet meer terug zijn met een Homey, aangezien het aan Tuya is hun producten aan te passen, niet Homey. Laat je ook even weten hoe het met je AVM icm Tuya afgeloopt wanneer je dat pad bewandeld?
Je hebt gelijk, ik ben het slachtoffer, niet jij. Als je echt zou helpen....... Ik krijg mijn geld terug en zeur niet langer. En lezen is ook een vak wat een aantal mensen niet kunnen. Discussie gesloten!
Als je ongefundeerde stellingen op het openbare internet zet dan kun je verwachten dat je er mensen op gaan reageren.
Als je ongefundeerd blijft zagen om je gelijk te halen, kun je verwachten dat ik blijf reageren.

Koop lekker een Homey en schrijf je eigen review in plaats van iemand af te branden op zijn PERSOONLIJKE ervaring
Ah, iemand mag zijn persoonlijke mening geven, maar ik mag daar geen persoonlijk mening over geven? Interessante theorie!
Was ook de bedoeling, maar ondanks het negatieve commentaar heeft NIEMAND aangeboden om echt bij me te komen om samen te kijken of we het spul draaiend kunnen krijgen. Dat vind IK zielig! Ik zat met een probleem en ik kon dus mijn review niet afmaken omdat ik tegen, voor mij onoverkomelijke problemen aanliep. Nogmaals, heren bedankt voor de hulp.
Kan iemand mij uitleggen waarom Er nog steeds een app zoals tuya brell motors mill heater geinstaleerd moet worden om het weekend te krijgen Homey bezit toch bijna alle protocollen?
Ik ben ook niet zo technisch, maar het is mij wel gelukt de Tuya Cloud op de PC en Tuya Smart op Android. Sindsdien werkt het als een zonnetje.

Instructies volgen, zoals hierboven vermeld. Wel even doorbijten, want het is wel taaie kost. Het probleem ligt bij Tuya, en niet bij Homey.
Blij met alle reacties, ik dacht dat het aan mij lag dat ik mijn Xiaomi sensoren niet gekoppeld krijg. Tuya is me wel gelukt, maar de cloud configuratie heb ik al eens eerder gedaan voor de Home Assistant koppeling.
Als het je niet lukt met Tuya @jgfharderwijk ik woon ook in Harderwijk wie weet kunnen we elkaar wat helpen in de toekomst.