Sonos Ikea Symfonisk Tafellamp met wifi-speaker Review

13 juni 2023, laatste update op 13 juni 2023, 298 views Rapporteer
Product gekocht 0

Verrassend goede geluidskwaliteit van een stijlvolle lamp die ook met voet te krijgen is. Integreert netjes in het Sonos-ecosysteem en werkt prima als "target" in Spotify.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • Uitstraling
  • Bouwkwaliteit

Minpunten

• Lamp niet slim aan te sturen

Ik kocht deze lamp een paar maanden geleden omdat ik een staande lamp zocht. Bij IKEA stond deze in de showroom en ik vond hem mooi, de speaker was eigenlijk een mooie bonus. Eens thuis geinstalleerd ben ik deze speaker veel gaan gebruiken omdat het geluid echt goed tot zijn recht komt uit deze speaker. Bas is verrassend aanwezig voor het formaat, maar alles blijft klinken als een mooi geheel zonder bas-heavy te zijn.

Wat betreft het lamp-gedeelde ben ik eigenlijk best teleurgesteld. Ik ging ervan uit dat deze zou integreren met zigbee/tradfri, maar dat is niet waar. Je kan de lamp enkel aan en uit zetten dmv het knopje aan de voorkant. Dit is een foute aanname van mijn kant, dat wordt zo ook niet geadverteerd, maar ik ben er toch een beetje door teleurgesteld. Je kan er een slimme lamp in doen, maar dan werkt het knopje aan de voorkant weer niet meer (of dan zet je de slimme lamp uit zodat deze niet meer aan kan). Dat had een heel logische toevoeging geweest, imo.

Ik las in een andere tweakers-review van dit apparaat dat het Wi-Fi bereik beperkt zou zijn. Ik kan mij hier (gelukkig) niet in vinden. Mijn access point staat een verdieping lager, met daartussen een ondervloer met aluminiumfolie waardoor het bereik niet al te best is. Ik verwachtte hierdoor problemen omdat niet alle toestellen erdoorheen geraken, maar deze speaker doet het prima ondanks deze wifi-obstakels.

Heb jij ook een Sonos Ikea Symfonisk Tafellamp met wifi-speaker?