Gebruikers

Score: 4
39 reviews

Samsung Galaxy S22 Ultra, 12GB, 256GB Zwart

Samsung Galaxy S22 Ultra, 12GB, 256GB Zwart Review

Linksquest 24 mei 2023, laatste update op 24 mei 2023, 789 views Product gekocht

Samsung Galaxy S22 Ultra, 12GB, 256GB Zwart

Eerlijk is eerlijk, dit is mijn eerste High End Samsung telefoon en hij bevalt me prima. Ik had hem ongeveer 1 maand voor de release van de S23 serie gekocht, en had een hele mooi deal weten te slaan. De telefoon is snel en doet wat hij moet doen. Maakt hele mooie foto's en een prachtig OLED scherm, de accu had beter gemogen. Lees hier mijn volledige review.

Pluspunten

• Snel
  • Maakt geweldige foto’s
  • Prachtige 4K opnames
  • Mooi OLED Scherm
  • Geweldig geluid

Minpunten

• Accu kon beter
  • Oplader zit er niet bij
  • 8K opnames stotteren

Na meerdere malen een middenklasse telefoon te hebben gehad, wilde ik toch eens een keer weer gaan voor een High End telefoon. De laatste die ik gehad had, was de Sony Xperia Z5, dus hoog tijd om weer eens eentje te proberen. Ik was het twijfel tussen de Sony Xperia 1 Mark 4, de Google Pixel 7 Pro en de Samsung Galaxy S22 Plus. Door een leuke deal en de teruggave actie ben ik voor de Samsung S22 Ultra gegaan, en deze had ik ongeveer 1 maand voor de release van de Samsung S23 lijn gekocht. Inmiddels heb ik deze telefoon al enige maanden in gebruik, en leek me nu wel leuk om er een review over te schrijven.

Deze S22 Ultra is mijn eerste High End Samsung telefoon, ik heb wel de A70 gehad, dat geen verkeerde telefoon was. En ook nu ik de S22 Ultra heb, moet ik zeggen dat ik er zeker over te spreken ben, wel zijn er tegenover de Sony en de Oppo in de software wat verschillen, ondanks dat het gewoon Android is. Gelukkig is het met een beetje zoeken zo gevonden en heb ik me de telefoon helemaal eigen kunnen maken. Voor mijzelf zijn de camera en de updates het belangrijkste, spelletjes speel ik zelden op de telefoon, dus dat is voor mij niet iets waar ik naar kijk bij de koop van een telefoon. De telefoon is zeer snel en voldoet aan al mijn wensen, wel ben ik in de accuduur teleurgesteld, want die is wel voor een ultra matig voor mijn gevoel.

Het design is mooi zwart, strak en simpel. Dat is niet erg, want net als bijna iedereen heb ook ik er een hoesje omheen. De camera’s steken wat uit, maar gelukkig kun je dit makkelijk opvangen met een goed hoesje. Het pennetje zit mooi stevig aan de onderkant weggewerkt, en persoonlijk heb ik daar niet super veel last van. Wel had van mij ook een Ultramodel zonder pennetje uitgebracht mogen worden, want ik ben heel eerlijk, ik heb hem nog nooit gebruikt. Hierdoor had hij misschien nog iets smaller kunnen worden gemaakt en misschien zelfs nog wat lager in prijs.

De 40mp selfie camera aan de voorkant maakt hele mooie foto’s, en ook met video bellen doet hij prima zijn werk. Hij werkt ook prima voor de gezichtsherkenning, dit heb ik wel even getest, maar gebruik het in het dagelijks gebruik niet. De camera's aan de achterkant is misschien wel het hoogte punt van deze telefoon, hij maakt hele mooie foto’s, zelfs in de pro mode schiet je hele mooie plaatjes, hieronder eentje die ik in de sneeuw heb genomen en een van mijn kat.

De 8K filmcamera maakt leuke opnames, maar ik heb wel het idee dat het misschien overkill is. Ik merkte namelijk bij het testen ervan de opnames op 8K niet 100 vloeiend wilde lopen, dat zou door lagere frames kunnen komen. Het is leuk dat het kan, maar ikzelf zou eerder gewoon in 4K filmen, en dat doet hij meer dan goed, zo vind ik het soms wel mooi om van de natuur enkele shots te maken, en deze wil ik dan ook graag even delen. Ik heb voor het idee ook van dezelfde locatie een 8K opname gemaakt, om een idee te geven wat de verschillen een beetje zijn. LET OP: de 8K opname wordt door Youtube gewoon als 4K weer gegeven, maar hetzelfde beeld had ik ook zo op mijn telefoon.

Zijn 6.8 inch Oled scherm oogt extreem mooi, hij is groot, maar vind persoonlijk deze telefoon erg lekker in de handen liggen. YouTube en Netflix kijkt erg lekker weg deze telefoon. En vergeleken met de Oppo Reno4 die ik hiervoor had, is deze OLED nog een stuk mooier met de kleuren. De Selfie camera wil soms wel wat in de weg zitten, maar dat is afhankelijk hoe breed de video is, bij een normale 16:9 video heb ik er weer geen last van.

Het 120Hz is een genot, de animatie op de telefoon voelt zo aangenaam, dat ik eigenlijk niks anders meer wil. Ik merk dit voornamelijk als ik een oudere telefoon in de handen heb, en dan ook alleen als ik snel iets wil doen. Bij gewoon video kijken merk ik het om eerlijk te zijn weer niet zo, en zoals ik al eerder zij speel ik zelden spelletjes, maar uit ervaring weet ik wel dat een 120Hz geweldig is bij gamen. Ik heb dit bij met o.a. Mighty Doom en Xcloud getest, en daar speelt het geweldig op.

Het geluid was iets waar ik zeer enthousiast over ben geworden, wat een mooi geluid heeft die telefoon. Ik had voorheen altijd een hele kleine speaker, maar sinds ik deze telefoon heb gebruik ik die eigenlijk niet meer. Het mooie stereo geluid brengt de muziek zo mooi naar voren en gaat ook best hard, erg over te spreken, vooral voor iemand die bijna altijd muziek op het werk heeft aanstaan.

Jaja, daar komt hij dan, de accu duur. Ik noemde het in de intro al, deze vind ik helaas een stuk minder dan bijvoorbeeld bij de Oppo, en dat voor een nieuwere en duurdere telefoon. Nu kan ik wel accu besparen door bijvoorbeeld het scherm op 60hz te zetten en hem minder fel te zetten, maar kom op, je hebt een moderne High End telefoon, en dan wil je ook van alle gemakken gebruik maken. Afhankelijk van wat ik die dag moet doen kan bij mij een telefoon tussen de 12 en 24 uur meegaan, dus dat is voor iedereen anders, maar zoals ik al zij, vergeleken met de Oppo Reno4, gaat deze accu een stuk minder lang mee.

Een van de belangrijkste onderdelen van een telefoon is misschien wel de verbinding, en dat werk allemaal keurig op deze Samsung S22 Ultra. Zelfs als je meerder Bluetooth verbindingen gebruikt merk je dat de telefoon het perfect verwerkt. De 6G Wi-Fi is erg leuk, vooral als je Giganet thuis hebt, zo haal ik makkelijk 725Mbit met de telefoon op mijn Wi-Fi, met soms ook wel eens de 850Mbit, erg leuk. Maar ook de 5G verbinding buiten is lekker snel, dus dat is ook een hele plus punt.

De Samsung schil is misschien even wennen, vooral als je jaren Sony gehad hebt, maar gelukkig wel iets waar je naar een paar dagen aan went. Er zitten heel veel mogelijkheden op dat je soms even moet zoeken waar iets zit, maar ook dat is zeer goed te doen. Mocht je er niet uitkomen, dan heeft Samsung een zeer uitgebreide community, die je makkelijk via je app kunt benaderen, en uit ervaring weet ik al dat die zeer behulpzaam zijn.

Samsung levert de telefoon met verschillende eigen apps, zoals de Galaxy Store, Bixby en Samsung Health. Ook andere apps zoals hun eigen Galerie en Game Launcher zijn erop aanwezig. Ook bieden ze een paar voor geïnstalleerde apps aan die je misschien nooit zult gebruiken, gelukkig kun je deze wel uitzetten of in sommige gevallen ook verwijderen.

Elke maand krijg ik ongeveer wel een update, en met de belofte van 5 jaar updatesupport waarvan 2 tot 3 grote Android updates, zit je met de software en veiligheid zeker goed. Updates zijn tot heden ook altijd met de laatste Android beveiligingsupdates, dus dat is natuurlijk mooi. De telefoon geeft meestal zelf aan dat er een update is, maar heb ook al mee gemaakt dat als ik handmatig keek, hij meteen begon te downloaden.

Ik noemde het al eerder, maar de S22 Ultra komt natuurlijk met een Styles, deze zit links onder in de telefoon, dit kun je vergelijken met de vroegere Note modellen van Samsung. Nu gebruik ik de styles zelf nooit, maar ik snap best dat er mensen zijn dat er mensen zijn die hem wel vaker gebruiken. Ik heb er voor deze review even mee lopen stoeien en ik moet zeggen, het werkt erg goed. Op moment dat ik de styles eruit pak, dan komt al een teken scherm. Ook in het menu ziet de telefoon de styles meteen. Wat mooi is, hij reageert al zonder dat je het scherm aan raakt, ongeveer 2 centimeter van het scherm reageert hij al. De styles heeft ook een knop waarmee je dingen kunt activeren of vast houden op het scherm. Kort samen gevat, de styles werkt erg goed, ook al gebruik ik hem zelf nooit.

Eerlijk is eerlijk, dit is mijn eerste High End Samsung telefoon en hij bevalt me prima. Ik had hem ongeveer 1 maand voor de release van de S23 serie gekocht, en had een hele mooi deal weten te slaan. De telefoon is snel en doet wat hij moet doen. Maakt hele mooie foto's en een prachtig OLED scherm, de accu had beter gemogen, en hoop dat ze dat nog een beetje kunnen bijstellen met een update, maar voor de rest een hele goede telefoon. Ben er erg blij mee en in combinatie met de Galax Watch 4 een leuke combinatie wat goed met elkaar samen werkt.

Heb jij ook een Samsung Galaxy S22 Ultra, 12GB, 256GB Zwart?

Mooie review: Hij is gedetailleerd en echt op de praktijk(ervaring) gericht, en laat goed zien dat je ook een goede deal kunt hebben met niet het allernieuwste model.
Thnx voor de leuke reactie en voor het lezen, doe mijn best om een z'n leuk mogelijke review neer te zetten.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren