€ 36,89 bij Amazon.nl

Intenso external SSD Premium 256GB Antraciet Review

16 mei 2023, laatste update op 16 mei 2023, 849 views Rapporteer

Ik was op zoek naar een externe SSD behuizing om te gebruiken met een raspberry pi. In mijn zoektocht struikelde ik over een kant en klare externe SSD voor minder dan ik er één in elkaar kan zetten. Lovende reviews op tweakers waaronder een positieve ervaring dus snel besteld.

Ik heb weinig toe te voegen op de uitgebreide review van Tweaker Prince dus bij deze vul ik hem aan met benchmarks van mijn kleinere versie, de 256 GB.

Pluspunten

• Mooie behuizing
  • Soepele USB kabel
  • Snel en goedkoop

Minpunten

• Korte USB kabel

Wat leuk dat je mijn benchmarks komt checken! Ik heb deze review kort en krachtig gehouden want er staat al een goede uitgebreide review van Prince op tweakers.

De benchmarks

Duiding resultaten
Normaal gesproken zijn grote SSDs sneller dan kleine SSDs, simpelweg omdat er meer parallel NAND chips beschikbaar zijn. Maar gek genoeg scoort mijn 4x zo kleine SSD ietsje beter op bijna alle fronten dan de benchmarks van Prince. De resultaten zitten erg dicht bij elkaar en wat mij betreft is het gerommel in de marge, beide SSDs zijn dus ongeveer even snel.

Algemene indruk
De SSD zit in een mooi metalen jasje en komt met een korte soepele USB kabel. Prima verpakking, snel, wat wil een mens nog meer?

Heb jij ook een Intenso external SSD Premium 256GB Antraciet?

Bedankt voor de tests. Ik moet zeggen dat ik positief verbaasd ben van dit kleine en toch goedkope dingetje...
Ook hier helaas alleen synthetische test resultaten die niet heel veel zeggen over de echte snelheid.