€ 781,- bij Redable.nl

ASUS Chromebook Vibe CX55 Flip CX5501FEA-NA0299 Review

14 april 2023, laatste update op 14 april 2023, 1.680 views Rapporteer
Product geleend +2

Een chromebook met heel wat mogelijkheden. Het heeft een touchscreen en is ook als tablet te gebruiken. Al is deze mogelijkheid voor mijn gevoel wat te lomp en groot. Er zijn genoeg aansluitmogelijkheden en de accus gaat lang genoeg mee.

Het geluid is perfect en het is een genot dat het een touchscreen scherm is, hierdoor kun je makkelijk en snel aanpassingen doen.

Pluspunten

• Geluid
  • Touchscreen
  • Accu
  • 2 mogelijkheden om chromebook op te laden
  • meerdere aansluit mogelijkheden

Minpunten

• Vlekken op design
  • Verhoudingen soms zoek bij gebruik op volledig scherm

De mogelijkheden van een chromebook ten opzichte van een laptop zijn uiteraard beperkter, doordat je online werkt. Echter in de tegenwoordige tijd, werken veel applicaties al standaard online. Dus ik was benieuwd hoe dit zou bevallen.

Ik werkte voorheen standaard met de browser Firefox, echter deze werkt op dit apparaat niet zo heel fijn, dus heel snel overgestapt op de standaard chrome Browser en dat werkt fijn en vertrouwd. Wel is scrollen over een webpagina wat lastiger. Hier is het een voordeel dat het een touchscreen is en je via het scherm kunt scrollen. Want de balk langs de pagina, is niet vindbaar, helaas.

Het design is mooi, echter merk ik wel dat het zwart erg gevoelig is voor vlekken. Even gebruiken en je hebt tig-vingerafdrukken op het design, wat ik persoonlijk best storend vind. Ik blijf maar poetsen erop. Het toetsenbord is verlicht, wat ideaal is als je bijvoorbeeld onderweg werkt en hier weinig licht voor handen is. Dan kun je toch, ook als je niet blind kunt typen, de toetsen erg makkelijk vinden.

De accuduur is perfect. Je kunt een lange werkdag doen met één accu en dan heb je aan het einde van de dag nog mogelijkheid om thuis bijvoorbeeld even iets er op te doen, zonder hem aan de stroom te leggen. Dus qua accu scoort hij voor mij meer dan voldoende.

Applicaties laten zich erg eenvoudig installeren via de Google play store. Hier heb je een eindeloze keur aan mogelijkheden. Wat hierbij meteen opvalt zijn dat apps die niet op een laptop werken hier volledig op werken zoals bijvoorbeeld Instagram. Echter, doordat de meeste apps gemaakt zijn voor smartphones of tablets, merkte ik wel dat de verhoudingen bij een volledig beeld soms weg waren en het niet echt lekker kijken was als je het chromebook als 'laptop' gebruikt. Dit is enigzins op te lossen door het beeldformaat niet op volledig scherm te zetten, maar bijvoorbeeld voor tablet te kiezen, of hem alleen naar boven en onder te trekken, maar niet in de breedte.

Bij dit chromebook kun je ook het toetsenbord wegklappen achter het scherm en dan kun je het gebruiken als tablet. Op zich makkelijk als je snel wat wilt doen, maar hier vind ik persoonlijk het apparaat dan toch iets te groot en te zwaar voor. Het is niet makkelijk in de hand te houden en hierdoor werkt het als tablet niet echt handig. Je hebt echt twee handen nodig om het tablet vast te houden, en hierdoor scrollt het niet handig als een tablet.

Ook merk ik dat de graphics bij bepaalde apps niet geheel goed zijn, als je het op een volledig scherm draait. Het is dan toch beter om bijvoorbeeld maximaal tablet-formaat aan te houden.

De laptop bevat 1 USB-A en 2 USB-C aansluitingen, ook heeft het een HDMI en een mogelijkheid om je koptelefoon aan te sluiten. Via de USB-C aansluitingen kun je het chromebook ook opladen. Doordat de USB-c poorten verdeeld zijn, aan iedere zijde 1 poort, en je kunt kiezen via welke poort je het chromebook oplaadt heb je steeds een aansluiting dicht bij het stopcontact en hoef je niet te klungelen met kabels. Dit vind ik wel ideaal.

Ook de HDMI Aansluiting is erg handig, hierdoor hoef je niet te streamen en heb je geen last dat het beeld hapert als je iets vanaf je chromebook op je televisiescherm wilt kijken. Even de HDMI kabel aansluiten en kijken maar.

Als je bijna geen programma's meer gebruikt die echt geinstalleerd moeten worden dan is dit chromebook echt een ideale keuze. En kun je denk ik geen beter keuze maken.

Heb jij ook een ASUS Chromebook Vibe CX55 Flip CX5501FEA-NA0299?