Hele mooie robuste ASUS TUF 1000W Gold voeding met ATX 3.0 en PCIe5 compatibility.
Pluspunten
Mooie Fan
Geweven en flexibele kabels
ATX 3.0
Minpunten
Handleiding was niet volledig
Introductie:
Het is sinds 2008 dat ik geen eigen computer gebouwd heb en het ging einde 2022 weer kriebelen.
Mijn hobby in 2008 was fotografie en daarnaast gamen. Had na vele jaren zelfbouw pcs gemaakt te hebben geen zin meer in het geknoei met drivers, vele reinstalls van Windows elk jaar, etc. In 2008 toen besloten om een Imac te kopen en met dual boot soms te gaan gamen. Heb in de tussentijd 5 Imacs versleten waarbij ik ongeveer iedere 3 jaar een nieuwe kocht.
De laatste Imac van 2020, is ook de laatste Intel imac waarop je nog via Dual boot kan gamen.
Nu is die laatste Imac zo slecht nog niet met zijn Intel i7, 8 cores, 5700XT 16GB, 64GB ram en 2 TB ssd. Maar de laatste AAA titels kan je helaas niet op 1440p met alles op Ultra en meer dan 60fps spelen.
Was verlekkerd de laatste jaren gaan kijken naar 4K full option,HDR, raytracing gaming videos op YouTube, toen begon het weer te borrelen.
Ik moest helemaal opnieuw beginnen, want in die 15 jaar is enorm veel veranderd.
Na vele maanden reviews kijken, lezen en vergelijken zou mijn droom systeem een TUF build worden doordat ik de kast ASUS TUF GT502 direct aantrekkelijk vond. (Mijn vriendin vond de kast in vergelijking tot de slanke Imac verschrikkelijk, maargoed gelukkig heb ik een "man cave hoek" in ons appartement)
Omdat ik voor de TUF GT502 Kast koos, wilde ik ook graag de meeste componenten in het systeem van TUF hebben.
Alle componenten die ik nodig had zijn allemaal released einde 2022, dus dat werd wachten op productie en uitlevering in 2023.
Totale prijs: veel te veel, maar snel onder het tapijt geveegd en gezegd tegen vrouwlief „is nieuwe hobby“
De voeding en zijn uitpak experience:
Op de voeding heb ik het langste gewacht van alle TUF componenten. De TUF voedingen kwamen pas einde Februari 2023 in Europa en een week later in het land waar ik woon (Zwitserland).
Stond al heel lang op een pre order lijst bij een van mijn favoriete webshops, dus toen hij binnenkwam werd hij direct aan mij verstuurd.
De doos zat nog in een verpakkings karton wat helaas kapot was, maar de doos zoals je op de foto ziet met plastic was top gaaf.
Het is een mooie luxe doos welke gemakkelijk open gaat (Totaal niet de ervaring bij de TUF 4090 OC) en je krijgt direct overzicht over de kabels en de papieren Dokumenten.
Onder een bescherm foam zit de voeding wederom in plastic verpakt.
Alle modulaire kabels zitten in een grote plastic zak en de twee voedingskabels (UK en EU) waren seperaat in plastic verpakt. Daar ik niet in NL maar in Zwitserland woon, had ik direct een probleem want Zwitserland heeft een driepunt stekker. Kortom ik mijn webshop informeren dat de Swiss kabel er niet bijzat. Wordt nu nageleverd. Gelukkig had ik nog een verloopstekker van mijn degelijke Nederlandse strijkijzer, welke meekwam in de verhuis boedel dus ik kon hem wel testen.
In de doos zaten ook nog 3 Klitteband branded TUF straps en 7 tie wraps
De handleiding:
In meerdere talen kan je lezen over de aan en uitknop, de output maar nergens staat iets over hoe je de component kabels moet arrangeren. Gelukkig met behulp van de moederboard handleiding en wat inzicht en prima bekabelings beschrijving kom je eruit. Maar het had ook in de voeding handleiding kunnen staan van waarvoor elke kabel dient.
De inbouw ervaring:
Wat opvalt aan de voeding is dat hij aan de hoeken zoals een tank niet doorloopt maar in een aantal graden afdaalt.
Dit komt het inbouwen enorm ten goede als je een kast hebt waarbij je over een beugel de Voeding moet kantelen.
Ook vind ik het persoonlijk een gaaf design detail wat ook de GT502 kast heeft (Das een echte Tank) alsook de TUF 4X video kaart serie.
De kabels klikken gemakkelijk in de modulaire sleuven.
De gewoven modulaire component power kabels
De Kabels zijn in vergelijking met andere merk voedingen een van de mooiste en de meest flexibele.
Ja elke kabel hangt los en zit niet aan elkaar vastgelijmd zoald de meeste van die goedkope drop kabels. Maar dit heeft veel voordelen. Je kan dan namelijk zelf met klitteband straps of tie wraps de kabels in de kast makkelijk vastmaken zoals jij wil. Met dikke stugge drop kabels loop je altijd te stoeien.
Daarom doet cablemod zulke goede zaken want die levert gewoven kabels, maar nog net iets luxer met kammetjes en in plaats van een soort rubberen coating, gebruikt cablemod stof.
Ik hoef geen cablemod nu, want ik vind de kabels mooi zat en had ook geen problemen met de juiste hoek vinden voor de 4090 stekker.
Performance
De voeding loopt als een zonnetje, geen fan noise, geen coil whine.
Je hoort alleen een degelijke klik op het moment dat je het systeem kompleet uitschakelt via Windows shutdown of de knop op de kast.
Ook bij spel sessies van 1,5 uur in 4K met alle opties aan, is hij stil.
Windows 11 Fast startup of vanuit standby geen klikjes of geluidjes.
Conclusie:
Top voeding met hele mooie gevlochten modulaire kabels welke bijna casemod kwaliteit zijn.
Makkelijke installatie en geluidsloze operatie.
Aanrader voor iedereen die een *Tank* build mooi vind.
Hoor graag suggesties, vragen of verbeteringen van deze review.
Functioneel en analytisch
Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie.
janee
Relevantere advertenties
Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht.
Ingesloten content van derden
Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden.