Delta GPS-1000DBA A22 Review

N1no 6 maart 2023, laatste update op 7 maart 2023, 1.246 views Product gekocht

Delta GPS-1000DBA A22

Naar aanleiding van de Best Buy Guide Maart 2023 heb ik besloten deze voeding aan te schaffen.
De voeding voldoet aan mijn wensen maar er zijn punten waarop anderen hem misschien links zouden laten liggen.

Pluspunten

• Prijs
  • Verpakking
  • Aansluitmogelijkheden kabels

Minpunten

• Dikke stugge kabels
  • Niet mooi

Inleiding

Sinds ik mijn computer had voorzien van een AMD Radeon 6900 XT maakte ik mij een beetje zorgen om mijn voeding. 650 watt leek wel aan de krappe kant, omdat ik verder geen zware componenten in mijn PC had heb ik het een tijdje zo geprobeerd.

Ik was al een tijdje op zoek naar een 850 of 1000 watt, en met mij waarschijnlijk veel mensen. Er waren/zijn niet veel voedingen van die wattages die een leuke prijs hadden/hebben. Iedere keer dat ik op zoek was naar een nieuwe voeding en prijzen van ongeveer €200 zag dacht ik; "je pc werkt gewoon, waarom zou je dit nu kopen".

BBG

En toen was daar de Best Buy Guide van maar 2023 https://tweakers.net/revi...art-2023-workstation.html
Een 850W-model was op zich ook voldoende geweest, maar dit 1000W-exemplaar van Delta is op dit moment erg scherp geprijsd. De voeding is uiteraard volledig modulair en 80Plus Platinum-gecertificeerd.
€119 voor een 1000 watt voeding, okay, interessant!

Unboxing

De voeding zit in een mooie doos verpakt met goed wat schuim er omheen en in een soort stoffen etui.
Er zitten veel verschillende kabels bij, meer dan genoeg voor mijn PC in ieder geval. Paar kleine kritiek puntjes op de voeding, de sticker met het merk zit scheef en de verf aan waar de aansluitingen voor de kabels zit is niet helemaal netjes. Uiteindelijk ziet niemand dit, maar het is niet erg "premium". De kabels vind ik erg dik en stug, en in tegenstelling tot mijn vorige PCI-E kabel lopen er twee keer zo veel draden door. Mogelijk om hoger amperage aan te kunnen, maar fraai is anders.

Bovenaan mijn oude Corsair kabel, onder meegeleverd model ven Delta

Installatie

Installeren van de voeding is niet makkelijker of lastiger dan mijn vorige. Doordat de kabels vrij stug zijn kon ik ze helaas niet helemaal geleiden zoals ik het had gewild.

Eindresultaat

Het eindresultaat is prima, maar mooi... nee, dat net niet. Vooral de moederbordkabel is niet mooi met al die kleurtjes en matige sleave er omheen.

(Voorlopige) Conclusie

Ik ben blij dat ik voor deze voeding heb gekozen en verwacht dat ik komende jaren vooruit kan. De voeding werk naar behoren en is stil. De installatie was prima te doen, meer dan genoeg kabels om alles aan te sluiten. Delta heeft met deze voeding wat mij betreft een perfecte prijs/kwaliteit verhouding gevonden. Mij maakt de look van een voeding niet uit. Looks is waar deze voeding wel echt punten laat vallen, de voeding is gewoon niet mooi en de kabels zijn niet mooi. Gebruik je een gesloten kast zoals ik... lekker boeiend dan! O-)

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Delta GPS-1000DBA A22?

Vraag & Aanbod

Duidelijke foto's en fijn om te lezen! Heb wel een paar vragen:

Hoe voelt de behuizing van de voeding?
Wat voor soort schroefjes houden de fan vast?
Mij lijkt dat de cpu cooler beter andersom kan (onder naar boven), is er een reden dat ie zo staat?

Bedankt :)
Hoe voelt de behuizing van de voeding?
Voelt stevig, vergelijkbaar met een Corsair voeding.
Wat voor soort schroefjes houden de fan vast?
De standaard schroefjes, niks bijzonders.
Of misschien bedoel je de rubber pinnetjes die bij de noctua ventilators worden geleverd?
Montage aan de onderkant laat vrij weinig ruimte, daarnaast denk ik dat pull beter werkt dan push in deze setup. Ik heb het niet anders getest, de temperatuur is prima onder controle.

[Reactie gewijzigd door N1no op 6 maart 2023 23:52]

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren