De reclame vind ik (tot nu toe) zodanig niet storend dat ik niet de moeite neem om het uit te zoeken om uit te zetten.
Het verschil tussen de Miui schil en een "kale" Android versie durf ik niet te zeggen. Ik vind dat ik daarvoor te weinig kennis heb. Wat ik wel kan zeggen is dat ik niet veel of misschien wel geen verschil merk met mijn oude toestel. Bloatware had ik natuurlijk moeten bekijken voor ik het toestel voor gebruik ingericht heb. Leerpunt voor een volgende keer

Het zit er natuurlijk op maar ook hier niet zodanif dat ik er last van heb.
De slow motion van de camera vind ik erg leuk. Ik heb alleen nog niet uitgevonden hoe ik de filmpjes op mijn toestel dan ook in slomo kan afspelen.
De camera kun je ook handmatig instellen. Leuk voor iemand die wat meer professioneel met fotograferen omgaat denk ik.
Er zit een time-lapse functie op. Hoe je dat moet doen wanneer je gras wil zien groeien weet ik niet haha maar voor iets wat langzaam beweegt is het leuk speelgoed.
Je kan een time burst maken waarbij er elke zoveel seconden een foto gemaakt wordt, voor mijn gevoel is dat een beetje zoals de time-lapse.
Wat ik leuk vind is de multi-burst. Die is in te stellen zodat wanneer je de sluiterknop vast blijft houden er dus meer foto's achter elkaar gemaakt worden. Van zo'n multi burst serie kan dan weer een gifje gemaakt worden.
Het is mij in ieder geval al wel duidelijk hoe persoonlijk de voorkeuren zijn, hoe iedereen zijn (mvx) eigen wensen en eisen heeft.