€ 289,01 bij Proshop.nl

Playseat Evolution Alcantara PRO Review

28 februari 2023, laatste update op 28 februari 2023, 733 views Rapporteer

Comfortabele stoel en zeker geschikt voor beginners. Installatie was een makkie. Hij is makkelijk op te bergen, maar wil je echt serieus racen dan moet je verder kijken naar een wat stabielere versie. Deze heeft in en uitschuifbare modules welke tijdens racen wobbelig kan aanvoelen. Het aandraaien van de verstelknop lost dit niet op. Vooral voor mensen met lange benen kan dit een probleem opleveren.

Pluspunten

• Makkelijk in elkaar te zetten
  • Comfortable stoel
  • In verschillende maten in te stellen
  • Stabiel
  • Stoel is inklapbaar

Minpunten

• Voor lange mensen kan deze niet geschikt zijn
  • Niet alle uitschuifbare delen sluiten nauw aan elkaar

De build quality is prima voor het geld en de stoel zit comfortabel. Het heeft een losse zitkussen welke op zijn plek blijft dmv klittenband. De stoel is stabiel en maakt ook geen vreemde geluiden. Icm met de PSVR2 kunnen de 'flappen' bij je hoofd vervelend zijn dus hou daar rekening mee mocht je GT7 willen spelen. De stoel heeft geen uitschuifbare rails, maar het stuur en pedalendepot kan versteld worden. Mijn zoons en ik kunnen makkelijk onze positie instellen en dus ook innemen als we switchen.

Deze stoel hebben wij icm de Thrustmaster T300RS GT stuur en pedalenset. De aansluitmogelijkheden zijn ruimschoots prima. Ook zijn er mogelijkheden om kabels weg te werken (geleiders), maar wel dmv tie-raps. Er is dus geen tunnel/sluis zodat ze optisch verdwenen zijn.

Opbergen gaat prima. De stoel kan ingeklapt worden. Hij is niet echt zwaar, wel moet je even met zijn tweeen zijn om hem te verkassen. Voor zijn prijs vind ik het een degelijke set, maar ga je richting honderden uren simracing dan zou ik toch uitkijken naar een andere set, wellicht custom made.

Voor nu zijn wij er dik tevreden mee en op het wobbelen na als je de uitschuifbare modules op zijn max zet (dus voor lange mensen) hebben wij nog geen issues ondervonden ermee. En we hebben er inmiddels al een uurtje of 30 tesamen op zitten.

Heb jij ook een Playseat Evolution Alcantara PRO?