Traveller’s Tales, ook wel bekend als TT Games, is terug met hun nieuwste Lego game, deze keer keren we terug naar onze donkere ridder “Batman”. Let op, dit is een her upload, review is geschreven en gebaseerd op de release versie, vond het zonde om hem verloren te laten gaan.
LEGO Batman 3: Beyond Gotham is het nieuwste spel in de Batman serie van LEGO, maar kunnen we deze nog wel echt een Batman game noemen? Dat is meteen het eerste waar ik het in deze review over wil hebben. Er speelt nl. Batman in en er zitten genoeg Batman elementen in, maar Lego Justice League was misschien een betere naam geweest voor deze game, aangezien we dood gegooid worden met DC helden zoals Super Man, Wonder Woman en The Flash. Maar goed, dat is mijn mening.
De titel zegt het al, Beyond Gotham, dat betekend dat de game ergens anders voornamelijk plaats vind dan in Gotham, in dit geval voornamelijk in de ruimte. Er komt namelijk een vijandelijk schip richting de aarde, bestuurd door een Alien genaamd Brainiac, en deze heeft maar 1 doel, de aarde als verzamel object hebben. Hij heeft al de members van de Lantern groep gevangen genomen voor hun krachten. Maar ook de Legion of Doom (The Joker, Lex Luthor en Solomon Grundy) zitten je van te voren weer eens zwaar dwars. Als zij erachter komen dat de aarde dreigt te vergaan, besluiten ze tegen hun zin in de members van de Justice League te helpen.
Lego Games zijn bekend voor het verzamelen van steentjes, zijn puzzels en alles slopen wat maar gesloopt kan worden. Dit recept zit in bijna elke Lego game, en dat is in Lego Batman 3 niet anders. De besturing is vertrouwd en precies het zelfde als bij de andere spellen, daar is dus niks op aan te merken. Wel vind ik het jammer dat het beeld soms onduidelijk is, omdat er veel items voor je beeld hangen en je de camera niet kunt verplaatsen. Ook zit de game helaas nog vol met bepaalde bugs die het lastig maken om te spelen. Zo heb ik al een paar keer gehad dat ik niet verder kwam omdat iets niet uitgevoerd kon worden, terwijl ik het wel goed deed. Je moet in deze game, en ik heb dat probleem ook bij Lego Batman 2 gehad, heel goed zoeken om te weten wat je precies moet doen om verder te komen. Heel vaak is het onduidelijk wat je precies moet doen en dat is best vervelend, vooral als je dan ook nog met Bugs zit waardoor je gewoon niet verder komt en je maar aan het zoeken bent hoe je verder moet komen. Maar dat mag de pret niet bederven, de game zit vol humor en extra’s. De game is zo gemaakt dat je levels moet overspelen met andere personages of bepaalde skills die je later pas krijgt, om bepaalde dingen te voltooien. Daardoor is de game behoorlijk lang en uitdagend genoeg om alle extra’s te vinden. De game heeft zelfs een seizoens pas, dus er zitten uitbreidingen aan te komen.
Grafisch gezien is het Typisch Lego, in zowel het spel zelf als in de filmpjes. Het is duidelijk en netjes afgewerkt, en precies zo zoals het in de wereld van Lego is. Ook de filmpjes zijn zeer netjes afgewerkt en lopen gewoon vloeiend. De muziek is typisch uit Batman en meteen herkenbaar. De gesproken teksten klinken erg goed en ook daar heb ik niks op aan te merken. Op het grafisch gebied is LEGO Batman 3: Beyond Gotham dan ook gewoon perfect.
Ik ben op zich een liefhebber van de Lego Games, en aangezien ik de Dark Knight geweldige films vond, leek het me heel leuk om deze game te spelen. De game is lang en uitgebreid genoeg om er zeker van te zijn dat je waar voor je geld krijgt. Alleen jammer dat ik typisch de Batman Serie van Lego minder aantrekkelijk vind dan andere Lego games, en dat had ik ook bij deze een beetje. Ook twijfel ik nog steeds of de naam Batman wel een goede keuze was voor deze game. Ook jammer dat er nog bepaalde fouten in het spel zitten waardoor het minder leuk is om te spelen, bijvoorbeeld omdat het spel sommige “dingen” niet pakt. Ik ben zeker blij dat ik LEGO Batman 3: Beyond Gotham in mijn collectie heb, het is een game voor jong en oud.