In de tijd van online vergaderen toch maar een webcam voor mijn desktop aangeschaft.Eerder vergaderde ik via mijn laptop en dat was het toch niet.
Na geselecteerd te hebben op gebruikerservaring ( 3 sterren of meer) HD1080, en max € 40,00 viel mijn oog op de Creative Live! Cam Sync 1080p V2. De V3 is in aantocht maar staat op het moment van schrijven (25-01-2023) nog geen prijs in de Pricewatch) Na de 2 reviews gelezen te hebben toch maar even Googlen.Zodoende enkele reviews op YT bekeken en wat reviews van techsites gelezen. Eigenlijk waren ze allemaal lovend.
Dus de stoute schoenen aangetrokken en bij Amazon besteld. Bij andere webshops 2x zo duur. Je kunt de webcam ook rechtstreeks via de website van Creative bestellen. Verzending verliep vlotjes en vanochtend was het zover...................
Na het Plug and Play ook maar de Creative App geïnstalleerd waar je instellingen als contrast, witbalans, gamma, helderheid etc kunt aanpassen. Ook heb je de mogelijkheid om de achtergrond bij een Team-meeting te bluren. Je hoofd blijft scherp in beeld. Dat werkt allemaal goed.
Toen was het tijd voor een Team-meeting. Beeld was goed en vloeiend. Andere deelnemers konden mij heel goed verstaan zonder daar echt hard voor hoeven te praten.Wat een verschil met mijn laptop en een headset vind ik niks. Ik krijg altijd jeuk aan mijn oren

De microfoon is zelfs zo goed dat men mijn espressomachine hoorde toen ik koffie ging zetten en die staat 5 meter verderop.(open keuken)

In de Creative App kan je de microfoon automatisch laten muten na 2 tot 10 seconden en wordt weer actief als je praat. Het geluid gaat over een desktop-speakersetje van Creative.
Een paar voordelen nog:
- afdekkapje voor de lens zit vast aan de behuizing
- Wanneer de webcam actief is brandt er een klein wit ledje. Niet storend.
- Lengte van de USB-kabel. 180 cm
- Bescheiden formaat.