€ 503,36 bij Beat-it.nl | alleen zakelijk

Seagate Exos X16 SATA (Standard model), 16TB Review

25 januari 2023, laatste update op 25 januari 2023, 1.063 views Rapporteer

Na een 2 jaar begon de schijf fouten te vertonen en heb ik de drive naar Seagate terug gestuurd.Net zoals de vorige keer dat ik een defecte Seagate had heb ik wederom een "Refurbished" exemplaar ter vervanging gekregen. Ik koop nooit meer Seagate, ik ben nu overgestapt naar WD.

Pluspunten

• Veel plaats
  • Snel

Minpunten

• Niet betrouwbaar
  • Bij garantie inruil krijg je Refurbished

3 van 5 sterren (Voldoende)

Heb jij ook een Seagate Exos X16 SATA (Standard model), 16TB?

Wat vervelend en zeker als er veel opstaat maar WD is ook niet alles, alhoewel geval tot geval verschillend zal zijn.

Heb een paar jaar geleden een WD Mybook 10 Tera gekocht, eigenlijk in opwelling maar nu nadat de 3e externe Mybook is gesneuveld 4, 3 en nog 3 Tb. gewoon spinnen en niks meer doen ben ik huiverig geworden voor die grote opslag media.

Omdat ik veel met series doe ben ik die 10Tb. op 2 5Tb. 2,5 inch. WD's aan het overzetten en die 10Tb. als backup te houden.

Ja waar het precies aan ligt, ik weet het niet maar echt betrouwbaar is het niet, maar wat dan?

Sterkte zal ik maar zeggen.
Je hebt groot gelijk dat het gewoon van geluk af hangt of men lang doet met een harde schijf maar mij gaat het vooral over hun policy om refurbished drives te geven als vervanging, dat vind ik niet kunnen.
Volgens mij worden EXOS schijven met andere garantievoorwaarden verkocht, want die zijn voor grootverbruikers. Sowieso heb je de schijf bij fabrikant omgeruild en niet bij degene waar je de schijf hebt aangeschaft, dus mag je blij zijn dat je na 2 jaar iets hebt gehad.
De Inronwolf Pro heeft andere en betere garantievoorwaarden, maar die is dan ook duurder, voor min of meer dezelfde HD.
Volgens mij handelen andere fabrikanten niet anders/beter.
Je kraamt hier wel wat misinformatie uit. De Exos garantievoorwaarden verschillen voor de eindconsument in erg beperkte mate. Namelijk, zowel Ironwolf Pro als Exos biedden 5 jaar garantie. Het grootste verschil tussen Exos en Ironwolf (Pro) zijn de MTBF rates, welke aanzienlijk hoger liggen voor de Exos drives. De Ironwolf Pro schijven bieden dan weer de recovery dienst aan van Seagate.

Het stoot me wat tegen de borst dat je doet alsof de Exos drives enkel gericht zijn op scalabiltiy en verder niets speciaal zijn. Dit zijn Seagate's vlaggenschip schijven die over het algemeen een langere levensduur garanderen gekoppeld aan lager verbruik. Dat is de reden dat ze interessant zijn voor datacenters ed, maar zeker ook voor de gewone consument. Ironwolf (en Pro) zijn gericht op prosumer markt, Exos inderdaad op grootverbruikers/scaleability markt, maar dat betekend niet dat een gewone consument ze moet laten links liggen op basis van de (in mijn optiek) kleine garantieverschillen.

De Exos 16TB schijven zijn al lange tijd erg competitief geprijst en je koopt ze eigenlijk beter dan eender welk ander product in de Seagate lijn.