HP Envy x360 15-ew0871nd Review

4 januari 2023, laatste update op 4 januari 2023, 944 views Rapporteer

Ik heb de HP Envy x360 15-ew0972nd bij coolblue gekocht. Aangezien ik deze hier niet vindt en deze qua specs identiek is plaats ik deze review toch hier.

Lekker snelle laptop waarop ondanks dat er geen dedicated videokaart in zit toch een potje mee te gamen is.

Pluspunten

• Snel
  • Mooi scherm
  • Ondanks iGPU toch wel spelletje mee te spelen

Minpunten

• Accuduur

Reden aanschaf:
Ter vervanging van mijn macbookpro 2013 (draaide windows 10 via bootcamp) omdat de accu slechter werd en er geen usb-c aansluiting op zat. We hebben nu 2 werkplekken voor onze werklaptops waarbij met 1 usb-c kabel alles aangesloten is (monitor, toetsenbord, muis) en de laptop ook bijlaad.

Gebruik:
We gebruiken de laptop over het algemeen voor lichte taken zoals office, internetten en het maken van fotoboeken. Af en toe speel ik ook een spelletje maar ik ben niet veeleisend daarin (vandaar een laptop met een iGPU). Deze laptop is misschien behoorlijke overkill maar we doen graag lang met onze spullen en het is fijn dat een laptop ook na jaren gebruik nog lekker snel is (de oude macbookpro is nooit traag geweest en dat was erg fijn). Wel hadden we als grote wens dat de laptop stil is bij licht gebruik en dat de ventilatoren alleen aanslaan als het systeem zwaar belast wordt. Omdat het een vereiste was dat de laptop ook aan onze werkplekken gekoppeld moest kunnen worden heb ik bewust voor 2 thunderbolt 4 poorten gekozen omdat je dan de zekerheid hebt dat alles het ook echt doet. (die 2e poort vond ik vooral een prettig idee, mocht er 1 de geest geven dan kunnen we hem nog steeds aansluiten op onze werkplekken).

Voldoet aan verwachting?
Heb de laptop nu 2 weken in bezit en hij voldoet aan alle verwachtingen. De laptop is snel en stil. Wel moest ik na de eerste keer aanzetten een aantal programma's verwijderen maar dat was na een uurtje ook wel gedaan.
Heb ook nog even kort getest waar de iGPU toe in staat is en ik moet zeggen dat het me alles meevalt. Red Dead Redemption 2 draait bij 720p met alle settings op low voor mijn idee heel soepel (zou de framerates nog op kunnen zoeken als iemand daar behoefte aan heeft) en naar mijn idee ziet het er dan nog steeds prima uit. Hier moet ik wel bij vermelden dat ik totaal niet veeleisend ben en dat ik al lang blij ben dat het soepel draait.

Ik heb bewust voor een iGPU gekozen omdat een extra videokaart weer plek in neemt en ook weer warmte genereerd. Wanneer dat ook weer (extra) gekoeld moet worden zou dat wel eens tot meer geluidsproductie kunnen leiden. De laptop is gelukkig erg stil en zelfs bij het spelen van Red Dead Redemption 2 hoorde je de fan wel maar was dit niet overdreven luid (vond hem eigenlijk nog vrij stil, moest er echt op gaan letten).

Het oled scherm is ook heel mooi maar dat is voor ons mooi meegenomen, was geen eis.

Het enige minpuntje is de accuduur. Die is gewoonweg niet echt geweldig. Bij een beetje internetten etc is de accu in een uurtje of 5 wel leeg te trekken. Maar dat wisten we van te voren (was ook uit andere reviews te halen) en aangezien we hem ook een flink deel van de tijd aankoppelen op een van onze werkplekken is dit voor ons geen probleem.

Conclusie: Voor onze doelen meer dan geschikt en ben blij met de aankoop.

Heb jij ook een HP Envy x360 15-ew0871nd?