€ 335,- bij Flightsimwebshop.com

Microsoft Xbox Series S, 512GB Wit Review

24 december 2022, laatste update op 11 januari 2023, 417 views Rapporteer

Een ontzettend leuke console voor een schappelijke prijs. Snel, stil een klein. Wel jammer is het ontbreken van een discdrive.

Pluspunten

• Stil
  • Snel!
  • Klein
  • Goedkoop
  • Performance mode (60fps) in sommige spellen

Minpunten

• Geen discdrive
  • Duurzaamheid controller bij intensief gamen?

Edit 11-01-2023: de controller is nu terug naar Microsoft vanwege ghost-input op de rechter analoge stick. Karakters in spellen begonnen op random momenten naar de lucht te kijken.

Een ontzettend leuke console voor een schappelijke prijs. Ik zat te wachten op een reden om mijn One S te upgraden. Toen de harde schijf het daarvan begaf, was de keus snel gemaakt.

Via een speciale methode heb ik ook nog Game Pass voor 3 jaar aangeschaft (voor de nieuwsgierigen: dit is via Google te vinden).

In vergelijking met de Xbox One S is hij ontzettend snel (laadtijden echt 50-80% minder, consistentere framerates, performance mode) ongeveer 1/3e kleiner en nog stiller. Wat wel jammer is, en dat vind ik echt een gemis, is het ontbreken van een disc-drive. Gelukkig was mijn fysieke spelcollectie niet heel groot, anders had dat een probleem kunnen zijn. Twee spellen heb ik opnieuw aan moeten schaffen. Aan de andere kant: wat er niet is, kan ook niet ook kapot gaan.

Qua ergonomie is de controller zeer fijn. Wel vraag ik me af hoe robuust hij is op langere termijn. De controller van de One S is - weliswaar na twee jaar intensief gamen- stick drift gaan vertonen. Dit is te repareren met onderdelen van Ali Express en een soldeerbout, maar voor de leek is dit toch een hoge drempel.

Al met al ben ik erg tevreden met deze console. Hij doet wat hij moet doen en is supersnel, als een soort butler op steroïden, sterk en onzichtbaar. Nooit meer framedrops of lang wachten, gewoon controller pakken en gaan.

Heb jij ook een Microsoft Xbox Series S, 512GB Wit?