€ 142,- bij HelloTV

Sonos Roam SL Zwart Review

19 december 2022, laatste update op 19 december 2022, 1.527 views Rapporteer
Product gekregen 0

Geluidskwaliteit valt erg tegen maar bijna nog erger is het volgende:

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Usb kabel meegeleverd

Minpunten

• Geluidskwaliteit valt erg tegen
  • Je MOET de Sonos app installeren
  • Je MOET je emailadres, locatie en wifi wachtwoord geven
  • Je MOET updaten naar de nieuwste firmware
  • Slechte handleiding waarvan de stappen niet kloppen
  • Geen 230 volt lader
  • Zwaartepunt ligt niet in het midden. Houdt vreemd vast daardoor

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Als je deze bluetooth speaker wil installeren dan moet je het volgende doen of aan Sonos kenbaar maken:
- De Sonos app installeren
- emailadres
- locatie
- wifi wachtwoord
- je moet de Sonos updaten
- de werkelijk verschrikkelijk handleiding en de stappen die je moet doorlopen/zelf uitzoeken hoe je het eerste geluid uit dit apparaat krijgt

Zonder alle bovenstaande punten kan je deze bluetooth speaker NIET gebruiken.

Op de emails die je krijgt kan je niet uitschrijven terwijl dit wettelijk verplicht is. Tuurlijk als klant hebben ze het recht op enige emails maar als je dat niet wilt...

De installatie procedure voordat je de speaker echt kan gebruiken is ronduit verschrikkelijk en de handleiding daarvoor klopt helemaal niet.

Ik heb geen zin om alles op te sommen. Op mijn router ook maar direct de Sonos geblokkeerd voor Internet toegang. Die is in mijn ogen nl. niet nodig.

Mijn JBL speakertje van 30 euro heeft nog een beter geluid. Het zwaartepunt ligt niet in het midden waardoor hij raar vast houdt. Er zit geen 230 volt oplader bij. Nu hebben de meeste mensen wel een usb lader.

Ik raad deze iedereen af die een beetje privacy wil of goed geluid wil hebben.

En ik raad niemand dit product aan.

Wil iemand deze overnemen? 1x gebruikt

Heb jij ook een Sonos Roam SL Zwart?

Als je al gebruik maakt van het Sonos eco systeem dan kan de Roam best een goede keuze zijn als je een Bluetooth speaker overweegt aan te schaffen. Dan doet 'ie thuis mee in de Sonos setup, en buiten de deur gebruik je hem via Bluetooth.

Als je zoals @Bitpusher3 nog geen Sonos gebruikt en alleen op zoek bent naar een Bluetooth speaker dan is de Roam inderdaad niet de meest logische keuze.
Inderdaad probeerde de roam sl ook aan een tablet te koppelen na eerst de telefoon. Moet ik weer eerst de Sonos app installeren. Waarom moet dat met een bluetooth speaker?

Aan mijn oude tv koppelen met bluetooth kan al helemaal niet.
Aan mijn oude tv koppelen met bluetooth kan al helemaal niet.
Dat kan bijna bij géén één TV, tenzij de TV ingebouwde Android-TV heeft of de bt speaker een voor HDMI-ARC geschikte voorziening heeft en dan moet de TV dat ook nog hebben. Veel bt speakers werken via een app en voor een app moet je registreren om een account aan te maken. Daarin is de Sonos geen uitzondering in.

Ik heb twee goedkopere Soundcore Motion+ bt speakers, daar heb je ook een app voor, die alleen werkt als je registreert en update in firmware of de app zelf is niet ongebruikelijk, eerder fijn!

Als je een product krijgt, waar een review voor wordt teruggevraagd, ga eerst verdiepen in reviews elders, zoek op YouTube filmpjes, daar leer je al 50% bij bij eerste keer installeren. Jouw score blijkt uit frustratie bij installeren en niet zo zeer bij gebruik over een langere periode.

Juist in de app kan je de geluidinstellingen regelen.

Verder mis ik de info, met welke andere producten je deze heb gebruikt.
Ik wil best overnemen en opnieuw een review over publiceren en jou de porto kosten betalen, je hebt het product gehad immers ...

Een adapter wordt niet meer bijgeleverd, dit is door EU bepaald om de stroom adapters bij de recycling te beperken, dus geen minpunt maar iets wat niet ongebruikelijk is.

[Reactie gewijzigd door LucW2 op 22 juli 2024 16:32]

Hi Bitpusher,

Wat ik me dan afvraag als ik dit zo lees heb je wel eerst je huiswerk gedaan voordat je de roam aanschafte wat betreft de mogelijkheden / reviews? Heb je wel bij een mediaboer gekeken en de roam besluiterd?

Als ik het zo lees heb je dit gewoon gekocht zonder eerst even op onderzoek uit te gaan.

En eerlijk gezegd Sonos is toch wel een van de systemen die zeer gebruiksvriendelijk is.
Zoals in de review staat heb ik dit product gekregen en de installatie en gebruik en de afhankelijkheid van de app maakt dit voor mij zeer gebruikers onvriendelijk helaas.
Je opmerking over de geluidskwaliteit is erg vaag. Waarom is het geluid in jouw beleving slecht? Te veel bas bijvoorbeeld of te weinig hoog? Hoe zou je het geluid willen karakteriseren? Zo'n beschrijving kan anderen doen besluiten om het wel of niet aan te schaffen dan wel een eigen luisterproef te doen.
Het lijkt er een beetje op dat je in het uitwerken van je review bent blijven hangen in de emotie over het moeten delen van persoonlijke gegevens.
Je hebt enigszins gelijk. Ik vind het geluid minder goed dan een JBL charge 3. Maar die is wel een maatje groter. De hoge tonen mis ik. De bassen zijn voor zo'n klein speakertje nog best aardig eigenlijk. Maar de installatie procedure en de afhankelijkheid van de Sonos app/Wifi voor een bluetooth speaker zijn zo'n groot minpunt. Dat heb je niet bij de JBL's. Als je buiten in een park zit kan je deze niet aan een andere telefoon koppelen. Misschien met een hotspot? Geen idee. En als je dan toch wifi nodig hebt voor de koppeling waarom dan geen streaming over wifi?

Tevens was het idee om hem aan een tweede tv met bluetooth te koppelen om het geluid te verbeteren. Maar dat kan helaas niet. Allebei bluetooth maar koppelen gaat niet.

[Reactie gewijzigd door Bitpusher3 op 22 juli 2024 16:32]

Ter info:

1. Locatie toegang is in Android wat een app nodig heeft om bluetooth verbindingen te mogen managen. Sonos wil jouw locatie helemaal niet, de app wil de verbinding met de roam beheren.

2. Wifi wachtwoord: euh, duh, dit is een Sonos speaker, die hoort via het netwerk aan te sturen zijn.