Voor mijn werk als software engineer heb ik natuurlijk een goed toetsenbord nodig. In het verleden heb ik een paar jaar op een iMac gewerkt en hoewel ik dat een heel vervelend apparaat vind in gebruik (door de software met name) had het 1 groot pluspunt: het toetsenbord. Nog steeds na al die jaren denk ik nog wel eens terug aan dat fijne bordje.
Ik heb een jaar of 4 gewerkt met een Rapoo toetsenbord wat qua gevoel en travel redelijk in de buurt komt, maar de batterijduur werd met de week en later de dag slechter. Misschien dat ik dat straks ook nog eens een review over schrijf
Genoeg over andere toetsenborden, laten we het over deze hebben.
Ik was dus op zoek naar een plat toetsenbord wat wel wat travel heeft, maar niet idioot hoge toetsen. Sommigen zweren bij mechanische toetsenborden, maar die vind ik niet prettig. Wat filteren in de pricewatch en uiteindelijk deze besteld. Eerlijk is eerlijk: ik had niet op de verbinding gelet en mijn werk pc bleek dus niet van huis uit over Bluetooth te beschikken.
Daarvoor nog een adapter besteld, driver geconfigureerd (Linux blijft lastig voor sommige bedrijven) en sindsdien geen omkijken meer gehad naar de werking.
Batterijen zijn bijna een jaar na aanschaf nog de originele. Geen klagen over dus.
Wel iets om aan te wennen: de batterijen gaan zo lang mee doordat het toetsenbord na een tijdje niet gebruikt te zijn in slaapstand gaat. Het duurt een paar tellen om dan weer te activeren. Niet super lang, maar wel genoeg om de eerste 2 karakters van je wachtwoord om te ontgrendelen te missen. Mijn muscle memory heeft dat opgelost door eerst 2x de Ctrl toets in te drukken en dan pas te typen. Voor mij prima om mee te leven.
Al met al een prima toetsenbordje waar ik verwacht nog wel wat jaren plezier van te hebben.