€ 389,99 bij bol Plaza

Google Pixel 7 Pro, 128GB opslag Zwart Review

12 december 2022, laatste update op 27 december 2023, 476 views Rapporteer

Fijn toestel. Uitstekende camera setup. Laadt heel traag maar gaat wel lang genoeg op batterij. USB C headphones en dongle die ik had werken niet. Twee vaste elementen op homescreen niet aan te passen.

Pluspunten

• Mooi toestel
  • Camera's en foto's

Minpunten

• Boven datum/weer blok niet weg te halen
  • Onder G blok niet weg te halen
  • Laadt TRAAG op
  • USB C headphones werken niet
  • geen notificatie slider knop zijkant
  • Na 10 minuten bellen geluid slecht
  • Stereo geluid onevenwichtig en blikkerig. Onderkant toestel klinkt harder dan bovenkant.
  • camera app ondersteunt geen 4kante foto

3 van 5 sterren (Voldoende)
Eerst een korte eerste indruk van de Pixel 7 Pro. Hiervoor had ik de Oneplus 3/6/7Pro.
  • Mooi toestel en in hazel een fraaie achterkant/kleur.
  • Toestel is vloeiend in gebruik en hopelijk blijft deze ook snel de komende jaren.
  • Eerste indrukken van de foto's zijn geweldig. Het is ongekend wat dit toestel in donkere omgevingen eruit weet te krijgen op foto's. Echter mis ik wel de optie om een vierkante foto te kunnen nemen voor bv instagram, echt onbegrijpelijk dat dit er niet in zit.
  • gratis vpn mogelijkheid is toch wel een mooie feature. Nu heb ik dat ook via Norton maar toch.
De dingen die beter kunnen:
  • Er zijn twee elementen op het homescreen die (nog) niet aan te passen zijn. Het bovenste deel met datum en weer indicatie is echt zonde van de ruimte vulling want daar wil ik een widget van mijn agenda. En onderop de G bar zou ik ook liever gebruiken voor wat anders. Bovenste element neemt meeste ruimte in dus die zou ik zeker weg willen hebben.
  • Ik mis nu al het snelle opladen want dit gaat echt heel erg traag in vergelijking met bv de Oneplus 7Pro. Betekent dat ik daar meer rekening mee moet gaan houden. Nu is de batterij wel weer vers dus ik kan weer beter op een volle batterij door de dag.
  • De volume en aan/uit knop zitten aan de rechter kant onder elkaar. Erg onhandig als je een schermprint wilt maken want dit lukt nu niet meer met 1 hand. Als de knoppen aan beide kanten geplaatst waren wel. Ik moet even checken hoe ik een gesture hiervoor kan instellen dan. Daarbij is er geen notificatie slider knop.....dat ga ik ook wel missen.
  • Laatst wat mij erg tegenvalt is het ontgrendelen waar altijd twee handelingen voor nodig zijn en dat is zonde. Met vingerafdruk moet je eerst toestel even wakker maken voordat je kunt ontgrendelen op het scherm. Met gezichtsherkenning zet je toestel aan....herkent je gezicht maar dan moet je ook weer op een button op het scherm klikken om echt te unlocken en dit gaat niet altijd vloeiend in een keer. Ik mis nog steeds de supersnelle scanner hardware matig van de oneplus 6.....wat was die geweldig.
  • update... Nog een punt gevonden wat tegenvalt en dat is het stereo geluidsbeeld. Als je toestel in landscape bekijkt dan klinkt de oorspronkelijke onderkant van het toestel harder dan de bovenkant. Dat geeft dus de situatie dat links of rechts een stuk harder klinkt dan de andere kant en dat is best storend en valt echt op. Update: heb een app gevonden genaamd Wavelet met instellingen setup die de boel heel aardig corrigeert. Van oorsprong klinkt geluid ook erg blikkerig maar na deze instellingen niet meer (zie screenshots). Echter via koptelefoon moet de app weer uit want anders is links weer harder dan rechts.
Update: mijn USB C headphones en USB C to aux dongles werken niet op de pixel 7 pro. Hij detecteert het wel maar zegt dat het niet werkt met de telefoon. Heb gezocht naar een oplossing maar ik zie er weinig berichten over. Desalnietemin een flink minpunt dat een simpele usb c headphone en dongle niet werkt.
Update 2: Telkens bij langer bellen na omgeveer 9 a 10 minuten wordt het geluid heel slecht. Het gaat storen en klinkt heel moeilijk verstaandbaar. Heb al veel gezocht ernaar en blijkt een pixel ding te zijn zonder wezenlijke oplossing.

Heb jij ook een Google Pixel 7 Pro, 128GB opslag Zwart?

Op te lossen met een costum rom
Toestel van 900 euro waarbij je zaken via een custom rom zou moeten oplossen.... Lijkt mij niet de bedoeling.
Klopt karige android je kan de Google bar niet verwijderen geen capture functie voor het maken van foto's.
Ik hou Samsung :)
En de speakers was slecht/matig van de Pixel 7 Pro onderste kwam 85% van het geluid uit.
Klonk meer als mono.
Ding is nu ook te krijgen voor 575 icm KPN abonnement 18,50 per maand of nog goedkoper icm 50+ maar ik koop hem niet meer wacht op de S23.

[Reactie gewijzigd door Verwijderd op 24 juli 2024 10:58]

Dit klopt niet helemaal:
"Laatst wat mij erg tegenvalt is het ontgrendelen waar altijd twee handelingen voor nodig zijn en dat is zonde. Met vingerafdruk moet je eerst toestel even wakker maken voordat je kunt ontgrendelen op het scherm. Met gezichtsherkenning zet je toestel aan....herkent je gezicht maar dan moet je ook weer op een button op het scherm klikken om echt te unlocken en dit gaat niet altijd vloeiend in een keer. Ik mis nog steeds de supersnelle scanner hardware matig van de oneplus 6.....wat was die geweldig."

Als je always-on-display aan hebt staan dan blijft de vingerafdrukscanner altijd soort van actief en kan je er meteen opdrukken. Gaat wel ten koste van batterij.
Instellingen > Scherm > Vergrendelscherm > Altijd tijd en info tonen.

Ook met je gezicht kan je direct unlocken en het vergrendelscherm overslaan:
Instellingen > Beveiliging en Privacy > Apparaatvergrendeling > Gezichtsherkenning > Ontgrendel via gezicht > Vergrendelscherm overslaan

Die vaste elementen in het startscherm zijn inderdaad beetje irritant. Kom zelf van Samsung en ik mis toch wel wat dingen die bij Samsung echt beter werken.
Ah goede tips om te proberen. Vooral de gezichts unlock. Dank