3. Willen (2.120) Hebben (853)

AMD Ryzen 7 5800X3D Boxed Review

RvdMeer
1 december 2022, laatste update op 1 december 2022, 1.336 views Rapporteer Product gekocht

AMD Ryzen 7 5800X3D Boxed

Een echte aanrader wat mij betreft en mooie tussenstap waarmee ik een upgrade van moederbord, cpu, geheugen en koeler nog even een aantal jaar kan uitstellen.

Pluspunten

• Toename FPS in games
  • Eenvoudig te installeren
  • Mooie upgrade welke je bestaande systeem aanzienlijk verbetert
  • Ten opzichte van concurrent goedkoop

Minpunten

• Langzamer dan concurrent in bepaalde taken
  • Voor upgrade is BIOS update noodzakelijk

Met Microsoft Flight Simulator 2020 (MSFS2020) liep ik tegen de beperking van mijn Ryzen 3900XT aan. In de “developer mode” gaf de simulator aan dat de rendering werd vertraagd door de CPU.

Twee jaar geleden nam ik de beslissing om over te stappen van Intel naar AMD. Niet alleen de resultaten maar ook de mogelijkheid om na enkele jaren nog eens een upgrade te kunnen doen op dezelfde socket (AM4) spraken mij aan.

De goede reviews van deze processor alsmede de aanleiding (MSFS2020) waren doorslaggevend om deze upgrade te doen. De upgrade heeft ervoor gezorgd dat ik in de simulator nu zeker 10-25 extra frames per seconde heb en de game volledig op ULTRA kan draaien. Mijn systeem bestaat uit een X570 moederbord, 32GB 3200hz DDR4 geheugen en een Geforce RX 3080TI met daaraan gekoppeld een 4K - 60hz scherm.

Dat de CPU iets langzamer is bij het uitvoeren van bepaalde taken neem ik voor lief omdat het hoofddoel van het system gamen is.

Heb jij ook een AMD Ryzen 7 5800X3D Boxed?

@RvdMeer Over welke bepaalde taken heb je het dan over? :)
@dutchnltweaker ben ik inderdaad ook wel nieuwsgierig naar. Ben zelf in bezit van een MSI B450 Tomahawk met een r5 3600. Zit ook te denken over een upgrade naar een 5800x3d.
Zie dit grafiek van gamernexus o.a. 7-zip is aanmerkelijk langzamer t.o.v. mijn oude 3900XT

Video: https://www.youtube.com/watch?v=hBFNoKUHjcg
Delete!