€ 79,95 bij Yorcom

Aerocool Cipher Review

27 november 2022, laatste update op 27 november 2022, 610 views Rapporteer

De bouwkwaliteit laat te wensen over, maar in het land der blinden is eenoog koning

Pluspunten

• veel ruimte voor harde schijven
  • veel airflow
  • strak uiterlijk

Minpunten

• erg dun materiaal
  • harde schijven verwijderen door verwijderen cages
  • doldraaiende schroefgaten
  • pci afdekplaatjes
  • 0 meegeleverde fans

3 van 5 sterren (Voldoende)
Bij het uit de doos halen van de kast valt het al meteen op. Deze kast is te licht voor zijn omvang. Dat wordt bevestigd als je de PC bouwt. Veel dun plaatmateriaal en schroefgaten die doldraaien bij minimale kracht.

Ik wilde deze kast graag omdat de kast veel plaatsen heeft voor harde schijven. Minimaal 11 en met wat extra inspanning passen er nog wel wat meer in. Het plaatsen en verwijderen van deze schijven is lastig, omdat je steeds de volledige case moet verwijderen. En dat is vooral spannend omdat het materiaal zo slecht is dat ik mijn hart vasthou bij het een paar keer verwijderen en weer opnieuw aandraaien van de benodigde schroeven. En schroeven heeft deze kast heel veel. Op de thumbscrews aan de buitenkant na heb je overal een schroevendraaier voor nodig. De harddrive cages zijn niet gedempt. Ook is er geen ruimte om je eigen demping aan te brengen, de schijven passen er strak in. De pci plaatjes zijn niet herbruikbaar. Je moet ze afbreken. Dat had ik sinds de jaren 90 van de vorige eeuw niet meer meegemaakt. Het aantal meegeleverde fans is 0. Voor een kast van 100 euro verwacht ik dan tenminste een paar fans. Ik heb er een set van 5 Arctic fans ingebouwd. Dat ging op zich soepel.

Om de SATA power kabel aan te sluiten op de harde schijven is wel wat gepruts nodig. De rand van de cage zit in de weg. Door net iets teveel kracht dan me lief is te gebruiken past het dan net.

Geluid
Ik verwachtte gezien bovenstaande veel rammelende onderdelen en resonantie, maar gelukkig is de kast redelijk stil. De schijven hoor je, maar de kast zelf rammelt (nog) niet.

Heb jij ook een Aerocool Cipher?

Bedankt voor de review. Het nadeel van te weinig ruimte bij de kabels heb ik ook ervaren en vind dat het grootste nadeel. Er is nauwelijks ruimte voor de stroom- en sata stekkers in de harde schijven. Ik moest daarnaast ook veel kracht zetten om de zijkant erop te krijgen, met angst de stekkers/ kabels te beschadigen... Onbegrijpelijk voor mij dat ze in een kast, met als main selling-point de vele hd bays, niet 1cm meer ruimte hebben gegeven zodat alles wel prima past. Het werkt allemaal wel en het draait inmiddels al een tijd goed, maar blij ben ik er niet mee.
Inderdaad. Met een half uur meer aandacht bij het ontwerp hadden ze een veel betere kast kunnen maken. Zelfs met haakse sata kabels is het net te klein.