LSC Smart Connect Power Plug Review

Pruimenvlaai
26 november 2022, laatste update op 26 november 2022, 8.273 views Product gekocht

LSC Smart Connect Power Plug

pairing is heel onbetrouwbaar, app is vrij beperkt

Pluspunten

• goedkoop

Minpunten

• tuya-app is niet heel duidelijk
  • pairing is onbetrouwbaar

2 van 5 sterren (Slecht)
Leuk wanneer het werkt, maar de procedure om het ding in 'pairing mode' te zetten om via bluetooth naar een telefoon te koppelen werkt maar 10% van de tijd, en de stap daarna (vermoedelijk: het apparaat herstart zichzelf en probeert naar de wifi te connecten) werkt vaak niet. Uiteraard geeft het gadget op geen enkele manier feedback over wat er dan precies is misgegaan.

Op kantoor is het gelukt om het apparaat te koppelen aan de wifi maar thuis niet ook na een uur proberen, het ding lijkt simpelweg een eigen wil te hebben - soms start het apparaat op met een rode led die brand, en dan via de knop is het relais en de led te schakelen, soms lijkt het ding helemaal niks te doen.

@Action/Tuya (de OEM): laat hier een UX-er naar kijken, dit kan vele malen beter.

Heb jij ook een LSC Smart Connect Power Plug?

Deze stekker kan enkel connectie maken met 2.4ghz. Heb je een gedeelde 2.4 en 5 SSD, zet dan tijdelijk de 5ghz uit.
We hebben inderdaad een 2.4Ghz/5Ghz op dezelfde SSID, ik heb net in de Ziggo-modem de 5 Ghz een andere naam gegeven. Heb je ook nog een gouden tip om de stekker in pairing mode te zetten? Net een paar keer geprobeerd maar het lukt niet.
"Locate the reset button (1). Turn the device on by pressing the reset button for 5 seconds.
The blue indicator light will start rapid flashing upon release."

resetbutton = powerbutton

Ik heb hier in huis 5 werkende powerplugs..

[Reactie gewijzigd door mcsluis op 22 juli 2024 15:54]

Dat vind ik al een onduidelijke instructie van de fabrikant - turn the device on, bedoelen ze niet, put the device in pairing mode? En wat als ik 4 seconden druk, of 6 seconden, werkt het dan niet?
Er wordt duidelijk geadviseerd om dit ding te koppelen zo dicht mogelijk in de buurt van de router.
Daarna kan je hem in een ander stopcontact inpluggen verder verwijderd van de router.
Ik werk met een Ziggo Connectbox modem welke in bridge/modus staat met daarachter een Fritzbox router 4040 + 2 Fritz Mesh Repeaters type 600

Ik heb zelf 2 van deze Action plugs in gebruik en het werkt probleemloos. (Al bijna 2 jaar en aangekoppeld via mijn gast-account vanwege dat Chinese verhaal)

Ook de WiFi lampen van de Action geen probleem met aankoppelen.

Deze hele kerstboom bedien ik dan met App van Calex omdat ik Action en Calexlampen door elkaar gebruik. Werkt feilloos allemaal, maar zorg wel voor een stabiele WiFi op 2,4 Ghz

[Reactie gewijzigd door BillyTheMailer op 22 juli 2024 15:54]

Ik heb ook de gok gewaagd met de LSC producten en moet zeggen dat ik er goed over tevreden ben.
Ook het "connecten" gaat prima. Over 1 ding ben ik minder tevreden en dat is de LSC losse afstandsbediening tbv aan/uit van bijv. lampen. Op onverklaarbare wijze doet die afstandsbediening het niet en dan ineens weer wel. Ik een 2e gekocht en precies hetzelfde probleem.
Ik heb meerdere lampen van LSC die perfect werken en aangesloten zijn op mijn WiFi netwerk. Deze kan ik altijd bedienen vanaf mijn telefoon, ook als ik niet thuis ben.

De stekker van LSC lijkt daarentegen alleen te werken als mijn telefoon vlakbij is. Werkt deze anders dan de lampen?