Wat krijg je als je Minecraft een Lego upgrade geeft? Lego Worlds! Lego Worlds is de nieuwste game uit de Lego reeks, alleen is deze net even anders. Let op, dit is een her upload, review is geschreven en gebaseerd op de release versie, vond hem zonde om hem verloren te laten gaan. Bepaalde functies werken ook niet meer omdat de servers offline zijn, daarom kon ik bepaalde dingen niet meer testen.
Waar de meeste Lego games een verhaal hebben of gebaseerd zijn op een bepaalde film, doet Lego Worlds iets compleet nieuws. Het laat je fantasie tot leven laten komen. Op het eerste gezicht heeft het wat weg van Minecraft, maar toch voelt en speelt het heel anders. In Lego Worlds reis je naar verschillende werelden, van de piraten wereld tot fantasiewereld tot in de hele oude prehistorie. Bijna alles wat je wilt maken, kun je maken. Het enige wat je moet doen is het item een keer ingescand te hebben. Je kunt veel werelden afreizen en mini opdrachten uitvoeren. Door het uitvoeren van deze missies krijg je nieuwe items of gouden blokken. Met gouden blokken kun je telkens nieuwe werelden bereiken. Het spel heeft niet echt een einde, maar is zeker verslavend om gewoon je eigen ideeën tot leven te brengen.
Opzich voelt de gameplay prima, maar aan de besturing moet je even wennen. Hier en daar zitten nog wat kleine bugs in de besturing, iets dat met een software update gefikst kan worden. Je hebt verschillende tools die je tijdens je ontdekking vrij kunt spelen, en die kun je weer allemaal gebruiken om je fantasie tot leven te laten komen. Elk item is op zijn eigen manier te gebruiken, dus de mogelijkheden zijn eindeloos. Bij het bouwen zou het soms mooi geweest zijn als je een begin en een eind punt kon aangeven, en niet dat je 1 voor 1 moet bouwen, maar van de andere kant doe je bij echt Lego ook zo bouwen. Je kunt niet alleen gebouwen kopiëren, maar ook personages en dieren. Zo kun je een piraat opeens in de prehistorie laten rondrennen, maar kun je ook zelf in een van die pakjes rondrennen. Mocht je iets niet mooi vinden in de wereld, dan kun je het zonder problemen afbreken en er iets nieuws van maken, dit kan ook met bestaande dingen, zoals bomen en gebouwen. Alles bij elkaar zit de gameplay prima in elkaar.
Grafisch is de game echt Lego, en daar bedoel ik letterlijk de Lego steentjes mee en niet de andere games. In Lego Worlds is letterlijk alles van Lego blokjes en Lego platen gemaakt, dat vind ik wel mooi gedaan. Het praten van de Lego figuurtjes, buiten de uitleg, gaat allemaal via praat-wolkjes. Op zich wel mooi dat het in het Nederlands is, maar het kan voor kleine kinderen, voor wie dit spel ook wel bedoeld is, soms een beetje lastig zijn. De muziek en geluids- effecten van het spel zijn dik in orde.
Heel veel kan ik niet over het spel vertellen, het is een simpele Lego-bouw game met mini- missies. Op bepaalde oogpunten kun je het vergelijken met Minecraft, maar persoonlijk vind ik hem beter en leuker dan Minecraft. Het is een kort spel, en buiten het vrij bouwen en de mini- missies is er misschien wat weinig te beleven, daarom is deze game ook voor geen €65,00 maar voor een schappelijke €30,00 te verkrijgen. Voor de prijs die je betaald is er zeker genoeg te doen, en voor de echte bouwers onder ons, zeker genoeg te doen en te ontdekken (2x genoeg te doen, andere zin?).