Hallo tweakers,
Deze review gaat over de van Asus 5450.
Ik moet zeggen dat ik mijn twijfels had over het aanschaffen van deze kaart, maar nu ik hem zo in gebruik heb genomen moet ik zeggen dat hij zeer in de smaak valt bij mij.
Ik gebruik deze kaart dus niet om mee te gaan gamen maar mijn doel was de HTPC.
Ik heb dit pakketje gekocht en je kreeg een videokaart, low profile bracket, schroefjes, boekje+drivers.
Voor zo'n videokaart is dat allemaal prima.
Ik had nog 2 Dell Optiplex GX620's liggen waar ik niet veel mee deed en aangezien in toch wel een HTPC wilde hebben heb ik deze machine gebruikt als basis.
Specs Hardware:
Windows 7 starter
Klite codecs
Mediaportal
Foto's kast:

Zoals je ziet is dit niet echte goede airflow en zit alles echt goed op elkaar.
En de temps worden niet extreem hoog.
Op één of andere manier kan ik geen temp van mijn CPU uitlezen maar de hdd wordt 40 graden onder gebruik van htpc na het afspelen van verschillende films.
Moet ik er wel bij zeggen dat al mijn films vanaf het netwerk worden gestreamed.
En de videokaart wordt 64 graden bij gebruik en wordt dan ook voor 60% tot 70% doorgaans belast.
Het wattage kan ik niet uitlezen want ik heb niet de apparatuur.
Maar als u een programmatje weet om dit uit te lezen reageert u alstublieft.
Ik weet wel dat de kaart zelf rond de 19 watt zou verbruiken en heb zelf een 250 watt voeding en dat gaat prima.
De bracket installeren:
Het ging prima met installeren je moest alleen de bracket eraf halen omdat er een low profile bracket op moest. Maar omdat die bracket niet in mijn kast past heb ik er voor gekozen geen bracket te gaan gebruiken en dat gaat ook prima. Voor de rest past precies in de kast.
Waarom Klite + mediaportal:
Dit is een lekkere combinatie en door deze combinatie van codecs wordt de videokaart meer gebruikt dan de processor en dat is ook wel nodig. hiermee heb je ook een hele media center omgeving waardoor het geheel ook mooi wordt.
Ik heb met deze dingen een goede HTPC in elkaar gezet.
Ik had eerst mijn twijfels of de processor het wel zou halen maar hij trekt de meeste films met zo'n 25% belasting. Ik draai zelf meestal 720p films of 1080p films.
Heb uiteindelijk deze videokaart gekozen omdat deze sound over HDMI doet wat de concurent Nvidia G210 niet heeft naar mijn weten. en mijn eis was ook dat deze low profile was en weinig watt verbruik heeft. en dat heeft nvidia ook niet die heeft namelijk een verbruik van ruim 30 watt.
Dit was ook een kaart die niet duur was en ik zou zeggen ik had elke versie videokaart van de 5450 kunnen komen want ze zijn allemaal goed genoeg. maar aangezien deze bij mij in de buurt op voorraad was heb ik deze specifiek gekozen.
Ook doe ik niks aan overklokken omdat dit weer iets is waar hij niet voor bedoeld is want, zo'n kaartje is passief gekoeld en zit in een kleine kast dus hitte kan die niet extra gebruiken.
Ook moet een HTPC weinig stroom trekken.
Voor mijn doeleinde is dit dus een super kaart voor een mooie prijs en kwaliteit