€ 20,37 bij Amazon.nl

NZXT Internal USB Hub (Gen 3) Review

CriticalHit_NL
10 november 2022, laatste update op 10 november 2022, 1.167 views Rapporteer Product gekocht

NZXT Internal USB Hub (Gen 3)

Gekocht omdat de Asus ROG Maximus Z790 Extreme moederbord maar enkel twee USB 2.0 headers heeft, zoals wel vele moderne moederborden. Toch meer aansluitingen nodig, een voor de HAF 700 EVO Kast, twee voor de Corsair H170i waterkoeler en dan nog een voor Corsair Link op de AX1200i voeding. Feilloos.

Pluspunten

• Plug & Play, geen drivers nodig.
  • Mooi uiterlijk en compact.
  • Pinnen standaard met rubberen doppen afgedekt.
  • SATA-power voor stroom.
  • Sterke magneet voor bevestiging aan metalen binnenkant van behuizingen.
  • Optioneel plakkertjes met klittenband voor nog steverige bevestiging.
  • Dikkere USB kabel netjes in een zwart netje verpakt zoals te zien bij voedingen.
  • Aansluitingen zijn stevig.

Minpunten

• Mijn exemplaar had een scheurtje in de plastic behuizing maar niks om echt druk om te maken.

Heb er eigenlijk niet al teveel over te vertellen, het is gewoon een Plug & Play product die zijn werk doet.

Moet ik er wel bij zeggen dat de waterkoeler (Corsair iCUE H170i Elite LCD) zijn kabels zijn aangesloten via hun eigen header op het moederbord met de meegeleverde Y-splitter, geen idee of de NZXT problemen zou veroorzaken anders met de Corsair Commander en/of aansturing van de waterkoeler.

Het zou gewoon een domme USB-hub moeten zijn dus het zou moeten werken.
Momenteel zit de NZXT op een eigen header op het moederbord, en op de NZXT zijn dan Corsair Link voor het uitlezen van de Corsair AX1200i voeding en verder zit het voorste LCD scherm van de HAF 700 EVO kast aangesloten via USB voor de aansturing ervan net zoals de ARGB aansturing van de kast, dit functioneert feilloos.

Dus zoek je een apparaat om de interne USB 2.0 headers een uitbreiding te geven, zoek niet verder.

Heb jij ook een NZXT Internal USB Hub (Gen 3)?

jammer dat op new model geen USB meer op zit als vorig model had ( die ik zelf heb )
Dat had ik inderdaad gezien, al heeft de vorige versie dan wel weer een Molex aansluiting.
Weet eigenlijk ook niet wat intern binnen de PC een externe USB Type-A aansluiting zou gebruiken, dat nog niet eerder tegengekomen, zover ik las is de magneet met Gen 3 wel verbeterd.
Ik heb destijds ook een USB hub moeten aanschaffen. Het zou goed zijn als de moederbordfabrikanten wat meer USB aansluitingen op het moederbord aanbrengen. Ik heb contact gezocht met ASUS hierover maar kreeg als antwoord dat ik dan een ander moederbord had moeten kopen. Dat noem ik een open deur intrappen.
Klopt al denk ik dat dit helaas niet meer veranderd, toch blijven veel apparaten het nog vereisen.
Vergeleken met vroeger zitten er natuurlijk wel weer nieuwere andere features op die ruimte innemen, zoals USB 3.0/3.2, Thunderbolt, M.2 sloten, onboard power/reset knopjes, hex displays, en bij dit soort moederborden ook een hoop overklok-gerelateerde features.

M'n oude Asus Sabertooth X79 had zelfs 4! interne USB 2.0 headers, dat terwijl het duurdere nieuwere ultieme EATX moederbord van de X99 serie, de Asus ROG Rampage V er maar één heeft.
Dus een vriend liep tegen het probleem aan dat de waterkoeler wel aangesloten kon worden maar Corsair Link dus niet voor de voeding, een aansluiting is ook wel erg karig ondanks dat het doel van die borden meer om het overklokken gaat.

Gelukkig hebben we een alternatief.

Hetzelfde gebeurt nu eigenlijk met SATA poorten en nieuwere computer kasten, je krijgt er steeds minder en de nieuwere kasten zijn steeds minder vriendelijk ingericht om een boel HDD's te installeren.

Had er op het oude moederbord 8 SATA poorten, dit huidige bord heeft er maar 6, geprobeerd op te lossen met een M.2 adapter naar SATA-600 echter die past zowel in het ROG-DIMM.2 slot niet wegens de overkapping aan de rechterzijde als de M.2 sloten bij de PCI-E sloten omdat de sloten zo zijn ingericht dat je hem er op de kop in zou moeten steken, bij andere moederborden kan die oriëntatie dus weer andersom zijn.

Helaas maar het is niet anders, moet nu de DVD ook missen, dan maar een keer een portable DVD. :+