€ 84,38 bij NBB.com

TP-Link Omada Cloud Controller OC200 Review

lud70
2 oktober 2022, laatste update op 24 mei 2023, 1.768 views Product gekocht

TP-Link Omada Cloud Controller OC200

Online (2FA) controller voor prima & (relatief) betaalbaar bedraad Gigabit en Wifi 6 netwerk management systeem. Met deze controller stuur je centraal al je elementen uit je TP-Link Omada netwerk aan (zoals de ER605-router, het EAP650-ceiling-access point, en de TL-SG2218-switch), met uitgebreide statistiek. Zie hieronder mijn Nederlandstalige video.

Pluspunten

• Werkt stabiel
  • Ondersteunt veel functionaliteit in achterliggende apparatuur
  • Goede bouw kwaliteit
  • Betaalbaar voor zakelijke gebruiker
  • Multi-site ondersteuning via TP-link website

Minpunten

• Prijzig voor thuisgebruiker

Deze OC200 is de controller van mijn TP-link Omada thuisnetwerk. Ik maakte over het gehele systeem (incl. OC200) de volgende Nederlandstalige video:

OC200
Stroomverbruik OC200 controller is volgens internet 7,5W (POE). Via USB is het 5W, maar dan werkt een evt. USB stick voor opslag van Logs niet.. Er zit geen USB voedings adapter bij.

Heb jij ook een TP-Link Omada Cloud Controller OC200?

Vraag & Aanbod

Video bekeken, maar die gaat vooral over het hele Omada platform. De OC200 is de laatste minuut oid nog even zichtbaar. Was wel geinteresseerd in o.a. het energieverbruik van de OC200, en welke extra mogelijkheden er zijn t.o.v. een Raspberry P.I. (hehehe) installatie
Klopt, de video gaat over gehele platform. Ik heb dat nu in de reviewtekst duidelijker gemaakt.

Stroomverbruik kan ik niet meten (via PoE), maar ik lees op het net dat dat 7,5W zou zijn. Via USB is het 5W (maar dan werkt een evt. USB stick voor opslag van Logs niet). Er zit overigens geen USB voedings adapter bij.

Kan niet echt vinden waarin de OC200 beter is dan de Rasberry 3.14159265 (hehe ;-)
Wel wat minder gedoe met installatie & lijkt iets stabieler online.

[Reactie gewijzigd door lud70 op 23 juli 2024 00:00]