Akko MOD 007S v2 DIY Kit Review

Tweakriez
14 september 2022, laatste update op 15 juni 2023, 969 views

Akko MOD 007S v2 DIY Kit

Akko's eerste southfacing keyboard is er een uit de DIY lijn. Deze komt zonder schakelaars of keyaps en is naar eigen smaak samen te stellen. Ik heb dit toetsenbord mogen testen van Akko. In deze review lees je mijn bevindingen en hoe ik hem samengesteld heb.

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • south facing layout
  • Knob
  • Zeer compleet
  • Akko Cloud software is makkelijk te gebruiken
  • Support voor screw-in stabs

Minpunten

• Had ipv Akko cloud liever VIA gezien
  • Geen screw-in stabs meegeleverd maar plate mount

North facing, south facing?
Tot nu toe heeft Akko al zijn toetsenborden geproduceerd met een op het noorden gerichte schakelaar lay-out. Dit betekent dat de LED's in de switches aan de bovenzijde zitten. Sommige mensen geven hier de voorkeur aan omdat op deze manier de leds niet in je gezicht schijnen. Maar veel liefhebbers zijn specifiek op zoek naar toetsenborden met een op het zuiden gerichte lay-out. De belangrijkste reden hiervoor is dat de populaire Cherry-stijl lay-out van keycaps niet goed passen in een north facing layout.
Specificaties
De specificaties volgens Akko's website:
  • Plaat: aluminium en polycarbonaat platen;
  • Gaskets: de aluminium plaat wordt standaard geleverd met siliconen gaskets (om verkeerde plaatsing te voorkomen) met reserve gaskets die gebruikers kunnen kiezen;
  • De MOD007v2 wordt niet als voorgemonteerd geleverd (schroeven meegeleverd), waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om te modificeren;
  • Wordt geleverd met zowel poronplaatschuim als bodemschuim, met name het schuim van de behuizing is voorgesneden tegen de hot-swappable sockets om onnodige ruimte te verminderen voor een verbeterd geluidsprofiel;
  • Poron-schakelpads toegevoegd aan de kit;
  • Verminderde PCBa-dikte tot 1,2 mm om de zachtheid te vergroten en compatibel te zijn met meer inschroefstabilisatoren;
  • Zwarte coiled kabel.
Uitpakken
Het eerste wat me opviel was dat deze doos een stuk zwaarder was dan de vorige die ik op mijn bureau had staan ​​van Akko. Onder de wikkel zit een chique en stevige doos met Akko Designer Studio bedrukt in zilver. In de doos is de bovenkant van het toetsenbord gebundeld met de metalen plaat, plaatschuim en de eraan bevestigde siliconen gaskets. Ook zakjes met de knop, de optionele poron gaskets, schroeven en handleiding zijn hier allemaal te vinden. Als we dieper naar binnen duiken, vinden we de polycarbonaatplaat en de onderste behuizing met het optionele foam voor de onderkant en dempingsplaat voor de switches.

In elkaar zetten
Ik heb ervoor gekozen om het bord te bouwen met de polycarbonaat plaat omdat dit mijn voorkeur heeft als het gaat om geluid en gevoel. Ik heb hierbij gebruikt gemaakt van screw-in stabs, ook van Akko. Deze zijn van zeer goede bouwkwaliteit en worden ook geleverd met geluiddempende stickers. Ik heb de behuizingen van de stabs voorzichtig gesmeerd met wat g205g0 en de metalen uiteinden van de wire met dielectric grease van Permatex.
Ik heb de meegeleverde schuim voor het pcd en de schakelaars gebruikt, een tape mod van 3 lagen toegepast op de achterkant van het pcb en stukjes pleister rond de schroefgaten van de bodemplaat geplakt om pingen te voorkomen.
Keycaps en switches
De Jelly black switches (review) waren mijn keuze voor deze build. Ze complimenteren de screw-in stabs van Akko heel goed, omdat ze allebei een donkere smokey behuizing hebben. Voor de keycaps heb ik gekozen voor de Akko Black & Cyan kit. Persoonlijk vind ik dit een zeer stijlvolle combinatie.
In gebruik
Het board voelt en ziet er vanuit elke hoek premium uit. En wat de bouwkwaliteit betreft, is er echt niets om over te klagen, het is gebouwd als een tank.

De Jelly Blacks en de Black & Cyan keycaps vormen een erg mooie combinatie met het aluminium bord. Uiteindelijk heb ik de lagen tape verwijderd en in plaats daarvan het meegeleverde schuimrubber voor de bodem toegevoegd en de rubberen gaskets voor de porron versies vervangen. Dit was voor mij een meer bevredigende type-ervaring. Dit alles is natuurlijk heel persoonlijk en dat is waar het bij de MOD-serie om draait.
Software
Akko gebruikt nog steeds zijn eigen software; Akko-Cloud. Hoewel dit voor het grootste deel prima werkt, hoop ik nog steeds dat ze in de toekomst VIA-ondersteuning aan hun boards zullen toevoegen, vooral voor de MOD-serie. Akko-cloud is grotendeels gebruiksvriendelijk en intuïtief, maar ik heb liever volledige controle. De knob kan worden gebruikt om het niveau van de verlichting op het bord aan te passen en na één keer drukken regelt deze het volume van de pc. Ik had het graag aangepast voor andere doeleinden zoals zoomen of scrollen.
South facing layout
Oké, VIA-ondersteuning is er nog niet, maar er is eindelijk een andere veelgevraagde functie! Akko heeft eindelijk een south -facing lay-out in dit bord, welke zorgt voor een perfecte compatibiliteit met Cherry-stijl keycaps. De LED's zijn van hoge kwaliteit, helder en levendig wanneer dat nodig is. In het begin was ik een beetje bang voor een bak licht in mijn ogen, maar gelukkig was dit niet het geval. Ik heb zelf geen keycaps in Cherry stijl, dus ik heb nooit het probleem van incompatibiliteit gehad, maar het is zeker leuk om te weten dat dit in de toekomst geen probleem zal zijn.
De MOD 007S v2 is een erg mooi toetsenbord dat kan wedijveren met populaire exemplaren als de Keychron Q1 en GMK Pro. Hoewel ik persoonlijk de MOD007S v2 boven de GMK zou kiezen, is de Keychron Q1 een aardige concurrent. De grootste pro is de VIA- en QMK-ondersteuning die Akko niet heeft. Akko wint echter met de bouwkwaliteit, omdat de MOD-serie een mooiere afwerking lijkt te hebben met hun aluminium. Ik heb ook talloze verhalen gehoord en gelezen van niet zo geweldige aftersales van Keychron die me wel zorgen baren. Het is natuurlijk aan de eindgebruiker om te beslissen welke van deze dingen het belangrijkst zijn.

Ik zou willen dat Akko standaard srew-in stabs had, de meegeleverde zijn niet slecht en worden vooraf gesmeerd, maar geef nog steeds de voorkeur aan de schroefversie. Ik ben erg benieuwd of het bord ook in andere kleuren verkrijgbaar zal zijn, maar geloof me, de productfoto's doen het bord geen recht, het is in het echt nog mooier! Over het algemeen ben ik erg onder de indruk van de MOD 007S v2 en voorlopig zal dit mijn daily driver zijn!
Website
Wil je meer lezen over dit toetsenbord of andere producten die ik getest heb? Kijk dan eens op mijn website https://www.clicksmashstuff.com hier plaats ik met regelmaat ook kortingscodes voor de producten van Akko.

Akko heeft mij het bord gratis toegestuurd om te reviewen. Ik krijg er niet voor betaald en men heeft geen invloed op mijn oordeel. De review is van te voren niet eerst door hen bekeken.

Check het toetsenbord op Akkogear.eu en gebruik de code HELLOAKKO voor 10% korting op je eerste bestelling.

Heb jij ook een Akko MOD 007S v2 DIY Kit?