Logitech G502 X Lightspeed Zwart Review
2 september 2022, laatste update op 12 september 2022, 900 views
Rapporteer
Product gekocht
Deze nieuwste variant van de G502 is een goede (relatief zware) muis voor mensen die opzoek zijn naar een iets grotere muis met veel knoppen. Als je er tenminste het geld voor over hebt, want deze muis is zeker niet goedkoop.
Pluspunten
- Goede sensor
- Voelt goed in de hand
- Draadloos, maar voelt als bedraad
- Accuduur
- Veel knoppen
- Opladen mbv powerplay mat
Minpunten
- Prijs
- Gewicht
- Middel muisknop moeilijk in te drukken
De G502 is een bekende naam onder de gamingmuizen. En veel is er met deze variant in essentie niet veranderd, het grootste verschil is te vinden in het uiterlijk de nieuwe optische switches, en een kleine afname in het gewicht. Daarmee is ook deze variant van de G502 voor veel mensen een uitstekende keuze, zeker als je houdt van een iets grotere muis, met veel knoppen en natuurlijk het vrijdraaiende scrollwiel.
En wat voelen de knoppen van de G502 X fijn om in te drukken! Stuk voor stuk hebben ze een fijne klik en ook zit er niet veel speling in de knoppen. Natuurlijk is er ook in deze versie van de G502 nog steeds een scrollwiel met de mogelijkheid om vrij te draaien, hierdoor kan je heel snel door pagina's of documenten bladeren. Super fijn!
Wat minder fijn is het feit dat het scrollwiel erg moeilijk is om in te drukken, zo klik je vaak perongeluk het muis wiel naar links of rechts, de extra kliks die je dan voelt zijn erg afleidend en zorgen ervoor dat het niet fijn voelt om te gebruiken. Daarom vermijd ik het indrukken van het scrollwiel helemaal, in plaats daarvan gebruik ik de duimknop die ik ingesteld staat als de middelmuis knop in de software..
Een van de upgrades in deze nieuwe versie van de G502 zijn de optische switches van omron, dit is het eerste model van logitech waar deze optische switches zijn gebruikt. In de enkele dagen dat ik de muis heb mogen gebruiken werken en klinken ze prima, en ik ben erg blij dat logitech bedrijven als razer volgt in deze trend. Hopelijk zijn hiermee de dubbel-click problemen die veel voorkomen met andere logitech muizen verledentijd.
De draadloze lightspeed verbinding werkt super met zowel de usb-dongle als met de powerplay mat. De afgelopen jaren hebben we al gezien dat draadloze gamingmuizen net zo goed of zelfs beter zijn dan de bedrade varianten, en ook hier is dat het geval. Volgens Logitech maakt deze muis zelfs gebruik van een iets verbeterd protocol wat de latency en responsetimes ten goede komt. In de praktijk betekend dit dat je niet merkt dat je gebruik maakt van een draadloze muis, behalve dan dat je geen weerstand van een kabel ervaart.
Ten opzichte van de voorganger is deze muis zo'n 10 gram lichter gemaakt, maar de G502 X is met een gewicht van ~102g alsnog aan de zware kant vergeleken met andere gamingmuizen (Zoals de razer viper ultimate, of logitech's eigen G Pro Wireless). De meeste gamers zullen dit prima vinden, maar als je enkel FPS games speelt zijn er zeker betere opties op de markt.
De accuduur is erg goed, logitech claimt 140 uren en dit komt goed overeen met wat ik tot nu toe heb ervaren. Je kunt er prima een aantal weken mee gamen zonder opladen. Als je lui bent zoals ik dan kun je ook gebruik maken van de powerplay muismat van logitech, hiermee laad je muis tijdens het gebruik constant op (Accu wordt tussen 85-95% gehouden) waardoor je nooit met een lege accu zit!
Als laatste wil ik ook nog even de software benoemen. Met Logitech G Hub kun je de muis helemaal je eigen maken, alle muisknoppen zijn instelbaar! Ook de gewoonlijke DPI instellingen en dergelijke zijn er te vinden. Het programma is overzichtelijk en werkt in mijn ervaring erg fijn. Als je liever geen extra software installeert is het overigens gewoon mogelijk om de instellingen eenmalig op de muis te zetten en daarna het programma weer te verwijderden.