Link naar de webshop van InWin:
Deze kast is nergens anders beschikbaar dan in de eigen webshop van InWin. Jammer dat die in de pricewatch niet opgenomen kan worden daardoor. Doordat het een internationale webshop is, zijn ge betaalmogelijheden beperkt tot ShopPay, PayPal en Google Pay. De prijs is € 145,90 en met verzendkosten was ik € 162,42 kwijt.
Bestelling op vrijdag gedaan en maandag al met UPS thuisbezorgd. Dat ging sneller dan verwacht.
Uitpakken
:strip_exif()/m/25856/1OviG6ClVVTeNr8noUWxFMF76aCDhouZBlERGM1zlvF2lWkFkc.jpeg?f=620xauto)
:strip_exif()/m/25856/1OviG6Rs7ihmqOaApwDaHtP6ITkkGozDEaWJCmobys7AITcGiz.jpeg?f=620xauto)
Handleiding:
:strip_exif()/m/25856/1OviG6DjSqhgLaP9BWAGF60jx1z9gQ9LigTkzv350cOTOnN4Lr.jpeg?f=620xauto)
2 schroeven verwijderen en de 2 zijkanten schuif je er zo af:
:strip_exif()/m/25856/1OviG6Hxp9v2KQWjAiEkSmHPDWHJXDhLtulvuhP1slIMMb4UL9.jpeg?f=620xauto)
:strip_exif()/m/25856/1OviG6ZRMuNJ0lJ0eVVH57KKqGYs6o7viMFGHjExn9XIa2Q2oK.jpeg?f=620xauto)
:strip_exif()/m/25856/1OviG6p60kJYad2KDDpjwOFo9Fta7B4Hwnjr3giug1teDgHDeW.jpeg?f=620xauto)
:strip_exif()/m/25856/1OviG6ODrKcsx7gehmonJD6LAKvslcWEnOIlr1YIPzVAhHfgHV.jpeg?f=620xauto)
Moederbord plaatsen
Je kan gemakkelijk overal bij. Moederbord schuif je er zo in, alhoewel ik wel wat kabels opzij moest schuiven.
Bij moederborden zonder WiFi aansluiting kun je het moederbord het handigst eerst met de voorkant erin steken en dan de achterkant bij de backplate. Mijn moederbord heeft wel WiFi en een vaste backplate. Maar met wat gepriegel met de kabels en wat duwen en trekken, ging ie er uiteindelijk makkelijk in.
:strip_exif()/m/25856/1OviG6OjcEBOuk4D3MDwKfwOS0e8jWpIcrxiv8bxIBeLSGELFk.jpeg?f=620xauto)
:strip_exif()/m/25856/1OviG6dv3vFkHrFqRzJ7mcVjHsMATSuVy7MnUYdMNcR2WHabgC.jpeg?f=620xauto)
:strip_exif()/m/25856/1OviG6qDYsfV6d9VkmxoKamPsWOWTrRWppaHQRzs9tMC01UXaO.jpeg?f=620xauto)
SSD plaatsen en kabels wegwerken
Achter het moederbord kun je heel gemakkelijk 2 2,5" drives plaatsen. Daar is ruimte genoeg voor en er is ook een SATA verleng/splits stroomkabel meegeleverd. Deze is door de lengte van de kabel die uit de voeding komt ook altijd nodig, ook als je maar 1 SSD gebruikt, zoals ik. Dat is dan ook gelijk de enige uitbreidingskabel die meegeleverd is. Er is een kabel voor het moederbord en de CPU, een SATA stroomkabel, HD audio kabel, USB 3.0 kabel en een kabel voor het frontpaneel met gewoon één stekker, zoals het eigenlijk bij alle kasten zou moeten zijn. De kabels hebben ruim voldoende lengte en zijn gemakkelijk achter de voorkant weg te stoppen. Ook zonder tie-wraps blijft dat allemaal keurig op zijn plek.
:strip_exif()/m/25856/1OviG6GjqPLW1m5QRCnCVWP6YrYBFKEQl1hsJQeqTtP5yseMNH.jpeg?f=620xauto)
:strip_exif()/m/25856/1OviG6qx4bvTRSpbbbGmB4ObrDKGvHEl6EfiWHjd64jl3wLipB.jpeg?f=620xauto)
Het eindresultaat
:strip_exif()/m/25856/1OviG6OZET33KB1jYHxVZbjFF56DUG9avT7nyHD9X25P3QgqNx.jpeg?f=620xauto)
:strip_exif()/m/25856/1OviG6TVOdYr0dejZ8bCnjgl99N1d5H97leSTMrclBiUqEaFzT.jpeg?f=620xauto)
:strip_exif()/m/25856/1OviG6gBhaBFfPGMVmS33E5z5lxyyt1t1GCUUqKQ9IbBxyrGSX.jpeg?f=620xauto)
Gebruikte componenten
- Gigabyte AORUS X570i Pro Wifi
- AMD Ryzen 5 5600G
- Noctua NH-L9I chromax.black low profile 37mm koeling
- Corsair Vengeance 3600 2x8GB
- Samsung 980 NVME 500GB
- Crucial 1TB SATA SSD
Geluid en temperaturen
De voeding is in het begin volledig stil, maar na verloop van tijd gaat toch de fan daarvan draaien en die hoor je behoorlijk, ondanks dat het verbruik dat ik meet slechts 40-50 Watt is. Misschien dat ik nog een keer ga proberen de fan daarvan te vervangen door een Noctua 4cm fan als ik me er aan blijf storen.
De Noctua processor koeling heb ik zo stil mogelijk ingesteld en de temperatuur bij weinig load zit tussen de 40 en de 60 graden. Als ik een stress test doe (met CPUID PowerMAX) en tegelijk maximaal de CPU als ook de ingebouwde GPU belast kan de temperatuur oplopen tot ruim boven de 80 graden. Ik merk geen temperatuurverschillen met een test die ik vooraf had gedaan met los het moederbord aan een voeding zonder kast. Temperatuur blijft dus prima onder controle en de gebruikte hardware is niet te zwaar voor deze kast en voeding. Onder maximale belasting meet ik een stroomverbruik van circa 140 Watt aan het stopcontact.
Ik heb zeer tevreden over deze kast. De kwaliteit en het materiaalgebruik is uitmuntend. Ik vind de kleur en de uitstraling ook heel mooi met dat geborstelde aluminium.
Het is jammer dat er geen voetjes meegeleverd worden bij deze kast, zodat deze ook horizontaal geplaatst kan worden. Je ziet op de InWin website wel plaatjes van horizontale plaatsing, maar bij mij rust de kast dan op de montageschroef van het zijpaneel.
Mocht ik de ventilator van de voeding gaan vervangen door een stiller exemplaar, zal ik deze review nog bijwerken met de plaatjes daarvan en mijn ervaringen met het vervangen. Er is een video van op YouTube van iemand die het ook gelukt is met kanttekeningen. Ben benieuwd.
Edit 17-9-2022:
Ik heb een Noctua NF-A4-10 PWM 4cm fan gekocht. De voeding kun je gemakkelijk met 2 schroeven uit het systeem halen (zonder moederbord geïnstalleerd!). De voeding heeft weer 3 schroefjes en dan haal je zo de kap eraf waar de 4cm fan aan vast zit. Die losgeschroefd en het stekkertje (2pins) losgehaald. De nieuwe Noctua vastgeschroefd en het kabeltje langs de andere kabels naar buiten geleid en de voeding weer vastgeschroefd. Er zit naast de ventilator een kleine opening. Daar heb ik iets overheen geplakt om geen valse luchtcirculatie te krijgen. De Noctua heb ik vervolgens op de system fan aansluiting op het moederbord geplaatst. Ik kan nu gemakkelijk de fansnelheid regelen. Ik heb deze nu op 75-100% van de maximale snelheid ingesteld en je hoort het bijna niet draaien. Veel en veel beter dan de oude fan! Helemaal blij nu en met deze simpele mod van nog geen 15 euro is dit kastje nu zeker weer 5 sterren waard.