Logitech MX Keys Mini, Qwerty US, Grafiet Review

29 augustus 2022, laatste update op 29 augustus 2022, 1.642 views Rapporteer

Fantastisch keyboard. Stevig, ligt stabiel op bureaublad. Wel erg jammer dat Logitech in NL alleen de ISO versie verkoopt...

Pluspunten

• Typt fijn
  • Stevig
  • Blijft goed liggen
  • Opladen via USB-C
  • Backlight

Minpunten

• ISO versie in NL...

Fantastisch keyboard wat ik niet alleen voor mobiel gebruik heb gekocht, maar eigenlijk altijd gebruik. Ik gebruik nooit numerieke toetsen en bij een normaal toetsenbord vind ik de afstand tussen waar je het meest mee typt en de muis te groot. Een TKL toetsenbord lost dat probleem op.

De K810 vond ik geen fijn TKL toetsenbord, daarom vorig jaar een Microsoft compact keyboard gekocht. Op zich een mooi ding, compacter en mooier dan deze MX Keys Mini, maar deze bleek niet erg duurzaam. De rubberstrip onder het toetsenbord was er al snel af en na nog geen jaar begint de linker Ctrl toets te haperen. Moet natuurlijk nog ervaren hoe de duurzaamheid van de MX Keys Mini is.

Wat ik wel merk is dat deze MX Keys Mini een stuk zwaarder is (505 g tegen 289 g voor de Microsoft), maar ook een stuk degelijker aanvoelt. Hij ligt ook een stuk steviger/stabieler op je bureaublad en verschuift nooit tijdens het typen. Ook fijn is de backlight verlichting en het kunnen opladen met USB-C. Typen gaat gewoon fijn, zoals je van een goed toetsenbord verwacht.

Groot nadeel: in Nederland wordt uitsluitend de ISO versie van dit toetsenbord verkocht...... En dat vind ik onacceptabel. Gelukkig moest ik onlangs voor mijn werk naar de VS en heb ik daar bij Best Buy de Amerikaanse ANSI versie meegenomen. Ik vind het echt heel raar dat Logitech dit doet...

Heb jij ook een Logitech MX Keys Mini, Qwerty US, Grafiet?

Ik had graag een versie gehad zonder numeriek keypad, maar zonder home/end en page up/down ga ik het niet redden. Jammer dat er niet een versie is waar deze toetsen wel op zitten. Ik dacht ook niet te kunnen wennen aan de ISO layout, maar na 2 weken was ik er aan gewend. Was 3 maanden geleden in de VS en heb er nog wel over gedacht om de ANSI versie mee te nemen, maar toch maar niet gedaan. Denk dat ik de volgende keer de mechanical versie mee neem.
De MX Keys Mini heeft wel home/end/page up/page down: de Fn toets in combinatie met de cursor toetsen doet dat. Werkt perfect! Heel even wennen, maar ik was er met een paar uur aan gewend!
Het geklooi rondom ISO en ANSI layout door Logitech is idd gewoon een klap in het gezicht van de klanten - alsof die zelf niet kunnen besluiten wat ze nodig hebben. Dit gedoe gaat al jaren zo en ik kan het ondertussen alleen maar uitleggen dat Logitech marketing gewoon lak heeft aan de wensen van klanten - ze verkopen toch wel. Triest.
Prima compact toetsenbord, wel aan de prijs.
Zocht een compact BT toetsenbord dat mee kan in de laptop rugtas. Achtergrond verlichting was een pre.
Dan kom je al snel uit bij dit toetsenbord.
Op de locaties van mijn werkgever liggen USB rammelplanken als je al niet op rooftocht moet om er ergens 1 vandaan te rausen :+

ISO/ANSI maakt mij niet uit.
Uit reviews opgemaakt dat de insert toets niet werkt, dat is correct en kan me niet herinneren wanneer deze voor het laatst gebruikt te hebben. Page Up/Down en Home/End zit onder de FN + pijltjes toetsen.

Het mooie van dit toetsenbord is dat je er 3 devices aan kan koppelen en snel tussen de devices kan schakelen. Mijn telefoon is ook gekoppeld en wel zo handig als er weer eens een complexe WiFi code ingeklopt moet worden.

[Reactie gewijzigd door Aapmansz op 25 juli 2024 07:01]

Logitech zijn gewoon een stel …. sorry dat ik het zo zeg maar iets anders kan ik er niet van maken. Ik probeer al jaren de us versies te krijgen maar ze willen gewoon niet meewerken. Slaat helemaal nergens op…

[Reactie gewijzigd door Pasc66 op 25 juli 2024 07:01]