Neato Robotics D8 Review
Erg tevreden over nieuwe huisgenoot
Pluspunten
- Zuigkracht
- Zijborstel
- Automatisch opladen
- Controle via app
- Schoonmaak routines in te stellen
Minpunten
- Nog geen multi level in app ( wel aangekondigd)
Ik ben al jaren aan het zoeken naar een goede robotstofzuiger.
Na wederom een slechte ervaring met een schoonmaker, heb ik de knoop doorgehakt en er een besteld.
De Neato D8 kwam als beste uit de test bij consumentenbond, en ik kon een exemplaar kopen met een reeds geopende doos, maar wel volle garantie. Scheelde 1/3 van de prijs.
Het mooie van de machine vindt ik dat hij vrij vlot rijdt en wanneer hij ergens tegen aan botst, hij er na een paak keer steken vaak toch mooi langs komt.
Ik heb 2 keer schoongemaakt, waarbij werkelijk zo veel mogelijk van de vloer was, zoals kabels, slippers en ander rondslingerde spullen. Dan pakt hij alle stof erg mooi mee.
Ik heb inmiddels ook 2 keer getest hou de stofzuiger zou omgaan met een minder ideale woonkamer ( verdwaalde slipper en een beetje speelgoed). Hierbij liep hij nog steeds vlot door de woonkamer, en het resultaat is prima.
Op de plattegrond kun je controleren of hij nog stukken overgeslagen heeft.
Qua geluidsniveau; Het is geen stil apparaat, waarbij je rustig tv gaat kijken of een boekje lezen.
Vergelijkbaar met een normale stofzuiger.
Ik zet hem daarom aan als ik de deur uit ga voor bijvoorbeeld boodschappen of werk. De robot rijdt zichzelf terug naar het oplaad station. Of wanneer je hem op een andere verdieping laat schoonmaken, dan rijdt de robot terug naar de plek waar je hem gestart hebt.