Spigen Samsung Galaxy Note 20 Ultra Hoesje Neo Hybrid (Galaxy Note 20 Ultra 5G) Grijs Review

14 augustus 2022, laatste update op 14 augustus 2022, 976 views Rapporteer

De Spigen Neo Hybrid is een fijn en betrouwbaar hoesje voor mijn Note20 Ultra. Het is iets slanker dan de Tough Armor en biedt wat minder bescherming. Toch verwacht ik dat de bescherming met de Neo Hybrid afdoende is. Benieuwd naar mijn ervaringen? Lees dan verder!

Pluspunten

• Slank en elegant design
  • Sluit goed aan rond de telefoon
  • Biedt afdoende bescherming
  • Stylus blijft goed bereikbaar
  • Eindelijk weer voelbare volumetoetsen!

Minpunten

• Geen kickstand meer aanwezig
  • Niet stabiel liggend op de rug
  • Minder bescherming dan de Tough Armor-serie

Historie:
• 20220814 - Initiële review

Inleiding

Van telefoonhoesjes komen niet geregeld uitgebreide reviews voorbij, dat is één van de redenen waarom ik er al meerdere heb geschreven. Onze smartphones hebben we dagelijks bij ons, en het zijn vaak dure aankopen. Tevens zijn ze met al dat glas zeer kwetsbaar voor een val, waardoor het niet onverstandig is er een goede bescherming voor aan te schaffen.

Binnen de wereld van telefoonhoesjes zijn Spigen en Otterbox twee bekendere merken die een goede bescherming bieden. Zelf kijk ik dan ook bij de aankoop van een nieuwe telefoon naar deze twee merken. Otterbox oogt voor mijn gevoel vaak wat robuuster, de Spigen wat eleganter. In beide gevallen lijkt de telefoon echter ruim voldoende bescherming te krijgen.

Voor de Samsung Note20 Ultra heeft Spigen verschillende modellen telefoonhoesjes uitgebracht. In deze review de bronskleurige Spigen Neo Hybrid, verder ‘Spigen’ genoemd.

De Spigen Neo Hybrid volgt mijn Spigen Tough Armor op, nadat deze zijn beste tijd had gehad. Er zijn scheuren in de naden van de hardshell ontstaan, waardoor ik niet meer het volste vertrouwen in deze case heb en ik een waardige, betaalbare opvolger zocht.

Bron

Unboxing

De case wordt geleverd in een minimalistisch kartonnen doosje zonder kijkvenster. Wat ik persoonlijk best handig vond, was een treklipje waarmee het doosje eenvoudig kon worden geopend. Hieruit kwam het hoesje, welke in een plastic zakje zat verpakt. Dit extra zakje had voor mij geen toegevoegde waarde en is weer extra plastic afval. Wat eventueel een alternatief zou zijn, is een volledig composteerbaar/biologisch afbreekbaar ‘zakje’ zoals PanzerGlass hun producten verpakt.

Voorheen werd er ook nog een korte ‘montageinstructie’ meegeleverd, maar vond ik dat zelf papierverspilling. Gelukkig zijn ze daarvan afgestapt. Het aanbrengen van het telefoonhoesje is in dezen namelijk geen hogere wiskunde.

De case

De Spigen bestaat uit twee delen, het eerste deel wat direct om je telefoon zit is een zwarte siliconen case die de impact zoveel mogelijk dempt. Verder zit er rond de randen nog een harde plastic rand die de zwaarste impact opvangt.

Helaas heeft mijn stylus een kleine buts opgelopen... gebruiksproduct hè...

De stylus blijft met de case goed bereikbaar en alle andere poorten of openingen blijven goed bereikbaar.

Rechts het gele impact foam te zien

In tegenstelling tot de Tough Armor-serie biedt de Neo Hybrid-uitvoering geen bescherming van de achterkant door middel van een harde shell en is de siliconen case niet voorzien van de ‘impact foam’ zoals de Tough Armor wel heeft. Hierdoor geniet je telefoon van een mindere bescherming met de Neo Hybrid dan wanneer je de Tough Armor gebruikt.

[small]Het scheelt maar iets in dikte, maar merkte het 't eerste uur nog wel[small]

Dit resulteert er wel in dat je telefoon iets dunner is. Het eerste moment merkte ik dit verschil direct, maar dezelfde dag nog was ik eraan gewend geraakt en merk ik het niet meer. Door het iets slankere jasje heeft Spigen ervoor gekozen een extra stootrand te maken rond het camera-eiland. Dit resulteert erin dat als je je telefoon op zijn rug legt, het allemaal een beetje wibble wobble wiebelt. Dit was met de Tough Armor niet het geval.

Wiebelgenerator

Verder mis ik de standaard waarmee ik de telefoon in landscape mode rechtop kon zetten. Als ik deze case ergens tegen aanleun, moet ie vrij rechtop staan alvorens hij blijft staan. Op een gladde ondergrond glijdt ie door de harde kunststof rand gewoon onderuit.

Een gebroken Tough Armor staat zielig vanuit de hoek mee te kijken

Wat verder ook een verschil is, wat ik persoonlijk een positief punt vind, is dat de knoppen nu uitsteken, waar ze bij de Tough Armor nog op gelijke hoogte (volumetoetsen) of verzonken (powertoets) lagen. Tijdens het fietsen, als ik het geluid iets harder wil zetten, is dat nu een stuk makkelijker te doen zonder dat de telefoon uit mijn broekzak moet komen (wat in Nederland niet is toegestaan tijdens het fietsen! Doe dat dus ook niet!)
Terug naar boven

De Spigen Neo Hybrid is een fijn en betrouwbaar hoesje voor mijn Note20 Ultra. Het is iets slanker dan de Tough Armor en biedt wat minder bescherming. Toch verwacht ik dat de bescherming met de Neo Hybrid afdoende is, en de tijd zal het leren of dat ook daadwerkelijk zo is.

De uitstekende knoppen, in plaats van verzonken, vind ik een pluspunt van deze case. De uitstekende rand rond het camera-eiland waardoor de telefoon gaat wiebelen, stoor ik mij niet aan. Dit komt simpelweg doordat ik de telefoon vrijwel altijd face-down heb liggen. De ontbrekende kickstand ga ik wel missen van de Tough Armor. Die werd nog wel regelmatig gebruikt.

Afsluiting

Heb je aan de hand van mijn review nog vragen over de Spigen Neo Hybrid, stel ze gerust hieronder in de comments. Heb je een foutje gespot of heb je aanvullingen op de review? Stuur me dan met liefde een PB'tje!

En last but not least, als je het einde van deze review hebt gehaald, hartelijk dank dat je de tijd hebt genomen om dit te lezen (en eventueel een reactie achter te laten)! Ik zou het ook top vinden als je mijn review zou willen beoordelen. Dit kan rechtsboven, of onder de afbeeldingengalerij.
Terug naar boven

Heb jij ook een Spigen Samsung Galaxy Note 20 Ultra Hoesje Neo Hybrid (Galaxy Note 20 Ultra 5G) Grijs?

Wow, vette review! Leest goed weg. Dikke +3. _O_