Inleiding
Omdat ik vandaag wat tijd over had, wilde ik graag weer een product reviewen waar niet regelmatig uitgebreide reviews van voorbij komen: een telefoonhoesje. Onze smartphones hebben we dagelijks bij ons, en het zijn vaak dure aankopen. Tevens zijn ze met al dat glas zeer kwetsbaar voor een val, waardoor het niet onverstandig is er een goede bescherming voor aan te schaffen.
Vandaag review ik, naast de
Spigen Neo Hybrid voor de Huawei P30 Pro, ook de witte uitvoering van de Spigen Tough Armor voor de
Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G.
Voor mijn vorige telefoons had ik vaak
Otterbox cases als bescherming, omdat ik er zeer goede ervaringen mee heb. Sinds april 2020, zoals in de gelinkte review te lezen is, ben ik echter overgestapt op Spigen voor mijn hoesjes.
Persoonlijk vind ik Spigen er eleganter uitzien dan Otterbox. Daarnaast maakt het de telefoon minder bulky. En tot slot heb ik ook goede ervaringen met Spigen en diens bescherming van mijn telefoons.
Spigen heeft voor de Note 20 Ultra
verschillende hoesjes, waar ik de
Tough Armor van heb uitgekozen als opvolger voor het originele Samsung Galaxy Note 20 Ultra Clear View Book Case. Deze is bij mij beschadigd tijdens een val en sloot niet goed meer aan op het toestel, waardoor ik er niet voldoende meer op vertrouwde dat hij het toestel nog een tweede keer zou beschermen.
Unboxing
De case wordt geleverd in een minimalistisch kartonnen doosje zonder kijkvenster. Wat ik persoonlijk best handig vond, was een treklipje (zwart op de foto) waarmee het doosje eenvoudig kon worden geopend. Hieruit kwam het hoesje, welke netjes in een plastic zakje zat verpakt. Verder zat er nog een korte 'montageinstructie' en een uitleg hoe de kickstand, indien deze er onverhoopt af komt, weer kan worden teruggeplaatst. Hier hoeft verder mijns inziens niet verder over te worden uitgewijd.
:strip_exif()/m/535868/1LcJa7HRjOIC7U0F215KAGoQ87D0orVhzlwkN29Ijt7xtoiiTC.jpeg?f=620xauto)
De case
De case van Spigen wordt geleverd in vier kleuren, te weten zwart, gunmetal grey, wit en brons. De case bestaat uit twee delen. Het zwarte deel is van Thermoplastic polyurethane, met daarin geel gekleurde 'impact foam'. De witte shell er omheen is van het hardere polycarbonate gemaakt, en kan desgewenst eraf gehaald worden, onder andere voor het terugplaatsen van de kickstand.
Design is natuurlijk persoonlijke smaak, en ik vind dit hoesje persoonlijk dan ook erg mooi. Dat is uiteraard ook de reden waarom ik het hoesje heb gekocht. Ik wilde per se de witte uitvoering vanwege het contrast en de uitstraling, al ben ik benieuwd hoe lang het wit mooi wit zal blijven, gezien de vetten, zuren, zweet en vuil van de handen.
De kickstand die is ingebouwd voelt voldoende stevig aan om het toestel op te laten rusten. Het toestel staat steviger dan ik had gedacht. De kickstand is, zoals op de foto's te zien is, in beide landscape modi te gebruiken. Op de ene manier staat ie logischerwijs wat rechter op dan bij de andere. In de portrait mode blijft het toestel niet staan, maar daar is deze ook niet voor bedoeld.
Het hoesje is circa 13mm dik, 83mm breed en 170mm hoog. Dit maakt het toestel dan ook iets groter dan het zelf is (conform
specificaties is de Samsung Note 20 Ultra 8.1mm dik, 77.2mm breed en 164.8mm hoog). Het originele hoesje van Samsung is ongeveer 12.5mm dik, 81mm breed en 167mm hoog, waardoor het toestel met de Spigen dus net iets forser is, voor een toch al fors toestel.
In het hoesje staat verder 'Aliquid tibi vis', wat vrij vertaald vanuit het Latijn 'Alles wat je wilt' of in het Engels 'Anything you want' betekent. Het motto van
Spigen is 'Something you want'.
:strip_exif()/m/535868/1LcJa72nMfS9gv6xfRztanaXvETJIpE7vb3UdFL28osqLYiRh8.jpeg?f=620xauto)
De Samsung Note 20 Ultra in zijn warme, beschermende jasje
Het plaatsen van het toestel in de case gaat eenvoudig. Voor het plaatsen heb ik het toestel eerst goed schoongemaakt, ondanks dat ik de vingerafdrukken niet zal zien. Daarna heb ik conform de beschrijving het toestel geplaatst door eerst linksboven, daarna rechtsboven, linksonder en tot slot rechtsonder het toestel in zijn nieuwe jasje te steken.
De onderzijde ging er iets lastiger in, maar het kostte weinig moeite om hem netjes te plaatsen. Als het wel eenvoudig en snel ging, zou ik me zorgen moeten maken of het toestel met een val er niet spontaan uit komt 'poppen'.
Het hoesje ligt goed in de hand, en ik heb niet het idee dat deze snel uit mijn handen zal vallen; ik heb voldoende grip op het toestel. De knoppen kan je eenvoudig op de tast vinden, en de USB-C poort en de S Pen aan de onderzijde van het toestel blijven goed bereikbaar.
Op de volumeknoppen staat een + en een -, echter voel ik deze niet. Wel is de overgang tussen de twee prima te voelen, waardoor ik niet verwacht de verkeerde knop in te drukken. De powerbutton is verder voorzien van goed voelbare ribbels, waardoor je ook deze makkelijk kan identificeren.
Het hoesje voelt goed en solide aan, en de pasvorm lijkt perfect. Het hoesje sluit overal goed aan. Zoals gezegd is de S Pen door de inkeping aan de onderzijde van het hoesje nog makkelijk te bereiken en uit het toestel te nemen. Dat er een 'deuk' in het hoesje zit, vind ik zelf niet storend. Verder is het ook erg prettig dat het camera-eiland, welke ik gekscherend 'de tumor' noem, goed beschermd in het hoesje ligt.
Wat ik wel mis, maar ergens is dit ook erg logisch, is randen aan de zijkanten van het scherm. Als het toestel op een rand valt, is het scherm daarmee niet beschermd. Deze randen missen doordat er een lichte curve aan de randen van het scherm zit. Om de curved edges bereikbaar te houden, is waarschijnlijk de concessie gemaakt om hier de rubberen beschermende rand te minimaliseren. Dit heeft als resultaat dat de rubberen randen aldaar circa een halve millimeter 'onder' het schermoppervlak liggen.
Op dit toestel gebruik ik verder geen screen protector. Hierdoor kan ik dan ook niet met zekerheid zeggen of dit hoesje daarin een negatief effect heeft in de pasvorm voor de screenprotectors. Aan zowel de onderzijde als de bovenkant komt het hoesje circa een millimeter over de 'kin' en top van het toestel.
:strip_exif()/m/535868/1LcJa72iugvBXOOt3W9hTNXGm9apwzTtN4lakmMJiLRPdfTA3O.jpeg?f=620xauto)
De Spigen Tough Armor (wit) voor de Samsung Galaxy Note 20 Ultra is een stevig en elegant hoesje, voor een goede bescherming van je peperdure smartphone. Het hoesje is minder bulky dan een Otterbox, maar biedt op de meeste fronten nog wel ruim voldoende bescherming.
Mochten jullie nog meer foto's willen zien, vraag gerust. Ook als je vragen hebt over de Spigen voor de Samsung Galaxy Note 20 Ultra.