MSI Homeplug ePower 200AV KIT Version II Review

Mistermo
13 oktober 2010, laatste update op 13 oktober 2010, 7.702 views

MSI Homeplug ePower 200AV KIT Version II

Enige tijd geleden zijn we verhuisd en moest er een netwerk aangelegd worden.
Het werd al snel duidelijk dat het trekken van een kabel an de meterkast beneden naar de bovenste verdieping (2etages hoger) geen optie was. Na veel goede en slechte verhalen gelezen te hebben over homeplugs toch maar over gegaan op de aanschaf.
De situatie is als volgt. In de meterkast staat het modem. deze staat direct op een router voor wireless verbinding beneden in huis. Vanuit de router gaat 1poort naar de homeplug het stopcontact in.
Boven vanuit het stopcontact in een wireless acces point. Van hieruit zijn de printer, pc en gameconsole aangesloten.

Pluspunten

• snelle installatie (plug & go)
  • geen down/upload snelheid verlies

Minpunten

• geen 'up to date' software

Enige tijd geleden zijn we verhuisd en moest er een netwerk aangelegd worden.

De plugs zijn dus aangesloten op verschillen de groepen en maak op beide plaatsen gebruik van een stekkerdoos.

Het aansluiten ging super makkelijk. Inpluggen en gaan. De meeste tijd zat in het configureren van de 2de router als acces point.

De verbinding is zeer stabiel en de download/ upload snelheid is exact hetzelfde als wanneer er een bedraade aansluiting is direct op de eerste router.
Verbinding: Ziggo Alles-in-1-Plus down: 22Mbit up: 4Mbit.
Direct op router:
Test via Speedtest.net: down: 20.13Mbit up: 3.24Mbit
Via Homeplug
Test via Speedtest.net: down: 20.12Mbit up: 3.20Mbit

Geen download/ upload problemen.
Geen problemen met online gaming.

Het enige minpunt van deze homeplugs is de software. Deze is namelijk niet gemaakt voor Windows 7. En ook niet te verkrijgen via de website van de producent.
Ik heb een mail gestuurd met de vraag voor nieuwe software maar wacht nog steeds in spanning af.

Verder ben ik dus zeer te spreken over dit product. Ik zou het dan ook zeker adviseren aan mensen die niet in de mogelijk zijn om kabels te trekken. Ik zit er zelfs aan te denken om er een tweede set bij te halen om de toekomstige mediaspeler van een netwerk verbinding te voorzien.

Heb jij ook een MSI Homeplug ePower 200AV KIT Version II?

Goede review maar ik vroeg me af of je zoiets ook bijvoorbeeld in een stekkerdoos of verlengsnoer kan aansluiten en werkt het dan ook even goed?>

edit: heb er overheen gelezen.. bedankt voor je antwoord.

[Reactie gewijzigd door quez op 24 juli 2024 04:26]

Ik maak al gebruik van stekkerdozen. Op beide aansluitpunten. Werkt prima
Je test van een kit die tot 200 Mbps gaat nu alleen je ziggo internetspeed. ;)
Da's wel even wat anders. Ook al voldoet het voor je.

Stekkerdozen zijn nadelig voor de snelheid en kun je beter niet doen.
Dit soort sets werkt inderdaad plug en play.
Software heb je niet nodig.

Enige waar je rekening mee moet houden is dat het een shared snelheid is.
Als je je toekomstige mediaspeler wil aansluiten heb je maar één extra unit nodig.
Verlengsnoeren zijn niet zo'n probleem. Wat echter wel een probleem is zijn verlengsnoeren met ruisfilter. Het internetsignaal wordt er namelijk uitgefilterd.

Op het stopcontact geen probleem, op mijn Bandridge verlengsnoer is het |:(
Dit wist de verkoper ook nog niet.
Wat voor snelheden haal je? Je zegt wel geen verlies, maar wat is de inputsnelheid (je internetverbinding)? :)
snelheden zijn toegevoegd
Vreemd genoeg in Duitsland wel:

Gebruik deze ook en is inderdaad super eenvoudig aan te sluiten.
Bedankt. Ik ga de software gelijk proberen.
Powerline adapter halen vrijwel nooit hun opgegeven maximum snelheid, wat ook niet zo vreemd is (overhead). Zie deze uitgebreide test:

Maar deze MSI powerline kit scoort wel hoog, en zeker op prijskwaliteit verhouding. Je moet alleen niet verwachten dat je 200Mbps gaat halen, denk eerder zo rond de 70Mbps max. Voor internetverbindingen in huishoudens is dat over het algemeen wel voldoende, zoals bij de reviewer. Ik haal met mijn belkin av powerline kit ~23Mbps van upc fiber 25, wat best netjes is gezien de grote afstand en verschillende stroomgroepen. Hoe meer stroomgroepen het signaal moet overbruggen, des te slechter het signaal/snelheid.
Ik had van Linksys die 85Mbps apparaten.
Je mocht blij zijn als je intern op je netwerk 6-7Mbps haalde.
Dat was echt zwaar klote.

Ik kon net aan een DVD ISO van mijn W2K8 server streamen naar mijn omgebouwde XBOX met XBMC.

Soms ging dit niet i.v.m. een net ietsjes te hoge bitrate van de DVD (8Mpbs bijv.).

Nu ik een UTP kabel naast mijn COAX heb getrokken werkt dit perfect en zonder haperingen.

Voor mij geen Powerline apparaten meer
Je vergelijkt echt appels met peren en nav. deze review dus compleet off-topic.

De 85 mbps adaptertjes waar jij het over hebt zijn van een totaal verouderde generatie en echt NIET te vergelijken met de AV200 standaard.....
Anoniem: 395977 11 februari 2011 22:59
Hoorde dat deze homeplug apparaatjes van je stroomnet 1 grote kortegolf zender maken.
Leuk om in te wonen :-)

Ook staan ze 24 uur per dag power te slurpen, ook als er geen data te versturen is.
Ik heb er een paar gehad die werden loeiheet!

Voelde me er niet veilig bij en heb ze weggedaan.
Gewoon een ethernet kabeltje getrokken, superstabiele snelle verbinding van A naar B.
(en niet van A naar Buren :-)

Piet
Het power slurpen valt heel erg mee. Deze homeplugs gebruiken 3W p/u wat neerkomt voor 2plugs op zo'n 12Euro per jaar. Dat vind ik nou niet bepaald power slurpen.

Het is inderdaad bekend dat voorgaande versies van de homeplugs nog wel eens flink warm konden worden. Ik moet alleen zeggen dat ik daar bij deze plugs absoluut geen last van heb.

Wat betreft van A naar Buren, het netwerk zal door de fase geblokkeerd worden en is dus niet zichtbaar bij de Buren. Mocht het lichtnetwerk wat verouderd zijn dat bestaat inderdaad de kans dat het bij de buren zichtbaar is.
De oplossing is vrij simple, net als een wireless netwerk dien je ten alle tijden je netwerk te beveiligen.

Ik gebruik de homeplug nu een maand of 7-8 en ben er zeer content mee. Ik hoef niet anders meer.
Anoniem: 395977 27 februari 2011 19:47
Helaas Mistermo,

Homeplug data gaat niet alleen keurig door je netleidingen maar ook vrolijk door de ether alle kanten op en is eenvoudig over lange afstanden op te pikken.

Netleidingen zijn nu eenmaal onafgeschermde en ongebalanceerde kabels en dienen daardoor uitstekend als antenne. Zoals je weet is iedere firewall dan per definitie een tijdelijke oplossing....

Kijk eens op:
of

Niet alleen "nerdy" radio hobbyisten hebben last Homeplug data in de ether maar vele andere kortegolf gebruikers zoals het leger, scheepvaart,luchtvaart,astronomen,etc.

In deze chart kun je zien waarvoor het Homeplug spectrum nog meer gebruikt wordt:

Groet!
Piet
Helaas haal ik maximaal 11mbit met downloaden waar ik direct op de router ongeveer 22mbit haal. Voor mij geen succes dus.
Hoi t!mP,

Als je exact dezelfde set heb als deze, dan wil ik ze misschien wel overnemen als je ze kwijt wil. Stuur me even mail als je ze wil verkopen.