Smanos WiFi Alarmsysteemset W020I (W020+IP6) Review

Antonio di
11 augustus 2022, laatste update op 2 juni 2024, 140 views Product gekocht

Smanos WiFi Alarmsysteemset W020I (W020+IP6)

Ik zie dat deze Smanos W20i nog steeds te koop is (11-8-2022 en nu nog op 31-7-2023). Zie geen informatie meer op de Smanos website van deze W20i. De vraag is of er nog "Cloud Support" is. Van zijn "losse broertje de W20 (zonder camera) en broertje L20 is officieel aangekondigd dat de support gestopt is per juni/juli 2020. Dus van deze zal het niet anders zijn! NIET KOPEN DUS is mijn advies.

Certificaat van de Smanos site (.com) is nu verlopen, april 2024). Dat je eventueel nog ter uitbreiding aanvullende componenten koopt van Smanos vind ik erg onverstandig maar in ieder geval nog beter dan het kopen van een set met Hub en of een Hub. De W100 Hub set is bijvoorbeeld nog te koop. Mijn Advies: KOOP HET NIET !!!!!!!!

Pluspunten

• Het WAS een aardig alarm systeempje.

Minpunten

• Support?????. Het is volgens mij de W20 + camera, dus geen support. Cloud Afhankelijk!
  • Chuango Europe B.V. / Smanos Europe in Liquidation
  • Smanos/Chuango stopt nu (14-mei-2023) ook IFTTT support (zie foto). Dus nog een dringende reden om absoluut GEEN Smanos/Chuango te kopen OF wat dan ook wat afhankelijk is van de Cloud/Externe Server van een Fabrikant/Merk.

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Schrijf deze review omdat ik het model kort in "bezit' had (terug gestuurd naar verkoper NBB) maar dan zonder de camera. Dus de W20 zonder de IP6.
Ik zie nu nog (31-7-2023) regelmatig op Amazon en nu op BCC dit model te koop.
Was best een aardig Alarm maar ER IS GEEN SUPPORT MEER sinds juni 2021(ook geen Cloud denk ik, dus dan werkt het niet goed of niet compleet!). Ook voor de IP6 camera is de support vervallen. Dus ik zou dit setje absoluut niet kopen.

De Smanos W120i set ( W 1 2 0 i ) staat nog wel op de site van Smanos en is te koop. De W120i staat niet op de lijst waar geen support meer voor is. Ik zou mij ook voor dit model echter 3x bedenken voor ik het zou aanschaffen.

Zie ook review Smanos L20 (ook geen support meer) op:
Smanos L020 draadloos alarmsysteem review door .Tijmen
Antonio di in 'Smanos L020 draadloos alarmsysteem review door .Tijmen'

"Smanos Europe / Chuango Europe B.V." is sinds juli 2020 failliet.
"Popup" melding bij de bovenstaande link/url (zie ook afbeeldingen bij deze review):
Start Popup
Notice of Suspension of Service and Maintenance on Select* Products

Dear Valued Customers,

We regret to inform you that with immediate effect, we will stop all service and maintenance efforts for the following legacy products that had not been in production for a number of years and had been phased out of the market:

*Alarm Hubs: Models W100, W020, L020, X300, X330.
*Cameras: Models IP3, IP6.

We apologize for any inconvenience caused by this announcement!
Chuango AIoT Technology Corp.
June 22, 2021
End Popup

Heb jij ook een Smanos WiFi Alarmsysteemset W020I (W020+IP6)?