€ 14,79 bij DataIO

Samsung Bar Plus 64GB Titanium Review

1 augustus 2022, laatste update op 1 augustus 2022, 932 views Rapporteer

Ik heb deze schijf gekocht en getest tegen de Samsung Type-C, voor boot-usb voor mijn unraid servers.
Door de lagere prijs, en iets slechtere prestaties raad ik de Bar boven de Type-C aan.
Bekijk de uitgebreide review voor specifieke prestaties.

Pluspunten

• USB-A
  • Metaal

Minpunten

• geen

Ik heb deze schijf gekocht als boot-usb voor mijn unraid servers door de normale uitstekende bouwkwaliteit en betrouwbaarheid.

Ik heb de USB getest tegen de andere top stick van Samsung de Bar.
De Type-C wint consequent in Write en de Bar in Read.

De Bar haalt lagere reads en writes in sequential tasks.
Ook is de Bariets iets slechter in het geval van latency.
Wel is de bouwqualiteit veel beter door de metale behuizing en wordt hij minder warm onder gebruik.

De tests zijn gedaan in Passmark en om een goed beeld te krijgen raad ik aan om ook mijn review van de Samsung Type-C er bij te pakken.

Voor de behoorlijk hogere prijs can de Type-C (Dubbel van de Bar) Zou ik hem persoonlijk niet aanraden als je het ook met een USB-A kan.

Heb jij ook een Samsung Bar Plus 64GB Titanium?

Er zijn betere, snellere, grotere, maar daardoor ook duurdere. 8)7 bv. Transcend JetFlash 920 TLC 128GB USB 3.2 Gen 1
PS. Wordt niet warm. :+
Zat ik ook precies naar de JetFlash 920 TLC te kijken. Ik wil inderdaad ook precies sticks waarvan je een OS kunt draaien. In het verleden ESX, maar ook dingen als unraid of een Raspberry PI. Tot nu toe beste ervaring met de Samsung BAR als om dit soort gebruik gaat. Gekke is dat de aller snelste sequenciele USB sticks erg slecht zijn in 4k read en write. Dus het blijft zoeken naar sticks die betaalbaar en goed hierin zijn.

De prijs van de Jetflash 920 TLC vindt ik wel tegen vallen. De 128GB is namelijk 5 euro duurder als de 128GB Samsung BAR. Maar gooi je er dan weer 6 euro bij dan heb je een 256GB Samsung BAR die weer sneller is als de Jetflash. En de 256GB Jetflash is weer duurder maar niet sneller dus dat schiet niet echt op.

De enigste logische keuze is dus precies de 128GB Jetflash als die groot genoeg voor je is. Voor al het andere blijft de Samsung de meest logische keuze als je prijs ook belangrijk vindt.

[Reactie gewijzigd door Leon Straathof op 4 oktober 2024 13:08]