Alphacool Eisbaer (Solo) Review
1 augustus 2022, laatste update op 1 augustus 2022, 334 views
Rapporteer
Product gekocht
Al met al een goede (en stille) optie voor een kleinere build en/of budget maar wel met wat beperkingen.
Pluspunten
- heel stil
- voordelig
- ruimtebesparend
Minpunten
- bijgevoegde handleiding is matig
- niet geschikt voor grote loops
- vullen kan lastig zijn.
Deze recent gekocht (de chrome versie) mijn eerste uitstap met custom waterkoeling.
Tot nu toe eigenlijk heel tevreden mee, moet het natuurlijk wel zien in verhouding tot de prijs. Ik heb 65,- euro betaald en daar heb je dan dus CPU blok, reservoir en pomp voor terwijl de meeste reservoirs alleen al duurder zijn.
Grootste voordeel naast de prijs is dat de pomp compleet geruisloos is, kunt hem echt nauwelijks horen zelfs met de fans uit en je hoofd in de kast. Ik heb een aantal keer een lampje gepakt om te kijken of de pomp wel draaide. Dit is met het glas naar de zijkant toe gemonteerd overigens, in tegenstelling tot de tekening in de handleiding*. Ik heb het vermoeden dat dit wel eens verschil kan maken omdat er in deze oriëntatie meer ruimte zit tussen de fill-port en de pomp inlaat (als je moederbord verticaal gemonteerd is).
Ik heb er tot nu toe alleen nog maar een Ryzen 3800XT op aangesloten, dus nog geen GPU. Prima95 all-core met hyperthreading komt de temperatuur van de CPU uit op 82,5 graden met kamertemperatuur van 22. Dat is met een enkele slimline (27mm) 240mm radiator met 2x de Fractal Design Aspect 12 fans @ 1000 RPM
*handleiding die in de doos zit = rommel, echt wel heel spartaans papiertje.
Het vullen en ontluchten is een uitdaging omdat je zo'n klein reservoir hebt. Zo'n knijpfles helpt daarbij wel zodat je kunt bijvullen terwijl de pomp draait.
Qua uiterlijk vond ik de "chrome" uitvoering tegenvallen, heel duidelijk een plastic laagje met chrome kleur. Op veel afbeelding lijken de zijkanten wit, bij mij zijn die ook "chrome" kleur. Bedenk wel net dat ik even moet controleren of dat niet gewoon een sticker is die ik er af had moeten halen.
Al met al een goede optie voor een kleinere build en/of budget.