Ik heb deze muis nu een week mogen testen en ben niet geheel ontevreden!
Dit is een erg Lichte muis! Afhankelijk van je voorkeur is dit dan ook het grootste voordeel of nadeel! zelf houd ik meer van de wat zware muizen.
De Dongle (of de muis zelf) sluit je aan via USB-C.
Heb je geen USB-C poort op je computer? Geen probleem! er wordt een 2 meter lange USB-A naar USB-C kabel meegeleverd, en een connector box om je kabel weer met de dongel te verbinden
Uiterlijk
De muis ziet er mooi gevormd uit, en is gemaakt van ABS. Dit is een lekker sterke plastic soort welke ook tegen een flinke stoot kan. Steelseries heeft gekozen om een soort open honingraat raster design te maken waardoor je weinig last zult krijgen van zwetende handen! Open design!?! JA! maar gelukkig is er wel over nagedacht dat dit lastig kan zijn met omvallend drinken, stof of andere viezigheid want de muis heeft een IP54-classificatie. Dit betekend dat de muis stofdicht is en tegen een plensbui kan (afspoelen onder de kraan zit er dus niet in!)
De muis heeft daarnaast ook 3 RGB zones welke je via de software kunt instellen in elke kleur die je wilt, en hier ook nog effecten aan kan hangen (bijv pulse of breathing).
Aan de onderkant zitten er 3 glijplaten gemaakt van PTFE welke ervoor zorgen dat je muis soepel over je ondergrond glijd. Het beste gebruik je natuurlijk een goede muismat

. De glijplaten zijn 3 stickers welke je ook los kunt bestellen op de website van Steelseries en makkelijk kunt vervangen.
Innerlijk
Uiterlijke schoon is natuurlijk (niet?) belangrijk. Maar wat er in zit is toch wel het belangrijkste!
De muis is voorzien van 3 manieren om te verbinden met je computer: Via Bluetooth 5.0, 2,4 GHz i.c.m. de meegeleverde USB-C Dongle of bedraad via USB-C (Via de kabel kun je de muis ook opladen). Met een keuzeschakelaar onderop de muis kun je kiezen welke verbinding je gebruikt.
Via de accu moet de muis 80 uur kunnen blijven werken op 2,4 GHz, en wel
180! uur op bluetooth, maar aangeraden wordt om de muis via 2,4GHz of bedraad te gebruiken.
Steelseries heeft er voor gekozen om 'Next-gen Golden Micro IP54-schakelaars' te plaatsen wat er voor moet zorgen elke knop op deze muis minimaal 80 miljoen kliks aan moet kunnen.
Volgens de website van Steelseries gebruiken ze de 'TrueMove Air precisie optische gaming-sensor met echte 1-op-1 tracking' Deze bevat een instelbare CPI tot 18.000 en kan hij versnellingen aan tot 40G en heeft hij tilt-tracking.
De muis heeft 9 programmeerbare knoppen. 4 op de bovenkant (linker- en rechter muisknop, scrollwiel en nog een knop onder het scrollwiel) en 5 aan de zijkant (zilveren knop bij de top van je duim, 2 knoppen in het midden en 1 knop die je omhoog en omlaag kan tilten. dit kan tijdens games erg makkelijk zijn!
Eigen ervaring
Ik heb de muis gebruikt tijdens FPS games, en tijdens RTS games. Voor beide type games is deze muis meer dan geschikt. De programmeerbare knoppen zijn erg fijn omdat je er ook complete macro's op kunt programmeren. zelf heb ik alleen de Dongle gebruikt om te verbinden. Ik heb bluetooth en USB wel even verbonden gehad om te testen maar verder niet gebruikt.
Mijn conclusie:
De Steelseries Arox 5 Wireless is een goede en stevige muis welke, dankzij de 9 programmeerbare knoppen, goed geschikt zal zijn voor de meeste games. Het grootste nadeel zijn de prijs en het feit dat de muis niet ergonomisch gevormd is.
Edit: nadeel naar voordeel verplaatst. Dat de muis erg licht is, is voor mij persoonlijk een nadeel, maar @CasperArkema gaf in de comments aan dat dit inderdaad iets is waar deze muis mee geadverteerd wordt en dat dit dus niet als nadeel gezien kan worden van deze muis.