Akko CS Silver switch (45pcs) Review

7 juni 2022, laatste update op 7 juni 2022, 343 views Rapporteer

De CS Silver switches zijn erg lichte switches en zijn ideaal voor gamers. Ze zijn erg gevoelig en hierdoor kunnen ze voor mensen die een toetsenbord voornamelijk voor type-werk gebruiken wat minder geschikt zijn. De dustcover zorgt voor extra duurzaamheid. Ook geschikt voor Cherry profile keycaps!

Pluspunten

• Dustcover: extra duurzaam, minder wobble
  • Geschikt voor Cherry profile
  • Zeer snel en licht
  • Prijs
  • Verpakking

Minpunten

• Soms te gevoelig (vooral niet gamers)

Akko CS silver switches

Bij mijn toetsenbord; de Akko 3098B koos ik voor de CS silver switches. Ik heb deze een tijdje getest.

Ook heb ik een review geschreven over de 3098b Black and Gold waar deze switches bij gekocht waren.
Over de Akko CS Silver
Ik heb in het verleden zelf Cherry Brown en Gateron brown switches gebruikt waarbij ik de laatste net wat fijner vond typen. Hierna overgegaan naar Gateron Yellows. Bij mijn keuze voor het toetsenbord heb ik zoals eerder vermeld in de review van het toetsenbord gekozen voor de CS silver switches. Ik had de keuze uit deze, de Pink en nog twee andere switches. De voornaamste reden voor mij om te voor de CS silver was het feit dat ik wel eens een zogenaamde "snelle" switch wilde proberen.
De switches
De CS silver switches behoren tot de Custom Switches van Akko. De Custom switches zijn gefabriceerd naar aanleiding van feedback en marktonderzoek door Akko. Vaak wordt er een switch uit de bestaande line-up genomen en wordt deze vervolgens verbeterd. De CS Silver switches Heeft een zeer korte pre-travel van slechts 1mm en is gemaakt van hoogwaardige materialen. De stem is gemaakt van POM, ook wel Polyacetaal. Dit materiaal is zeer stevig en vormvast en wordt veel gebruikt in de machinebouw. De bovenkant van kunsstof, dit laat licht goed doorkomen en de onderkant van nylon.
Specificaties
Gebruik
De Silver switches zijn in het gebruik prettig. Ze behoeven naar mijn mening geen lube om ping of scratch weg te halen. Maar het kan nooit kwaad. Persoonlijk merkte ik dat de switches de meeste lichte aanraking al registreren. Voor mij persoonlijk is dit niet fijn. Ik maak hierdoor typefouten. Voor het spelen van games waarbij snelheid een factor is zal dit juist heel erg prettig zijn. Er zit geen enkele wobble in de switches, dit komt mede dankzij de dustcover waarbij er een soort muurtje om de stem heen zit.
Passend op vrijwel elk hot-swap bord
De switches van Akko hebben een zogenaamd 3-pin systeem en zijn dus voor bijna alle hot-swap borden te gebruiken. Ook hebben de CS switches een hogere stem waardoor ook keycaps met de Cherry-profile geen problemen moeten geven. Dit wil namelijk nog wel eens een probleem zijn wanneer een toetsenbord een zogenaamd north facing led layout-heeft.
RGB
De bovenkant van de switch is transparant. Hierdoor kan deze makkelijk licht doorlaten. Doordat de onderkant van Nylon is gemaakt laat deze geen licht toe. Het verschil met de Jelly series is dus een iets lagere opbrengst van RGB licht, al is dit nog steeds ruim voldoende.

Hier een vergelijking tussen de CS Silver (nylon bodem) en de CS Jelly purple (volledig trnasparant)
Oordeel
De CS silver switches zijn perfect voor de gamers die zo snel mogelijk hun acties van vingers naar game willen overbrengen. De switch activeert zichzelf namelijk al bij de lichtste aanraking. Er is nauwelijks een pre-travel. Zoals eerder gezegd is luben bij deze switch geen must. Hij is door het gebruikte materiaal en kwaliteit van productie standaard al erg goed. Dit is mijn persoonlijke mening natuurlijk.

Voor mensen die voornamelijk typen zal waarschijnlijk een andere switch uit het assortiment van Akko beter geschikt zijn. Lineaire alternatieven zijn bijvoorbeeld de Jelly Pink of de Matcha green. Voor liefhebbers van Tactile zijn dit bijvoorbeeld de Jelly Purple of Ocean Blue.
Vragen
Vragen? Stel ze!
Kor-ting-ting-ting? Stuur me een berichtje en ik regel een kortingscode voor de akkogear.de store voor je!

Liever Engels of Duits? Of wil je meer lezen? Check dan eens mijn website: www. clicksmashstuff.com

Indien je via mijn website iets koopt bij de Akko.de store help je mij aan reviewsamples.

Heb jij ook een Akko CS Silver switch (45pcs)?